Просинечки - Каду је играма задужио Звезду

22.12.2011
12:00
No items found.

Тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просинечки пред одлазак на одмор резимирао је ситуацију по питању прелазног рока и играчког кадра и истакао да са великим оптимизмом очекује пролећне утакмице. Велики Жути чврсто верује да уз новопридошла појачања и подизање форме појединаца који већ носе црвено-бели дрес, Звезда може много боље него јесенас. Такође, по мишљењу, шефа струке, постоје играчи који су својим играма у претходној сезони, заслужили, да у случају добре понуде напусте клуб.

- Ту пре свега мислим на Кадуа. Он је играч који је већ две и по године у Звезди и који је у протеклој полусезони био један од наших најбољих играча. Услед свега тога, у случају да се појави клуб који је заинтересован за њега и који испуни његова очекивања и амбиције, нико неће правити проблем око његовог одласка. Мислим да и он осећа потребу за променом средине и новим изазовима, и у случају "пристојне" понуде има сагласност за одлазак свих у клубу - рекао је Роби који верује да ће се у наставку првенствене трке искристалисати нови "вођа" екипе црвено-белих.


- Тешко је у овом моменту рећи ко би то могао да буде. Микић, Петковић, као и Марко Перовић знају шта значи играти у Звезди, умеју да се носе са притиском и од њих очекујем да поведу млађе играче ка новим победама
- истакао је Просинечки и додао да ће у новој сезони капитен нашег клуба највероватније бити Никола Микић.

Од играча од којих су Делије очекивале пуно више, и који уосталом и могу много више, Просинечки је апострофирао Чаву Димитријевића.

- Верујем да Милош може на пролеће да буде десет пута бољи. Чекају га још једне припреме заједно за екипом које ће му, уверен сам пуно значити, јер пре доласка на Маракану седам месеци није играо. И то није само његов проблем већ и још неколицине играча. Не би ме изненадило да управо Чава на пролеће буде наш најбољи играч. И Евандро може више, имао је проблема са повредама, које су искрено се надам, прошлост. Такође и Мићко је старији и искуснији за једну годину, он је будућност клуба сигурно, видело се то и на последњим утакмицама које смо играли и у којима је иако је веома млад, био најбољи појединац - рекао је Роби и нагласио да би волео да на пролеће, уколико то буде било оствариво, поново рачуна на искусног левог бека, Душка Тошића који је пред сам крај летњег прелазног рока напустио Љутице Богдана и преселио се у шпански Бетис.

Са досада учињеним по питању долазака новајлија Роби је презадовољан. Потписани су професионални уговори са тројицом клинаца који су најавили велике могућности, Ожеговићем, Крнетом и Ђуричковићем, а на највећи српски стадион дошла су и двојица играча који су били велика жеља нашег тренера.

- Звезда се окренула политици довођења најбољих домаћих играча и то је оно што ме највише радује. Миливојевић је без премца најбољи у Србији на својој позицији, док је Младеновић млади репрезентативац који има велики потенцијал. Уколико нам се придруже Касалица и Максимовић из ужичке Слободе, сигуран сам да смо на путу да створимо екипу за будућност - уверен је Просинечки, који је додао да би био веома срећан да је у ситуацији да има буџет као неки европски великани и да може да купи сваког играча кога пожели. Подвукао је међутим да чак и када би се нашао у таквој ситуацији, никада не би запоставио квалитет и момке који играју у нашој земљи.

Оно што највише боли, јесте велики бодовни заостатак на табели за водећом екипом, али и поред тога, амбиције нашег клуба када су нове победе и освајање трофеја, не јењавају.

- Можда ћемо лакше побеђивати са новајлијама на пролеће. Притисак добрих резултата у Звезди увек постоји. Довели смо младе репрезентативце који ће у скорој будућности можда закуцати и на врата "А" селекције. Велики циљ нам је и да афирмишемо играче из наше Омладинске школе, и надам се да се ситуација са прошлог дербија у којој смо имали само једног играча стасалог у нашем јуниорском погону неће поновити.

Просинечки и као играч, а посебно сад као "шеф стручног штаба" никада није бежао од одговорности. Неозбиљно би било обећавати трофеје, јер је фудбал игра у којој ништа није сигурно, што му уосталом и даје посебну драж и издваја од осталих спортова.

- Никада нисам бежао од одговорности. Вредно ћемо радити и тренирати како бисмо освојили неки од трофеја. Ако реализујемо трансфере које смо планирали, моћи ћемо да кажемо да смо добили квалитет потребан за будућност клуба као што је Звезда. Радује ме то што ћемо два пута играти са вечитим ривалом у Купу Србије, и добар резултат у тим мечевима помоћи ће нам доста на плану самопоуздања и стварања победничке атмосфере коју морамо да имамо. Не желим да испадне да тражим алиби, али чињеница је да би у случају да је Евандро погодио гол из пенала, неке ствари биле другачије - рекао је Роби и закључио да свако ко игра, тренира или ради у Црвеној звезди, мора увек и само да размишља о највећим могућим циљевима и резултатима.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon