Zvezdani momenti – Trijumf u 143. večitom derbiju

15.6.2024
No items found.

U okviru rubrike “Zvezdani momenti” prisetićemo se jednog od najuzbudljivijih i najboljih okršaja večitih u 21. veku, kada je Crvena zvezda nakon preokrata savladala crno-bele rezultatom 3:2, u 143. večitom derbiju.  

Dan danas se naši navijači vrlo rado sećaju večitog derbija koji je odigran 17. novembra 2012. godine. Marakana su preplavile pristalice našeg kluba, a 50 hiljada ljudi je prisustvovalo jednom od nakvalitetnijih i najzanimljivijih večitih derbija u poslednjih 15 godina. Delije su tadašnje prvotimce sačekale sa koreografijom i natpisom – „Znaš li ti kako se postaje šampion? Izađeš na teren kad je najteže i pobediš“.

Nije počelo dobro po izabranike Aleksandra Jankovića, pošto je već u 9. minutu Aleksandar Mitrović savladao Bobana Bajkovića za vođstvo gostiju. Nije trebalo mnogo crveno-belima da dođu do izjednačenja, a to je učinio Filip Kasalica, nakon majstorskog poteza Darka Lazovića i vratio utakmicu na sam početak. Međutim , ponovo je neopreznost naše odbrane bila u prvom planu, te je autogolom Milana Jovanovića u 16. minutu večiti rival ponovo došao do prednosti.

U drugom delu igre, crveno-beli su zaigrali dosta bolje i bili su dominantinija ekipa tokom celog drugog poluvremena.Par minuta nakon sudijskog zvižduka, Milivojević je poslao projektil iza golmana Petrovića i postigao jedan od najlepših golova u istoriji derbija. Bio je to dodatni impuls za naše fudbalere, pa je poslednjih pola sata pretvoreno u totalnu opsadu gola crno-belih. Isplatio se trud Zvezdinih igrača, kada je Kasalica ubacio u šesnaesterac, a u njemu se najbolje snašao kapiten, Nenad Milijaš i postavio konačan rezultat utakmice u 74. minutu.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon