Лукић – Пројекат Чланства-историјски подухват

13.6.2010
12:00
No items found.

Поводом акције „Буди део Звезде“ председник нашег клуба Владан Лукић дао је интервју за дневни лист Политика. Интервју преносимо у целини.

Председник Црвене звезде Владан Лукић убеђен је да ће акција "Буди део Звезде", која је јуче представљена на Маракани како каже за Политику бити једна од најзначајнијих у „историји клуба". Да ли ће бити тако показаће време али сасвим сигурно причаће се о храбром покушају младог звездиног председника да учини нешто нешто несвакидашње и европско у српском спорту. Ако се сетимо изјава које је Лукић давао током читаве сезоне попут „вратили смо Звезду српском народу" или „Звезда припада звездашима" било је потпуно природно да клуб покрене овакву акцију којом ће по угледу на шпанске фудбалске великане Барселону и Реал Мадрид своје присталице учинити делом клуба.

Одлуку да се Звезда организује по угледу на шпанске гиганте Лукић за Политику објашњава на следећи начин:

„Од рођења свог живимо за Звезду, радујемо се победама, тугујемо због пораза и бодримо наш тим. Сада је дошао тренутак да сви који тако живе аброј нам се мери милионима постану и формално део клуба, да бирају и да буду бирани и да одлучују. Зато је ова одлука историјска. Она ће омогућити да сви прави звездаши имају своје место у клубу, да гласају за Управни одбор и председника. Звезда је од јуче почела једну нову фазу свог живота која ће јој омогућити даљи развој".

Одлука у увођењу чланства је утемељена на Статуту клуба, према коме је „члан клуба је онај који је платио чланарану за годину дана". Формално гледајући у Звезди као и другим српским клубовима деценијама се не плаћа чланарина тако да Звезда до јуче - није ни имала чланове!?

Одлуком клуба уведене су две чланске карте и то „јуниорска"за звездаше до 18 година и њена цена је 500 динара и „стандард" за све пунолетне грађане који плаћају хиљаду динара годишње.

Најважније је да ће само они чланови који плаћају чланарину убудуће да бирају органе Клуба и тако ће одлучивати ко ће да води Клуб. Како ће изгледати избори за председника Звезде када Владану Лукићу истекне мандат за три године објасни нам је он сам:

„Верујем да ћемо за три године имати десетине хиљада чланова и свако ко се буде кандидовао за председника моћи ће да представи свим члановима свој програм а клуб ће гарантовати да ће његов програм бити достављен сваком са правом гласа. Биће омогућена кампања међу члановима а гласаће се сви чланови на изборима који ће трајати неколико дана и то лично на стадиону, преко е-маил-а па и смс-а: Наравно уз веома строгу процедуру. Ако се на тај начин бира председник Барселоне зашто не би и председник Звезде. Избори ће бити празник за наш клуб где ће се бирати између више добрих кандидата. Таквим изборима показаћемо снагу клуба".

Следећа новина је да ће од овог лета само члан клуба моћи да купи претплатну карту за стадион Црвене звезде. На питање Политике да ли је то неуобичајено и да ли ће због тога Црвена звезда која је прошле године продала око 11 хиљада претплатних карата изгубити део претплатника Лукић каже:

„Не, биће управо супротно. Биће нас још више на стадиону. Звезда у својој кући као претплатнике жели само своје чланове. Тако ради и други велики клубови. Ко није члан моћи ће само да купи дневну карту а надам се да их за неколико година неће ни бити већ да ћемо имати распродат стадион у сезони".

Руководство Звезде је припремило и друге погодности за чланове клуба као што су - попуст од 20 одсто у свим звездиним радњама и кафићима, једна бесплатна посета музеју, предност у куповини дневних карата за домаће и међународне мечеве, могућност резервације аранжмана за инострана гостовања, присуствовање првом тренингу у сезони, могућност информисања о свим дешавањима у клубу путем мобилног телефона или е- маила. Највећа новина је да је Звезда потписала уговоре са преко 150 радњи и компанија широм Србије које ће давати попусте на звездину картицу а свакодневно се ради на проширивању листе. То значи да ће сутра члан Звезде имати попуст код неког фризера који је такође звездаш или у некој радњи. Чланови Звезде ће добијати смс поруке о свим новинама у клубу као и резултатима клуба. У клубу је формиран Севис за чланство из кога се дневно комуницира са члановима.

„Знаћемо када је рођендан сваког нашег члана, када му је слава, када му се роди дете. Сваког члана ће звати Звезда а он ће имати посебну линију само за чланове. Хоћемо да живимо заједно са члановима, да будемо једна велика породица. Многот пута сам ове сезоне рекао да само заједно можемо све и да је ако смо јаки и јединствени само небо граница за нашу Звезду", каже за Политику Владан Лукић.

Како Политика сазнаје, бивши играчи Црвене звезде и репрезентативци Србије Дејан Станковић, Владимир Стојковић, Никола Жигић, Марко Пантелић, Ненад Милијаш и Александар Луковић подржали су акцију „Буди део Звезде", учланили се пред одлазак на Мондијал и тиме позвали армију звездиних навијача да уради исто.

Да ли ће млади председник Звезде који је већ изненадио многе у фудбалској Србији успети у својој жељи да Звезду уреди као Барселону показаће време. Редови за учлањивање јуче на Маракани показују да му присталице Звезде верују.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon