U susret protivniku – Mladost Lučani

26.7.2024
11:56
No items found.

Crvena zvezda će u subotu 27. jula od 20 časova ugostiti lučansku Mladost u okviru drugog kola Superlige Srbije na stadionu ”Rajko Mitić”.

MEĐUSOBNI DUELI

Crvena zvezda je protiv Mladosti iz Lučana do sada odigrala 40 utakmica računajući sva takmičenja. Crveno -beli su trijumfovali na 33 susreta, pet duela je okončano bez pobednika, dok je Mladost slavila u samo dva navrata. Gol razlika je apsolutno na strani našeg kluba i iznosi 96:30.

U 21. veku Crvena zvezda se tačno 30 puta sastala protiv tima iz Lučana. Statistika u novom milenijumu je na strani kluba iz Ljutice Bogdana, jer od tada ne znamo za poraz u međusobnim okršajima.

Poslednji takmičarski duel između Crvene zvezde i Mladosti je odigran 8. maja 2024. godine u okviru četvrtog kola plej-ofa nacionalnog prvenstva. Slavili smo na strani sa 0:1, zahvaljujući pogotku Aleksandra Dragovića. Odigrali smo nakon toga i meč na letnjim pripremama u Užicu, gde smo trijumfovali rezultatom 1:0 pogotkom Luke Ilića.

BUDITE UZ ZVEZDU

Karte za naredni duel naših prvotimaca su dostupne ONLAJN, kao i na blagajnama našeg stadiona u petak do 18 časova, kao i na dan utakmice od 12 sati pa do početka susreta.

Cene karata su sledeće:

Sever - 400 dinara
Istok - 500 dinara
Zapad - 700 dinara
Tribina Siniša Mihajlović - 1400 dinara

Svi navijači koji neće biti u prilici da uživo bodre naše šampione protiv lučanske Mladosti, će moći da gledaju utakmicu drugog kola nacionalnog prvenstva putem studijskog prenosa na Jutjub kanalu Zvezda TV, kao i na Areni Premium 1 od 20 časova.

FORME EKIPA

Crvena zvezda je krenula u odbranu šampionske titule i osmi uzastopni trofej namenjen osvajaču državnog prvenstva. U prvom kolu Superlige Srbije crveno-beli su savladali ekipu Jedinstva sa Uba rezultatom 4:0 na Marakani. Na najvećem srpskom stadionu publika je uživala u lepršavoj igri i atraktivnim potezima. Kroz golove, u redovima tima Vladana Milojevića, su se istakli dvostruki strelac Šerif Endiaje, te Aleksandar Katai i Bruno Duarte, koji su po jednom zatresli mrežu rivala.

Mladost je prethodne sezone igrala u plej-ofu domaćeg prvenstva, pa i u novoj sezoni klub iz Lučana ima cilj da se nađe među osam najboljih timova u Srbiji. Ipak , četa Dejana Joksimovića nije idealno startovala prvenstvo, s obzirom na to da je pretrpela poraz od OFK Beograda na svom terenu sa 1:2. Iako je Mladost povela golom Dušana Cvetinovića, povratnik u najelitniji rang domaćeg fudbala je uspeo da preokrene rezultat i odnese tri boda.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Mladost nastupa u sistemu 5-3-2, dok je tim sastavljen od pretežno iskusnih igrača. Na golu je mesto rezervisano za iskusnog Sašu Stamenkovića, nekadašnjeg golmana našeg kluba. Trojica štopera su Dušan Cvetinović, iskusni Milan Joksimović i mladi ”bonus igrač” Miloš Divac. Na poziciji desnog beka dejstvuje Aleksandar Varjačić, a sa kontra strane uz levu aut liniju defanzivu pojačava Žarko Udovičić. Kapiten tima diriguje veznim redom, a reč je o tridesetdevetogodišnjem Janku Tumbaseviću. Uz njega su još mladi Jovan Ćirić rođen 2007. godine i Aleksandar Pejović. Tandem napadača čine desetka tima - Petar Bojić i Nikola Ćirković. Opcije sa klupe su Nikola Andrić, Filip Žunić, Ibrahim Endiaje, Ognjen Bondžulić, Uroš Ljubomirac, Partik Eze, Ognjen Krsmanović…

SUDIJE UTAKMICE

Glavni sudija: Milan Ilić.
Prvi pomoćnik: Aleksandar Marjanović.
Drugi pomoćnik: Nikola Antić.
Četvrti sudija: Predrag Janjuš.
VAR : Aleksandar Živković.
AVAR : Milan Minić.

OSTALE UTAKMICE

Subota:

20 :00 Jedinstvo Ub - Partizan
20 :00 Železničar - Napredak
ODLOŽENO : IMT - Radnički 1923

Nedelja:

18 :30 Vojvodina - Novi Pazar
21 :00 Radnički Niš - TSC
21 :00 Spartak - Čukarički

Ponedeljak:

20 :00 OFK Beograd - Tekstilac

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon