Rezime priprema - Zvezda spremna za početak sezone

13.7.2024
02:30
No items found.

Fudbaleri Crvene zvezde su od 17. juna do danas brusili formu na letnjim pripremama, prvo na Zlatiboru, a onda i u Rusiji, odnosno Sankt Peterburgu. Odigrali su izabranici Vladana Milojevića ukupno četiri utakmice, dok su protivnici bili Mladost iz Lučana u Užicu, a na turniru u Rusiji smo snage odmerili sa Sočijem, Zenitom i Taljaresom. Turnir je osvojen, a Zvezda je spremna za 20. jul i 20 časova kada nas očekuje utakmica protiv Jedinstva iz Uba na startu nove sezone.

Zvezda je slavila na tri utakmice, dok je na poslednjem kontrolnom meču poražena od Taljaresa. Prvu utakmicu smo odigrali protiv lučanske Mladosti u Užicu, kada smo u podmlađenom sastavu slavili sa 1:0. Iako su bili pod opterećenjem, nakon devet dana napornog rada na Zlatiboru, dobro su se pokazali mladi fudbaleri Zvezde, na čelu sa povratnikom, Lukom Ilićem, koji je na izuzetan način, nakon što je oduzeo loptu defanzivcima Mladosti, razoritim šutom poslao loptu pod prečku gola.

Crvena zvezda je protiv Mladosti nastupila u sledećem sastavu: Guteša (od 46. Gordić), Mimović, Đurić, Leković (od 25. Milosavljević), Radojević (od 46. Anan), Dalsio (od 69. Vasilić), Ilić (od 69. Ranković), Šljivić, Jovanović (od 46. Maksimović), Katai (od 46. Knežević), Sremčević.

Nakon povratka u Beograd sa Zlatibora, fudbaleri Crvene zvezde su se 3. jula zaputili u Rusiju, gde su drugu godinu za redom učestvovali na turniru u Sankt Peterburgu, koji je organizovao ruski šampion - Zenit. Prvi meč smo odigrali protiv Sočija, nakon dva dana boravka u Rusiji i slavili sa 2:0. Odličnu partiju su pružili tada puleni Vladana Milojevića, a posebno su se istakla pojačanja, Dalsio Gomeš i Lazar Jovanović. Za prvi pogodak je bivši igrač Apoela poslao perfektnu loptu ka Šerifu Endiajeu, koji je na rutinski način prvo prevario golmana, a onda sproveo loptu u praznu mrežu. Kod drugog pogotka za crveno-bele smo videli dobar prodor po levom boku od strane Jovana Šljivića, koji je oprobao udarac, a nakon intervencije golmana Sočija, na loptu je natrčao Lazar Jovanović i postavio konačan rezultat.

Crvena zvezda je protiv Sočija nastupila u sledećem sastavu: Guteša, Mimović, Điga (od 70. Đurić), Leković (od 70. Milosavljević), Rodić (od 70. Radojević), Dalsio (od 70. Hvang), Ilić (od 57. Kanga), Šljivić (od 46. Knežević), Jovanović (od 70. Maksimović), Katai (od 46. Anan), Endiaje (od 70. Sremčević).

Najveća atrakcija, bila je utakmica protiv domaćina turnira - ekipe Zenita, a ovaj meč smo uspeli da preokrenemo u svoju korist nakon što je šampion Rusije poveo već u petom minutu. Nije sve najbolje krenulo za Zvezdu, koja je uspela da se konsoliduje krajem prvog poluvremena, te nagovesti kakva nas utakmica očekuje u nastavku igre. Početkom drugog poluvremena je svoju kreaciju na delu ponovo pokazao Dalsio, koji je pronašao Kataija, dok je Magiko opravdao svoj nadimak, te prelepim udarcem prebacio golmana Zenita i pogodio malu mrežu. Potpuni preokret su Zvezdi doneli rezervisti - Gelor Kanga i Stefan Leković. Gabonac je prelepim centaršutom pronašao Zvezdino dete, koje je nebeski skočilo i poslalo loptu pod prečku gola domaćina. Ovaj pogodak je doneo našem klubu novi trofej sa turnira iz Rusije.

Crvena zvezda je protiv Zenita nastupila u sledećem sastavu: Guteša, Mimović, Điga, Stojić (od 77. Leković), Rodić, Hvang (od 63. Kanga), Dalsio (od 77. Knežević), Ivanić (od 63. Šljivić), Jovanović (od 46. Ilić), Katai (od 63. Puma), Endiaje (od 90. Sremčević).

Poslednji meč smo odigrali 12. jula, kada smo poraženi od argentinskog Taljaresa minimalnim rezultatom.

Crvena zvezda je protiv Taljaresa nastupila u sledećem sastavu: Guteša, Mijailović (od 63. Mimović), Leković (od 63. Điga), Stojić (od 79. Đurić), Rodić (od 46. Anan), Hvang, Dalsio (od 63. Katai), Ilić (od 71. Knežević), Puma (od 79. Maksimović), Šljivić (od 63. Jovanović), Endiaje (od 79. Sremčević).

Sve u svemu, Zvezda je odradila kvalitetne pripreme iz dva dela, te nema dileme da će naši fudbaleri biti maksimalno spremni za start sezone, koji je zakazan za 20. jul od 20 časova na stadionu "Rajko Mitić", kada ćemo dočekati Jedinstvo iz Uba u prvom kolu Superlige Srbije.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon