Стефановић о Асамои - Услови пре пробе

7.1.2012
12:00
No items found.

Црвена звезда у уторак 10. јануара почиње припреме за пролећни део сезоне са потпуно „реновираним“ тимом. Шеф стручног штаба Роберт Просинечки је одмах по завршетку неуспешне јесени ставио до знања на које играче нe рачуна и који су му фудбалери приоритет у прелазном року. Сходно том плану радила је и управа нашег клуба.

Зато Звезда зимске припреме дочекује са тимом пуним младих и талентованих фудбалера који ће без дилеме направити здраву конкуренцију на сваком тренингу.

- Прелазни рок тек почиње, али за нас ја малтене готов. Кажем малтене јер се сада Звезда окренула одласцима играча односно продаји. Просинечки је јасно рекао ко му треба, ко не и сходно томе се понашамо, односно радићемо на одласцима оних на које тренер не рачуна. Нови доласци тренутно зависе само од одлазака. Такође смо довели играче које је Просинечки желео и добро је да ће 10. јануара сви бити на окупу и заједно почети припреме - каже генерални секретар Ђорђе Стефановић.

Црвена звезда припреме почиње тестовима играча а већ 19. јануара путује се у Будву и база ће бити хотел „Сплендид" као и терени ФК Грбаљ. Спортски пријатељи су још једном изашли у сусрет нашем клубу и понудили капацитете свог тренинг центра Звезди на услугу. Звезда ће у Црној Гори боравити десет дана и одиграти мечеве са Грбљем, Будућности, Зетом и Леотаром.

- Хвала Ненаду Масловару и ФК Грбаљ. У њима имамо велике спортске пријатеље и поново ћемо имати одличне услове за рад захваљујући ФК Грбаљ - каже Стефановић.

Црвена звезда се 1. фебруара сели у Турску где је очекује серија пријатељских мечева против Винтертура, Жилине, Клужа, Литекса, Јангжуа и Динама (Букурешт).

На Маракану 10. јануара стиже и репрезентативац Гане Асамоа. Талентовани и брзоноги нападач ће бити на проби готово 20 дана, на основу чега ће Просинечки одлучити да ли је за црвено-бели дрес или не.

- Роби неће доносити одлуке на основу касета. Зато смо инсистирали да играч дође на пробу. Биће са нама колико треба и имаће времена да покаже квалитет - јасан је Стефановић.

Звезда ће се заштити и од фактора „излог" који Ђорђе Стефановић посебно објашњава.

- Услове трансфера Асамое договорићемо чим стигне у Београд како касније не би било „рекла-казала". Не желимо да Звезда буде излог играчу и његовим менаџерима за продају у неки европски клуб. Не желимо да се цена промени након одрађене пробе. Верујемо у његов квалитет али услове желимо да чујемо одмах, да не бисмо ни ми ни играч губили време. Много је, протеклих година, било уцењивања Звезде и коришћења њеног имена. То нећемо дозвољавати више ни по коју цену - каже Стефановић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon