Perović – Krećemo od nule

19.1.2012
12:00
No items found.

Debi Marka Perovića za Crvenu zvezdu kao da se juče dogodio, iako je od tada prošlo mnogo godina. Golobradi mladić je tada sa 18 godina istrčao na teren Mogrena, baš u Budvi, gde se Zvezda sada nalazi na pripremama.

- Ovde sam debitovao - pokazivao je Perović prilikom prolaska autobusa sa Zvezdinim prvotimcima pored stadiona Mogrena. - Pobedili smo 3:1, mislim da je i Vidić postigao gol, Mrđa sigurno... Igrao sam poslednjih 20 minuta. Kakva slučajnost, sad opet odavde krećem sa mojom Zvezdom.


Tada je u ekipu doneo mladost i želju za dokazivanjem, sada iskustvo i pobednički duh, koji mu je baš Zvezda udahnula tada.

- Ta pobednička energija mora da kruži. Vratio sam se i osećam se sjajno. Činjenica je da ovoj ekipi nedostaje iskustvo i nadam se da ću ja moći da joj ga dam, odnosno da ću pomoći mladim i talentovanim igračima.

Perović ističe da prednost večitog rivala poštuje ali da o velikom minusu ne razmišlja uopšte.

- Deset bodova jeste mnogo ali ja gledam kao da krećemo od nule. Jednostavno moramo da pokazujemo kvalitet, da se borimo za Zvezdin dres i da pobeđujemo za armiju navijača. Nema obaziranja na prednost i bilo kakve jurnjave. Pritisak Zvezdinog dresa je ogroman i mladi igrači moraju da se izbore sa tim ako žele da imaju karijeru kakvu je imalo mnogo Zvezdinih velikih fudbalera.

Perović ističe da je rad u Budvi sličan mnogima do sada.

- Uvek je teško kada se pravi baza za dalje. Tek smo počeli i sigurno je da moramo sada da se mučimo kako bi nam kasnije uigravanje u Turskoj bilo mnogo lakše.

Perović nije želeo da poredi generaciju u kojoj je debitovao za Crvenu zvezdu i ovu sada.

- Mislim da je izlišno govoriti da je ekipa tada imala veliki pobednički mentalitet i iskustvo koje je bilo značajno i za Evropu, a kamoli za Srbiju. To ovom timu nedostaje, ali zato je prisutna ogromna želja i siguran sam da će je naplatiti kroz dobre igre i pobede - jasan je Marko Perović.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon