Мало је фалило - Стразбур

16.6.2024
No items found.

Црвена звезда је била надомак европског пролећа у сезони 2005/06, када смо након невероватне утакмице са Стразбуром и ремија од 2:2 завршили такмичење у групној фази Купа УЕФА.

Тада у групи Е Купа УЕФА, наша Црвена звезда се састала са Базелом, Тромсом, Ромом и Стразбуром. Пропозиције такмичења су биле такве да екипе играју само по један дуел са тимовима из групе, док се путем жреба одређује домаћинство.

У првој утакмици групне фазе наша екипа је поражена од Базела на Маракани са 1:2, да би потом у Норвешкој претрпели још један негативан резултат. Уследила је чувена победа над италијанском Ромом на Маракани, када само тријумфовали са 3:1 на крилима Николе Жигића. У последњем колу чекало нас је гостовање Стразбуру за пролаз.

Екипа Валтера Зенге је играла одличан фудбал, што смо потврдили на мечу одиграном на “Стадиону де ла Мено” пред нешто више од 13 хиљада гледалаца. Наши момци су у 34. минуту стигли до предности преко агилног Душана Басте, који је утрчао по десној страни и рутински погодио даљи угао гола за 0:1. У наставку утакмице смо сведочили мајсторији Ардијана Ђокаја у 63. минуту, када је крилни нападач прелепим лоб ударцем дуплирао резултат на семафору.

Међутим, у последњих 15 минута дуела нисмо успели да одржимо предност. Са два гола Кевина Гамеира, у 78. и 94. минуту, Стразбур је изједначио на 2:2. На тај начин Црвена звезда је остала на четвртој позицији у групи, док су Стразбур, Рома и Базел обезбедили нокаут фазу.

Црвена звезда: Владимир Стојковић, Душан Баста, Александар Луковић, Милан Дудић, Милан Бишевац, Ардијан Ђокај (од 77. Хамину Драман), Бошко Јанковић, Ненад Ковачевић, Дејан Миловановић, Драган Младеновић (од 70. Владимир Мудринић), Никола Жигић (од 88. Милан Пуровић).

Тренер: Валтер Зенга.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon