Zvezdina revija | Ko je Zvezdin alhemičar Toma Milićević

16.6.2024
No items found.

Simbol Omladinske škole Crvene zvezde je decenijama unazad bio legendarni Tomislav Toma Milićević, koji je na pravi fudbalski put izveo veliki broj igrača našeg kluba. Sedamdesetih godina je govorio za Zvezdinu reviju, a mi ćemo se podsetiti njegovih reči.

- Pre svega, igrač Zvezde mora da bude ličnost i poseduje svoju autentičnu fudbalsku pojavu. Kriterijumi po kojima se ocenjuju fudbaleri našeg kluba su veoma strogi. U današnjim uslovima igre sve mora da bude krajnje funkcionalno. Mladi igrač svoj smisao za igru mora da podredi kolektivu. U igri mora da traži rešenja koja su manje atraktivna, ali korisnija za ekipu. Igrač u sebi mora da nosi i nešto svoje, neku dominantnu osobinu koju nije stekao u treningu i koju neće izgubiti do kraja svoje fudbalske karijere. U to se ubraja idealan centaršut, dobra skočnost, izražena brzina... Osim toga, omladinac mora da bude skroman, korektan u ponašanju, disciplinovan u treningu, ali i privatnom životu - reči su Tomislava Milićevića.

Tomislav Toma Milićević je rođen 29. septembra 1940. godine, u Zvezdi je kao fudbaler proveo dugih sedam godina, od 1960. do 1967, dok je nakon fudbalske karijere krenuo u trenerske vode, kada je pored fudbalskog znanja, učio igrače iz Omladinske škole Crvene zvezde i lepom ponašanju, kao i viteštvu, koje je veoma bitno u sportu. Kakav je fudbaler, trener i čovek Milićević saznajte u izdanju emisije “Zvezdina revija”.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon