Лукић - Звездин тим будућности

23.2.2012
12:00
No items found.

Председник Црвене звезде Владан Лукић од 9. јануара је уз екипу. Пратио је рад на припремама у Будви, а иза њега је и 22 дана боравка у Анталији. Довољно виђеног да и председник црвено-белих изнесе своје утиске о урађеном и очекивања пред наставак шампионата и дуел са Спартаком, 3. марта на Маракани.

- Ове припреме су показале да је зимски прелазни рок у Црвеној звезди добро урађен. Показале су, такође, и да млади играчи који су били Звездин избор у овом прелазном року носе и једну врсту неискуства због којег сигурно можемо да очекујемо осцилације у игри. Зато и не морам да наглашавам да ће за ову екипу бити потребно стрпљење. Поготово је последња утакмица са Кривбасом показала да је 70 минута Звезда играла одличан фудбал али и имала 20 минута „црне рупе", што стручни штаб покушава већ неко време да реши. Мишљења сам да овај тим поред неспорног талента мора још пуно да ради. Мислим да ће то бити наше опредељење у наредном периоду. Рад, рад и само рад.


Јавност не крије похвале ка прелазном року који је урађен ове зиме. Лукић наглашава да је важна, ако не и кључна, била улога шефа струке, Просинечког.

- Било је јако важно каквог је опредељења и сам тренер и у овом случају су се потпуно поклопиле идеје тренера и наше жеље. Имали смо јасан циљ у прелазном року. То је показала и наша ефикасност и брзина којом смо договарали трансфере, а радило се о великом броју уговора и договора. Било је и раније младих и талентованих који су долазили на Маракану али никада у оволиком броју.

Управо је поверење у Роберта Просинечког кључна ставка Звездине будућности за Владана Лукића, иако су многи сумњали да ће клуб стати иза тренера после великог бодовног заостатка.

- Роби је тренер Црвене звезде. У његов рад се ни мало не сумња. Има пуно поверење руководства клуба и верујемо да ће све своје идеје преточити у једну офанзивну и победничку Црвену звезду. Што пре то уради тим боље за све нас који живимо за клуб. То је јасна мисао руководства и она се неће мењати тек тако.

У зависности од угла гледања Владан Лукић има једноставна или сложена очекивања од екипе на пролеће.

- Моје највеће очекивање звучи једноставно али можда и није тако. Победе су моја очекивања. Желим да на сваку утакмицу изађу само са једном идејом, а то је победа. То је мој основни захтев и једини. То, наравно, неће бити лако остварити али у овај тим се верује и његове могућности су велике. Видећемо како ће њихов карактер одговорити кад се нађу пред неколико десетина хиљада Звездаша који живе за црвено-беле победе.

Лукић најављује да ће Звезда којом он руководи и убудуће задржати исти тренд у прелазним роковима.

- Свакако хоћемо исти тренд, исти начин размишљања, али - опомиње Лукић и додаје - Звезда не жели младе играче који се задовољавају само црвено-белим дресом. Наши млади играчи морају свакодневно да раде на себи, да „расту" и да на сваком тренингу и утакмици заслужују Звездин дрес. Морају да буду победници. То је мој највећи захтев. Они виде да се шанса добија у првом тиму али ту не сме да буде крај њихових амбиција.

Као некада врло убојити центарфор Лукић је позван да прича и о Звездиној (не)ефикасности.

- Ефикасност је у овим припремама боља. Осим пар утакмица где смо изводили комбиновани тим и нисмо реализовали све прилике. Било је утакмица у којима се видело сазревање у том сегменту и мислим да је проблем ефикасности много мањи него што је био.

Такмичење почиње у суботу 3. марта кад на Маракану стиже Спартак. Упркос великом бодовном заостатку председник Звезде уверен је у посету достојну реномеа Звездиних навијача.

- Апсолутно не страхујем каква ће бити посета против Спартака. Овај прелазни рок је умногоме по укусу Звездашке јавности и најискреније очекујемо да ће посета бити још већа и сигуран сам да ће то сви видети већ 3. марта против Спартака на Маракани.

X У Црвеној звезди су расписани избори. Шта очекујете, као председник Звезде, од избора?

- Избори су празник за Црвену звезду. Време када бирамо, када одлучујемо којим путем ћемо ићи даље. Они су манифестација наше снаге, наше отворености и бројности. Зато треба да активно учествујемо у њима и да одговорним понашањем покажемо да смо достојни да будемо чланови Црвене звезде. Избори су прилика да се бира између различитих људи и идеја. Звездаши који желе добро свом клубу ће се кандидовати и пробати да добију подршку за свој програм, а неће нападати свој клуб у медијима. Ја зато позивам и оне Звездаше који су протеклих година критиковали рад управе да се кандидују и да пробају да добију подршку за своје идеје међу члановима Црвене звезде. Јер о руководству Звезде од ових избора па заувек одлучиваће само Звездаши. Позивам све чланове да се активно укључе у изборе. Да предлажу кандидате, да гласају и да буду чланови изборних тела. Гласањем доносимо одлуку куда ће се кретати наш клуб у будућности. Ми који смо регистровани, пунолетни чланови клуба имамо ту част и привилегију да одлучујемо о његовој судбини. На нама је велика одговорност да у Скупштину као и за председника клуба изаберемо оне који имају снагу и знање да воде институцију каква је Црвена звезда, оне који ће бити кадри да се изборе са проблемима какве имају велики спортски клубови и оне који су угледни и достојни да буду функционери Црвене звезде. Зато, имамо одговорност не само када бирамо већ и када предлажемо кандидате. Верујем да ћемо сви заједно на крају овог изборног процеса добити руководство које ће водити снажно клуб ка успесима у сваком погледу.


X Да ли ћете се ви поново кандидовати?

- Ја сам концентрисан на посао председника који обављам. Наредни период је важан за Црвену звезду како спортски, тако и организационо и финансијски. Завршавамо преговоре око улагања у клуб, нових спонзора и изградње стадиона и то су моји приоритети. Има времена за одлуку да ли ћу се кандидовати или не - закључио је Владан Лукић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon