Zvezdina sezona bonusa

11.6.2024
11.06.2024.
No items found.

FK Crvena zvezda je u minuloj takmičarskog godini 2023/24 osvojio 35. titulu šampiona Srbije, a našu ekipu je predstavljalo čak 15 mladih igrača koji ispunjavaju pravilo bonus fudbalera.

Po propozicijama Superlige Srbije svaki tim na terenu od prvog minuta mora da ima barem jednog igrača mlađeg od 21 godine. U prethodnoj sezoni 2023/24 bonus igrače su predstavljali fudbaleri rođeni najkasnije 2002. godine i mlađi.

Za naš tim je nastupalo čak 15 mladih momaka računajući kompletnu takmičarsku godinu. Najveći broj bonusa su predstavljali igrači rođeni 2002. godine među kojima su Ivan Guteša, Naser Điga, Marko Stamenić, Vladimir Lučić i Stefan Mitrović. Mladi Guteša je debitovao u Superligi na samom kraju sezone protiv Napretka ostavivši sjajan utisak. Reprezentativac Burkine Faso je u drugom delu sezone dobio srpski pasoš, pa je samim tim faktički postao bonus, iako je Điga pre toga izborio svoje mesto u timu. Stamenić je odigrao 35 mečeva u sezoni, a čak 29 u Superligi Srbije. Povreda je omela Vladimira Lučića da zaigra na više mečeva u prolećnom delu sezone pa smo ga tako gledali na 24 duela, dok je klub na zimskoj pauzi napustio Stefan Mitrović posle devet nastupa u domaćem prvenstvu i jednog datog gola.

Iz klase igrača rođenih 2003. godine, koje je kroz našu Omladinsku školu drilovao mladi perspektivni trener Marko Neđić, gledali smo Nikolu Knežević i braću Mituljikić - Nikolu i Jovana. Knežević je na tri meča u nacionalnom prvenstvu upisao jedan gol, a pored toga dao je još dva u Kupu Srbije.

Nikola je upisao dva nastupa, dok je brat blizanac Jovan odigrao jedan duel u nacionalnom prvenstvu.

Viktor Radojević, Ognjen Mimović i Uroš Kabić su bili predstavnici crveno-belih bonusa iz generacije 2004. Tandem bekova je prekomandovan sa pozajmica u prvi tim na početku prolećnog dela lige. Radojević je ostvario devet nastupa, a Mimović 13 uz zabeleženu jednu asistenciju. Mladi Kabić, koji je poslat zimus na kaljenje u Torino, je odigrao tri meča u Superligi Srbije.

Takođe , tri velika talenta koja su ponikla u našoj fudbalskoj akademiji su predstavljali bonus igrače. U prvom delu sezone za mesto startera su se izborili svojim kvalitetom Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović, koji su u međuvremenu napustili stadion “Rajko Mitić”. Nedeljković je u prvenstvu upisao dva progiravanja za gol na 14 mečeva, dok je Mijatović postigao čak osam golova u šampionatu na istom broju utakmica kao i njegov drugar iz Smedereva, uz dve asistencije. Vunderkind Jovan Šljivić je standardno “plesao” tokom čitave sezone, pa je tako odigrao 18 utakmica računajući samo Superligu, a zabeležio je i jedan pogodak.

Najmlađi od svih bonusa je bio centarfor Uroš Sremčević. Stigavši na adresu Ljutice Bogdana sa epitetom najboljeg mladog napadača nacionalnog šampionata, popularni “Sremac” je odigrao devet duela na kojima je postigao dva gola.

Trebalo bi istaći još Aleksandra Kahvića (generacija 2004), koji je celu sezonu proveo na pozajmici, a igrao je na pripremnim utakmicama. Takođe, Zvezdine debitante u seniorskom fudbalu Veljka Milosavljevića (generacija 2007), Andriju Maksimovića (generacija 2007) i Veljka Vukojevića (2006), koji su zaigrali u Kupu Srbije, gde ne važi pravilo takozvanog bonusa.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon