Милојевић – Кад је тешко, тада се показати

26.10.2017
2:31
No items found.

Фудбалери Црвене звезде у недељу, 29. октобра, од 13 часова играју меч 15. кола Суперлиге Србије против Земуна.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред меч у недељу.

- Чека нас последња утакмица у првом делу првенства, гостујемо екипи која је и у среду показала да је добро организована, која зна шта хоће у сваком тренутку. Свој квалитет доказали су прошле сезоне када су се пласирали у Суперлигу Србију, а сада су својим играма потврдили да им је ту и место. Нисам прошле године био у српском фудбалу, али свакако је лепа ствар што се екипа Земуна вратила у најелитнији ранг такмичења. Ништа од тога није случајно јер их предводи квалитетан тренер Милан Милановић, један од најбољих са ових простора. Земун је компактна екипа, играју доста дициплиновано и имају добре играче – рекао је Милојевић.

Због проблема са повредама Звездин стратег још увек не зна на које играче може да рачуна за сусрет са Земуном.

- Имамо још времена до утакмице да видимо каква нам је кадровска ситуација. У овом тренутку је сигурно то да су се Милић и Фримпонг вратили у такмичарски погон. Имамо проблеме са Рачићем и Стојковићем, а видећемо колико је Савић спреман. Рикардињо је још увек ван строја.

Након меча против Земуна Црвену звезду наредне недеље очекује сусрет са Арсеналом у Лиги Европе.

- У овом тренутку не размишљамо о утакмици са Арсеналом. Много пута смо рекли да нам је првенство приоритет, играчи то знају, доста причамо о томе. У овом тренутку нам је Земун пречи од Арсенала.

Шеф стручног штаба Црвене звезде истакао је да нема потребе много се освртати на умор код играча.

- Не морам посебно да говорим о умору, он је евидентан. Са друге стране, мислим да је то сасвим нормално. Ми имамо играче који нису прошли припремни период, као и оне који прошле сезоне нису ни играли такмичарске утакмице. Они сада играју стално. Ко се није бавио спортом на професионалном нивоу не може да зна какав је психички и физички уморан присутан, али то је потпуно нормално, ни у једном тренутку се не жалимо због тога, нити ћемо то икад радити. Када је тешко, тада се треба показати. Одлично познајем своје играче, знам колико ко може и некада знам да они имају жељу и мотив, али их ноге не слушају. То је тако, дешава се свим екипама и заиста не бих потенцирао ту тему. Умор је само чињенично стање.

Екипа Владана Милојевића нема много времена за уигравање, вен такмичарских утакмица.

- Сваки играч је појединац за себе и много пута до сада сам рекао да има људи са већим и мањим прагом бола. Ако желите да играте у великој екипи на европском нивоу морате да будете спремни на све напоре. За разлику од нас друге европске екипе имају велики ростер, играчи се смањују, а такође имају и лиге до 23 године где се играчи развијају. Мој колега Косановић је говорио о младим играчима који су прошле сезоне играли Омладинску лигу, а сада су се сусрели са суперлигашким фудбалом. Као да су из акваријума бачени у море. Ове сезоне нажалост немамо прилике да играмо пријатељске мечеве и да се уигравамо, свака утакмица нам је такмичарска.

Милојевић је још једном истакао колико екипи значи подршка навијача.

- На нама је да играмо и да дајемо све од себе. Знам да су наши навијачи увек уз нас, на свакоммечу дају све од себе да буду наш ветар у леђа и сигуран сам да ће тако и у будућности бити. Звездини навијачи су показали да су у сваком тренутку уз тим, и у тешким и у лепим тренуцима, они воле свој клуб и то показују из недељу у недељу – поручио је Милојевић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon