Одговори Кристијана Борхе

10.11.2011
12:00
No items found.

Фудбалер који на свакој утакмици показује велику борбеност, Кристијан Борха, освојио је срца навијача својим емотивним прослављањем сваког гола у црвено-белом дресу. То је сада јасно, након огромног броја e-mailova који су стигли на нашу адресу, и великог броја похвала за снажног Колумбијца. Борха се захвалио на лепим порукама које је добио, и обећао да ће се и у будућности потрудити да на терену пружи добре партије, које ће задовољити велику армију Звездиних навијача.

Питање под бројем 19 које је послао Јован биће награђено, јер је Борха њега окарактерисао као најинтересантније, а у наставку ћете моћи да прочитате одговоре на најзанимњивија питања.

1. Борха прво бих желео да те поздравим. Мислим да си један од најбољих и најборбенијих играча Црвене звезде и желим ти да наставиш да играш у сјајној форми. Имам два питања за тебе: Како ти се чине звездини навијачи, Делије? А друго питање је: На којој позицији више волиш да играш, централног нападача или крилног? Поздрав од Делије из Смедерева.

- Чини ми се да су то можда и најбољи навијачи на свету. Никада нисам раније играо пред таквим фановима, и види се да много воле Црвену звезду. Није ми лоше да играм на позицији на којој играм сада, мада сам у Бразилу навикао да играм у формацији са два нападача, где сам ја био један од њих.

2. Која ти је најдража утакмица и гол у Звездином дресу и ако може још једно питање, са ким најбоље сурађујеш на терену? Поздрав из Новог сада НСЦЗ!

- Најдража ми је последња утакмица, зато што је била јако тешка. Дао сам свој први гол главом, и зато ми је много драго. На терену најбоље сарађујем са Евандром, добро се разумемо.

3. Поздрав за мајстора. Да ли си питао саиграче да ти преведу неку песму Делија и која ти је омиљена песма? Све најбоље. Новак

- Свиђају ми се све песме, углавном питамо Јеремића да нам преводи, и он то увек учини.

4. У случају да ти срце евентуално украде нека наша лепа суграђанка, да ли би се одлучио да останеш да живиш у Београду и завршиш каријеру у нашој Звезди? - Божидар Пурић, Београд.

- Свиђа ми се много Београд, навикао сам се на овдашњи живот. Ако бих се заљубио овде, остао бих неко време док играм, а чак и ако одем у иностранство, сигурно бих се касније вратио у Србију.

5. Коју српску песму волиш и коју српску храну си јео да ти се свидела? - Данијел

- Слушам српску музику, али не разумем о чему се пева у песмама, па немам омиљене песме. Што се хране тиче, пробао сам доста јела, а највише волим супе и чорбе.

6. Како ти се свиђа живот у Србији и да ли имаш неко посебно место у Београду где изађеш у слободно време? - Данило

- Свиђа ми се живот у Београду зато што је миран, волим да излазим по ресторанима и у shopove.

7. Борха, да ли ти се свиђа надимак „Боривоје"? - Никола

- Не смета ми што ме тако зову неки навијачи, ако је из љубави, мада нисам знао да имам тај надимак.

8. Какво мишљене имаш о Савију? Никола НСЦЗ

- Савио је много важан за Звезду, јер је веома посвећен на тренинзима и много воли Црвену звезду. Стално нам прича о величини Црвене звезде, и говори да морамо да пружимо најбоље од себе. Штета што не игра мало више.

9. Да ли ти недостаје Тошић, пошто сте ти и он били најбољи тандем и најбоље сте се споразумевали на терену? Ђомла

- Тошић је одличан играч, и имам много поверења у њега, на терену. И сада се добро сналазим са саиграчима, само им треба мало више подршке.

10. Хвала ти што на сваком мечу играш срцем и са много залагања за нашу Звезду. Моје је питање, да ли редовно тренираш у теретани и колико кила имаш? Поздрав од једног делије из Швајцарске!

- Да, редовно идемо у теретану, а имам 79 кила.

11. Честитам на до сада постигнутом у Звезди, изузетно ценим твоју борбеност и жељу за голом у нади да ћу те гледати уживо кад тад, братски поздрав из Мелбоурна. Питање: како видиш себе и свој учинак у наредних годину дана, ако је то уопште могуће предвидети? - Јордан

- Тренутно не размишљам о будућности, концетрисан сам на Звезду, и трудићу се да пружим што боље партије.

12. Која ти је утакмица најзначајнија коју си одиграо у досадашњој каријери (ако можеш да изабереш), најбоља кореографија са севера, који ти је играч из прошлости био узор док си био мали и колико си имао година кад си одлучио да ћеш се бавити фудбалом? Пуно среће у наставку првенства и да освојите дуплу круну! Унапред хвала! - Никола Тодоровић из Лознице!

- За сада не могу да издвојим ниједну утакмицу, тек очекујем такву утакмицу, и мислим да ће она бити у Звездином дресу. Свиђају ми се кореографије, јер то значи да екипа има велику подршку, али ја највише волим заставе. Од малена сам волео да играм фудбал, али са 13 година сам одлучио да се посветим фудбалу професионално. Било је много играча на које сам се угледао, међу њима и Асприља, Роналдо...

13. Да ли би прихватио да потпишеш уговор на неколико година са Звездом, када ти истекне позајмица? - Драган

- Звезда је велики клуб, осећам се добро у Београду, и сигурно да бих прихватио такав уговор.

14. Борха, да ли се може речима описати осећај кад си излазио кроз тунел пре утакмице са Реном, шта си ти је било у мислима у том тренутку? - Драган

- Размишљао сам о утакмици, јер Рен је велики клуб, надао сам се победи, и био сам под утиском емоција.

15. Поздрав мајсторе, занима ме да ли у Колумбији постоји неко велико ривалство међу клубовима као што је случај са Звездом и Партизаном? И молио бих те да ме упутиш у то какве су шансе да добијеш позив Колумбијске репрезентације? унапред захвалан - Лазар

- Има више дербија него овде, један од њих је онај који играју Медељин и Атлетико Национал. Што се репрезентације тиче, ја волим да будем концетрисан на клуб за који играм. Нисам размишљао о позиву у националну селекцију, јер Колумбија има одличне играче. Али ако би позив уследио, била би ми част.

16. Да ли би играо за репрезентацију Србије? ДејанДС

- Морао бих овде да проведем четири године да бих имао право да играм за репрезентацију Србије, када би се тај услов испунио, а добијем позив, да, играо бих.

17. На шта прво помислиш док се радујеш након постигнутог гола? Пуно среће у каријери! Алекса Илић, Крагујевац

- Нема ту времена да се размишља, не размишља се ни о чему. Понесе ме емоција, јер за играча је јако битно да постигне гол.

18. За који клуб бисте волели да наступате у Европи? Миљана :-)

- Волео бих да наступам у италијанској, немачкој или шпанској лиги, јер то су веома јаке и квалитетне лиге.

19. Која је разлика између српског и бразилског фудбала? - Срдачно, Јован

- У Бразилу је квалитетнија лига јер има више јачих клубова, самим тим је и конкуренција много јача. У Бразилу је могуће да први изгуби од последњег, а овде је то немогуће, као да се унапред све зна.

20. Борха, коју врсту музике слушаш пре утакмица? - Боки, Чикаго.

- Слушам музику да бих се лакше концетрисао на утакмицу. Највише слушам латиноамеричку музику.

21. Да ли си икада у каријери постигао ауто-гол, колико пута, у ком тиму? - Илија

- Нисам никада постигао ауто-гол, и надам се да нећу никада.

22. Здраво Борха, занима ме које су по теби најлакше вјежбе за технику са лоптом? - Александар

- Све технике које увежбавамо са Робертом су одличне, јер он је одличан фудбалер и тренер и зна шта ради, и не постоји ниједна лака вежба. Све што радимо има своју сврху.

23. Како си се осећао на свом првом дербију? - Марко

- Свака утакмица пред Звездиним навијачима је спектакл и заиста волим да играм када је око мене црвено-бело. Против Партизана сам желео да учествујем у офанзивној и отвореној утакмици, али то се није десило. Надам се да ће бити прилике на мечевима који долазе. Морамо и ми и они играти офанзивно да бисмо заслужили аплаузе.

24. Како си се осећао, и шта си помислио када је почео град да пада на припремама... Ако је то уопште истина? :D Aлександар

- Истина је, сви смо потрчали, нисмо знали где ћемо да се склонимо, били смо доста изненађени. Увек ћу памтиит тај тренутак.

25. Поштовани Борха, свака част на пожртвoваности и односу према Звездином грбу. Занима ме да ли шаљеш породици у Колумбији Звездине сувенире као рецимо твој дрес, качкете и слично и шта је то прво било, што си у Београду купио? Срдачан поздрав и настави молим те са добрим партијама, Саша из Штутгарт-а.

- Послао сам неке ствари које сам добио када сам дошао да потпишем уговор, а углавном шаљем мајице и привеске за кључеве.

26. Са ким се најбоље слажеш из тима ? :) Поздрав из Батајнице!

- Са свим Бразилцима, са Јеремићем, са младим играчима пред којима је будућност.

27. Борха, која су твоја очекивања за предстојеће утакмице са Јагодином, и Партизаном? - Лазар Лазаревић

- Обе утакмице ће бити тешке, али морамо и играћемо да победимо. Ја очекујем победе.

28. Да ли мислиш да је ово што сада радиш у Црвеној звезди врхунац твојих могућности или ћеш бити још бољи? Немања.

- Трудим се максимално. Наравно, очекујем да се моја форма, као и форма мојих саиграча, подиже како време буде пролазило.

29. Које Вам је најомиљеније колумбијско јело и да ли можете да нам опишете од чега и како се припрема? Велики поздрав... - Ненад

- У Колумбији се највише једе риба, и веома је тешко припремити је тако да то не бих сада објашњавао.

30. Борха, јак си као земља, да ли ти је то генетски, природно тако, или си доста радио на томе? - Немања

- Вероватно има нешто и до генетике, али много више је манифест вежби и труда који сам уложио.

31. Занима ме да л' си научио можда нешто на српском да кажеш? Поздрав, Душан.

- Једноставније је разумети српски него говорити га. Научио сам неке речи, углавном везане за фудбалску терминологију.

32. Да ли мислиш да би требало да се брже ослобађаш лопте? - Марко

- Има тренутака када треба брже додавати лопту, али постоје тренуци када је треба и мало задржати, да би неко из екипе дошао до даха, да би се одморио, а и да би се изабрало најбоље решење у нападу.

33. Да ли у Колумбији постоји фудбалски клуб чија су обележја црвена и бела боја као и нашој Звезди? Пуно успеха у дербију... Ненад

- Санта Фе игра у црвено-белом, а клуб у којем сам ја играо има црвену гарнитуру, док им је бела резервна.

34. Борха, Шта мислиш о Винисиусу Пашеку, да ли сматраш да ће се Звездина игра унапредити и добити на квалитету његовим повратком? - Никола

- Већ сам играо са Пашеком у прошлости. Ради се о веома брзом играчу, и мислим да ће се игре много побољшати када се он врати на терен.

35. Шта недостаје овом тиму Звезде да дође до титуле? Кога од некадашњих саиграча би волео да видиш уз себе у Звезди? - МаРко

- Не могу да кажем тачно шта нам фали и да ли фали, сви знамо да је Звезда прошла кроз тешке тренутке, али и да се све боље и боље организујемо, и на нама је остало да радимо и да се трудимо што више како бисмо постигли жељене резултате. Истина је да постоје добри играчи у Бразилу, али не волим да размишљам о томе шта би било кад би било.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon