Robert Prosinečki - Na dobrom smo putu

8.2.2012
12:00
No items found.

Reč po reč sa šefom stručnog štaba. Sedmi dan u Antaliji, trideseti od početka zimskih priprema – dovoljan period da se stekne realna slika novog, renoviranog tima Crvene zvezde. Optimizam izlazi iz svake Robijeve rečenice, veruje u svoj tim i uverava sve Zvezdaše da ih očekuje uzbudljivo i novo „Zvezdino proleće“.

- Verujte, u Antaliji mi je najmanje bitan rezultat - započeo je svoju priču Robert Prosinečki, a zatim nastavio analizu dosadašnjeg učinka tokom trideset dana priprema za prolećni deo šampionata. - Imamo sjajne uslove, fizički smo jako spremni i veoma smo blizu željene forme. Taktički smo zreliji, igramo sve bolje i nema razloga da ne nastavimo do kraja ove faze priprema. Generalno, od Budve, pa sve do danas moram biti prezadovoljan onim što su naši momci pokazali .


Ekipa je u odnosu na jesenji deo prvenstva veoma osvežena i podmlađena, a Robi ne skriva da je upravo tako zamišljao Zvezdu od svog dolaska na Marakanu.

- To su sve mladi momci koje sam birao i na čijem sam dolasku insistirao. Moje ideje su se poklopile sa stavovima čelnih ljudi u klubu i najzad Crvena zvezda može da se pohvali talentovanom ekipom, sastavljenom od perspektivnih igrača koji su budućnost srpskog fudbala. Naravno , baza je u omladinskoj školi, ali i u Sopotu koji predstavlja predvorje za ulazak u prvi tim. Istakao bih da smo napravili zdravu konkurenciju kojom dominira dobra atmosfera, a kad je tako nema sumnje da će se momci lakše spremiti za velika iskušenja koja ih očekuju za manje od mesec dana. Verujte , već sad se radujemo mečevima sa najvećim rivalom koji nas očekuju u narednim mesecima.

Činjenica je da su pojačanja na radost svih navijača precizno uklopljena u sastav crveno-belih...

- Selektirali smo najbolje što Srbija u ovom trenutku poseduje. Pa, sve su to mladi reprezentativci, fudbalski ponos i istakao bih da im je mesto u Crvenoj zvezdi. Pogledajte samo kako su se brzo uklopili Milunović, Mladenović, Maksimović... zatim , iskusni Mirić svojim ponašanjem predstavlja pravi primer mlađim igračima. Ne zaboravimo na Krnetu, Đuričkovića, Ožega čiji je talenat fascinantan! Pohvalio bih i Tošića koji je sjajan na poziciji štopera, ma srećan sam zbog njegovog povratka u Beograd. U suštini ja sam prezadovoljan. Imam sve, veliki broj igrača, zdravu konkurenciju i rezultati će stići po inerciji - ponosan je Robert Prosinečki.

Napad? Možda i najosetljivije mesto u našem timu za šefa ne predstavlja veliku enigmu!

- Kasalica nam je bio prvi pik i mi smo ga doveli, tu je i Asamoa koji se još uvek prilagođava na naš stil rada. Andrija je otputovao u Kinu i nadam se da će na obostrano zadovoljstvo postići dogovor sa novim klubom. U slučaju da se to ne desi mi ćemo ga sačekati raširenih ruku, jer, ne zaboravimo radi se o našem najefikasnijem igraču. Zdrava konkurencija je uvek dobrodošla.

„Slučaj Janković" za Prosinečkog ne postoji. Jasno je, on najbolje zna šta je potrebno jednom dečaku, fudbalskom supertalentu kako bi izrastao u kvalitetnog igrača i pre svega - čoveka.

- Drago mi je da se toliko prašine diglo iza dečka koji dolazi iz naše fudbalske škole. To je velika pohvala za sve u klubu. Međutim , sve to stvara ogroman pritisak na jednog sedamnaestogodišnjaka. Verujem da on nema taj problem. Gledam svakog dana kako raste i moram vam reći da je Fića skroz na zemlji. Profesionalac je i sa njim nikad nisam imao nikakvih problema. Svestan je da se mora dokazivati iz dana u dan, spreman je da razmišlja pozitivno, da sve ostale stvari skloni u stranu i posveti se onome što najviše voli, a to je fudbal. Ukoliko sve to kanališe na površinu će isplivati neprocenjivi kvalitet.

Kad se kockice uklope počeće i prolećni izazovi. Prvenstvo , Kup i tri utakmice za koje žive svi Zvezdaši pokazaće nam da li smo na pravom putu.

- Zvezda mora da pobeđuje. Nema alibija, ma koliko mlada ekipa bila rezultat ne sme da se dovodi u pitanje. Uveravam sve kojima je crveno-belo u srcu - nećemo izgoreti, neće nam dozvoliti naš kvalitet i naš karakter. Moramo uživati. Ja se veselim kad pomislim na Večiti derbi, a tako razmišljaju i igrači. Velike utakmice prave veliku atmosferu, stvaraju pobednike i jedva čekam da sve počne. Moramo biti iskreni, deset bodova je ogroman zaostatak ali moramo pokušati. Kruna svega biće taj meč protiv crno-belih - dečačkim žarom u očima je završio razgovor Veliki Žuti.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon