Роберт Просинечки - На добром смо путу

8.2.2012
12:00
No items found.

Реч по реч са шефом стручног штаба. Седми дан у Анталији, тридесети од почетка зимских припрема – довољан период да се стекне реална слика новог, реновираног тима Црвене звезде. Оптимизам излази из сваке Робијеве реченице, верује у свој тим и уверава све Звездаше да их очекује узбудљиво и ново „Звездино пролеће“.

- Верујте, у Анталији ми је најмање битан резултат - започео је своју причу Роберт Просинечки, а затим наставио анализу досадашњег учинка током тридесет дана припрема за пролећни део шампионата. - Имамо сјајне услове, физички смо јако спремни и веома смо близу жељене форме. Тактички смо зрелији, играмо све боље и нема разлога да не наставимо до краја ове фазе припрема. Генерално, од Будве, па све до данас морам бити презадовољан оним што су наши момци показали.


Екипа је у односу на јесењи део првенства веома освежена и подмлађена, а Роби не скрива да је управо тако замишљао Звезду од свог доласка на Маракану.

- То су све млади момци које сам бирао и на чијем сам доласку инсистирао. Моје идеје су се поклопиле са ставовима челних људи у клубу и најзад Црвена звезда може да се похвали талентованом екипом, састављеном од перспективних играча који су будућност српског фудбала. Наравно, база је у омладинској школи, али и у Сопоту који представља предворје за улазак у први тим. Истакао бих да смо направили здраву конкуренцију којом доминира добра атмосфера, а кад је тако нема сумње да ће се момци лакше спремити за велика искушења која их очекују за мање од месец дана. Верујте, већ сад се радујемо мечевима са највећим ривалом који нас очекују у наредним месецима.

Чињеница је да су појачања на радост свих навијача прецизно уклопљена у састав црвено-белих...

- Селектирали смо најбоље што Србија у овом тренутку поседује. Па, све су то млади репрезентативци, фудбалски понос и истакао бих да им је место у Црвеној звезди. Погледајте само како су се брзо уклопили Милуновић, Младеновић, Максимовић...затим, искусни Мирић својим понашањем представља прави пример млађим играчима. Не заборавимо на Крнету, Ђуричковића, Ожега чији је таленат фасцинантан! Похвалио бих и Тошића који је сјајан на позицији штопера, ма срећан сам због његовог повратка у Београд. У суштини ја сам презадовољан. Имам све, велики број играча, здраву конкуренцију и резултати ће стићи по инерцији - поносан је Роберт Просинечки.

Напад? Можда и најосетљивије место у нашем тиму за шефа не представља велику енигму!

- Касалица нам је био први пик и ми смо га довели, ту је и Асамоа који се још увек прилагођава на наш стил рада. Андрија је отпутовао у Кину и надам се да ће на обострано задовољство постићи договор са новим клубом. У случају да се то не деси ми ћемо га сачекати раширених руку, јер, не заборавимо ради се о нашем најефикаснијем играчу. Здрава конкуренција је увек добродошла.

„Случај Јанковић" за Просинечког не постоји. Јасно је, он најбоље зна шта је потребно једном дечаку, фудбалском суперталенту како би израстао у квалитетног играча и пре свега - човека.

- Драго ми је да се толико прашине дигло иза дечка који долази из наше фудбалске школе. То је велика похвала за све у клубу. Међутим, све то ствара огроман притисак на једног седамнаестогодишњака. Верујем да он нема тај проблем. Гледам сваког дана како расте и морам вам рећи да је Фића скроз на земљи. Професионалац је и са њим никад нисам имао никаквих проблема. Свестан је да се мора доказивати из дана у дан, спреман је да размишља позитивно, да све остале ствари склони у страну и посвети се ономе што највише воли, а то је фудбал. Уколико све то каналише на површину ће испливати непроцењиви квалитет.

Кад се коцкице уклопе почеће и пролећни изазови. Првенство, Куп и три утакмице за које живе сви Звездаши показаће нам да ли смо на правом путу.

- Звезда мора да побеђује. Нема алибија, ма колико млада екипа била резултат не сме да се доводи у питање. Уверавам све којима је црвено-бело у срцу - нећемо изгорети, неће нам дозволити наш квалитет и наш карактер. Морамо уживати. Ја се веселим кад помислим на Вечити дерби, а тако размишљају и играчи. Велике утакмице праве велику атмосферу, стварају победнике и једва чекам да све почне. Морамо бити искрени, десет бодова је огроман заостатак али морамо покушати. Круна свега биће тај меч против црно-белих - дечачким жаром у очима је завршио разговор Велики Жути.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon