Odgovori Uroša Ćosića

18.5.2011
12:00
No items found.

Nakon mnogih Zvezdinih prvotimaca, red da odgovori na pitanja posetilaca našeg sajta je došao i na Uroša Ćosića.

x Да ли се Уроше кајеш што си тако млад отишао у ипак јак клуб? Да ли планираш да до краја уговора останеш у ЦСКА или би потражио неку нову средину првом приликом (не за позајмицу него за стално)? - Лука

- Не кајем се, искрено, мислим да је то велико искуство за мене. Опет кажем, мени је жао што сам прескочио Звезду, али нећу да се враћам на ту причу. Већ годину и по дана се прича по медијима о томе. Једноставно, указала ми се прилика, овде нисам добио такве могућности као тамо, мислим да нисам погрешио. На крају сам се вратиo у свој клуб, и надам се да ћу овде остати што дуже.
С обзиром да имам уговор на још пет година, не питам се ја много о томе.

х Ћао Уроше. Честитам на одличној игри и искрено се надам да ћеш остати и следеће сезоне са нама. С обзиром да сам дуго година и сам живео у Москви, реци ми како ти се допада град за живот? - Андрија

- Остајем 99% овде. Москва је прелеп град, с обзиром да има 17.000.000 људи. Можда је мало скуп за живот, треба имати више пара, али је ипак супер.

х Здраво Уроше. Пре свега да ти кажем да си одличан играч, и да ми је веома драго што тренутно наступаш у Црвеној звезди. Моје питање за тебе је: Да ли си икада играо другу позицију осим штопера, и да ли имаш facebook, и ако имаш можеш ли нам дати линк до твог профила? Велики поздрав и срећно у наставку каријере. - Стефан Беране

- Јесам, играо сам и задњег везног, централног везног, десног бека... Задњег везног могу и сада да играм. Немам facebook профил, али чуо сам да на facebook-у постоји неколико лажних налога на моје име, па користим прилику да нагласим да немам свој профил.

х Ко ти је први јавио за могућност да се вратиш у Звезду, и каква је била твоја прва реакција, шта си прво рекао, помислио? Упореди мало менталитет младих људи (да не кажем тинејџера) у Русији и у Србији :) - Милош

- Звали су ме људи из Звезде, питали какво је моје стање у клубу из Москве. Онда сам ступио у контакт са људима из ЦСКА и са својим менаџером. Он је потом преговарао са Русима, и тим редом се одвијала ситуација. Што се тиче менталитета, мислим да смо ми много интелигентнији, поготово ми млади. Мислим да су мало хладни, нико да ти приђе, да ти помогне... За разлику од наших.

х Поздрав Уроше мајсторе, да ли мислиш да ли можемо да добијемо последње три утакмице? - Дарко Дт.

- Наравно да мислим, и добићемо.

х Да ли би пристао на позив Русије да играш за ту земљу, ако не дође позив из ФСС? За чим највише жалиш у свом досадашњем животу? - Стефан

- Већ имам позиве фудбалског савеза, капитен сам омладинске репрезентације и уопште не размишљам да играм за другу земљу. И да не играм за омладинску репрезентацију, не бих играо за неку другу земљу. Не жалим ни за чим.

х Поштовани Уроше, свака част што си се вратио у нашу Звезду. Занима ме која је разлика између српског и руског фудбала (односно тих лига) и за који велики клуб би волео да играш? Срдачан поздрав, Саша из Штутгарта.

- Разлика је у томе што има више странаца у руској лиги, имају више пара, самим тим је и квалитетнија лига. У тактичком смислу, игра се много чвршће у Русији... Више се иде на снагу него на технику, и стварно је тежак фудбал за игру. Волео бих да играм за Манчестер.

х Урке, пре свега честитам ти на досадашњем залагању и желим ти све најбоље у даљој каријери, и да достигнеш славу мог Митровчана Ивановића... питање за тебе: Са којим играчем из ЦСКА би волео да играш у Црвеној звезди и да ли предлажеш неког играча да се покуша довести у предстојећем прелазном року. Поздрав. - Драган Сремска Митровица

- Не могу никог да предложим, тамо сви имају јаке уговоре. Има доста младих играча, али волео бих Џагојеа да видим у Звезди.

х По твом мишљењу, који је разлог слабијих партија целог тима у утакмицама са Партизаном на њиховом стадиону? Играте одлично, а онда када дође та битна утакмица, као да нисте иста екипа. Да ли је у питању нека врста страха, трема, или нешто треће? - Гокси

- Не знам, можда се тако и потрефило, добили смо Слободу 5:1, а онда изгубили пар дана касније. Мислим да нисмо толико лошије играли, али просто нисмо искористили своје шансе, које смо имали. Није никакав страх у питању, већ је то једноставно фудбал.

х Шта мислиш о Срђану Зиројевићу, и ако можеш, упореди припреме (или тренинге са акцентом на физичку спрему) у ЦСКА и у Звезди? - Младен

- Срђан Зиројевић је стварно изврстан тренер, и мислим да је сјајан потез управе што га је довела. Мислим да се види велики помак у кондицији. У ЦСКА смо исто добро радили, имали смо једног Шпанца који је исто одличан, али за мене је Срђан Зиројевић непревазиђен.

х Која утакмица ти се највише допала по навијању? - Драган

- То је дефинитивно био дерби који смо добили 1:0. На свакој утакмици се навија на високом нивоу, Звезда има највећу посету у лиги, али тада је стварно било одлично.

х Искрено, да ли би радије играо првотиимца у ЦСКА, Лигу шампиона, или у Звезди Ј(Т)СЛ? - Вук

- Најрадије бих играо првотимца у Звезди, у лиги шампиона.

х Уроше мене само занима у коју си основну школу ишао, пошто смо из истог краја? Стефан...

- Ишао сам у ОШ "Јован Стерија Поповић".

х Ћао Уроше, све похвале за тебе... Питао бих те да ли си ишао на север да навијаш пре него што си почео професионално да се бавиш фудбалом и која ти је омиљена песма са севера? Младен ЦЗВ

- Јесам, ишао сам стално на север када сам био у омадинском погону. Има доста песама које волим, не бих да издвајам.

х Поздрав за Уроша из Реп. Српске. Да ли ти се свиђа да играш у тандему са Ли Адијем? - Зоран

- Свиђа ми се, мислим да је изврстан играч, што се сигурно и види. Нас двојица имамо коректан однос.

х Велики поздрав за тебе. Прво морам да ти кажем да Звезду волим од рођења и све њене играче, али сваки пут када ти изађеш на терен мени се лице озари. :-) Коју песму волиш да чујеш са севера и шта радиш у слободно време? - Данијела, Београд

- Као што рекох, немам омиљену песму, има стварно доста добрих песама. У слободно време имам обавезе.

х Здраво Ћосо! Пре неки дан сам узео "Звездину Ревију" из 2007. године и видео тебе поред Декија Миловановића, који ти даје награду. Какав је осећај играти са неким који је пре неколико година могао да ти буде тренер? :) Поздрав од Делија из Трстеника!

- Пре свега, Дејан је изврстан играч. Тада када сам ишао на север, Деки је био капитен, био је стуб те генерације. Стварно ми је била част.

х Да ли си због повреде био замењен на последњем дербију у полувремену утакмице? Чињеница је да је Тосић већ имао жути картон и да га је Илијев неколико пута лако прошао па мислим да Просинечки није требао тебе да замени, молим за твој коментар? Надам се да ћеш остати у Звезди, поздрав. - Горан, Бор.

- Јесам, због повреде сам изашао.

х Да ли си се добро прилагодио у Звезди? - Милан

- Јесам, пре свега захваљујући играчима, јер су ме одлично прихватили, као да сам ту са њима од почетка,пре свега старији играчи.

х Шта су ти рекли родитељи када си им рекао да идеш у Москву?

- Нисам ту одлуку сам донео, пошто живим са мамом и сестром. Сео сам са мајком и поразговарао, и заједно смо донели ту одлуку. Мама ме је увек подржавала у свему, и мислим да је то била најбоља солуција за мене.

х Барселона или Реал, Меси или Роналдо? - Бојан

- Барселона и Меси.

х Уроше колико за тебе као младог играча значи да те тренира једна Звездина легенда каква је Роберт Просинечки? Поздрав од Горана.

- Значи ми много, како мени, тако и свим играчима Црвене звезде. Он је био изврстан играч, и велики је тренер, и свима нам је част што имамо таквог стручњака поред себе. Мислим да је донео велики помак и напредак у фудбал који игра Црвена звезда.

х Пре питања све честитке за досадашњи уложени рад и одличну партију против Рада. БРАВО момци! Питања гласе: Какав је осећај кад играш пред 12000 гледалаца? Са којим играчем се најбоље споразумеваш у игри? - Ђорђе

- Осећај је сјајан. Мислим да сам се до сада најбоље споразумевао са Вилотићем, пре свега јер ми је он помогао да изађем из једне благе кризе након првог дербија. Хтео сам да дам свој максимум, али очигледно нисам имао довољно искуства, па ми се то обило о главу. Али ето, на другом дербију, он ме је водио, и бодрио 90 минута, и мислим да сам одиграо тада одличну утакмицу и да смо заслужено победили.

х Где је боља атмосфера у Русији или на Маракани? - Иван

- На Маракани дефинитивно, а и тамо има мало навијача.

х Немања Видић је једном прилком изјавио, "Звезда је моја љубав, Спартак и Манчестер су мој посао, ја сам професионалац". Да ли се слажеш са овом изјавом нашег најбољег штопера, усудићу се да кажем, свих времена? Желим ти да досегнеш његове висине и да представљаш на најбољи начин Звездину школу и црвено-бели дрес, где год играо у будућности. - Слободан

- Слажем се, и ја сам сто пута рекао да волим Звезду, од малена навијам за Црвену звезду. Нисам ни отишао у ЦСКА јер волим тај клуб, већ јер је то посао.

х Који ти је најљепши тренутак у Звезди који си доживео од свог доласка? Са којим од саиграча највише времена проводиш? - Наташа

- Најдражи моменат ми је победа над Партизаном у Купу. Највише времена проводим са Мићком. Са њим сам и на терену, и у карантину, и лепо се дружимо.

х Пре свега желим да ти честитам на огромном напретку и одличној игри коју показујеш из утакмице у утакмицу. Моје питање је: каква атмосфера влада у тиму с обзиром на то да су шансе за титулу сведене на теорију? Да ли сте спремни да следеће сезоне покажете да можете да победите? Да не именујем сад, сви знамо кога :) Велики поздрав од Стефане из Београда.

- Хвала на честиткама. Ми играмо до краја. Атмосфера је у реду, ми морамо да победимо све до краја да бисмо били макар други, и да бисмо играли Куп Уефа. Мислим да је следећа сезона наша, Просинечки је за ових шест месеци доста тога направио, али изгледа да то није било довољно времена да подигне Звезду из кризе, али мислим да је следећа сезона Звездина.

х Да ли имаш девојку и колико је пута недељно изводиш? Када си последњи пут био у биоскопу и шта си гледао? Никола, Нови Сад

- Имам девојку, и често је изводим. Био сам скоро, гледао сам "Паранормалне активности".

х Како ти одговарају тренинзи код Робија, шта мислиш о финалу Купа, и да ли мислиш да је Звезда могла до титуле (мада и даље може, али тешко) да је суђење било неутрално у Суботици, на Карабурми и на још доста терена када су комшије играле. - Немања, Врбас

- Тренинзи су супер. Не бих да причам о суђењу, мислим да смо ми добили Партизан, имали бисмо три бода предности, ми смо се питали.

х Да ли имаш навику да читаш вести по разним спортским сајтовима и да ли читаш коментаре Делија? Је л' хоћеш да нам обећаш да ћеш, кад твоји одговори буду изашли на Звездином сајту, нешто написати у делу за коментаре и да ћеш се потписати да бисмо знали да си то ти? Много среће и здравља жели ти стални навијач са Маракане Милан!

- Читам вести и коментаре, када стигнем. Нећу да обећам, али потрудићу се.

х Који ти је омиљени филм, омиљена музика? Само напред - непотписан читалац

- American Pie. Волим свашта, од народне музике до хауса.

х Здраво Уроше, поздрав из Загреба, што мислиш да ли ће се Куфре уклопити у игру Звезде? - Анкица

- Мислим да хоће, са Робијем је све могуће.

х Одушевио си ме када си одиграо дупли пас са Лазовићем и дао гол. Зашто чешће не идеш напред, пошто знаш фудбал? - Предраг

- Не идем јер играм позицију где не могу много да будем офанзиван, али када се укаже прилика, одем напред.

х Да ли би желео да Звезда откупи твој уговор и да ли свраћаш понекад у свој крај(блок 21)? Ако будеш свраћао дођи на малифудбал, да објасниш нама блокашима како се игра! Поздрав мајсторе! - Игор

- Волео бих да Звезда откупи уговор, али не знам колико је то реално. Мој крај није 21. блок, него 61. Ту живим.

х Да ли се радујеш предстојећим утакмицама које ће Звезда играти у Европи, и мислиш ли да ће Звезда до августа бити довољно уиграна и спремна, посебно психички за европска искушења? - Жарко

- Наравно да се радујем, јер то је за мене пре свега велико искуство и изазов. Мислим да ћемо направити успех у Ервопи, мислим да имамо квалитет за напредак.

х Уки па ти си нови Немања Видић :) Пре свега драго ми је што остајеш у Звезди, (моћи ћу да те гледам још годину дана са трибина најлепшег стадиона, ал' доћи ћеш ти нама опет за коју годину ако Бог да) :) Ко је твој идол и за који страни клуб навијаш? Велики поздрав од твоје верне обожаватељке. :D Ти си нешто најбоље што постоји на свету! Желим ти да постигнеш многоооооо голова и да увек будеш здрав. Маја Симић Звездашица :)

- Идол ми је Немања Видић, и навијам за Манчестер. Хвала на лепим речима.

х Да ли мислиш да је Мохамед Авал Исах најбољи задњи везни играч у лиги и уопште у Звезди у неколико последњих година? Хвала - Јован

- Исах је одличан играч, и сигурно један од најбољих играча на тој позицији у нашој лиги.

х Да ли би данас када си ипак зрелија особа другачије поступио када би ти се указала иста прилика за одлазак? - Немања, Београд

- Све зависи од ситуације у којој бих се нашао.

х Ћао, Уроше, честитам на свему што си постигао. Одлично играш. Ја бих да те питам да ли волиш ноћни живот, да ли уопште имаш времена за то, и да ли ти то недостаје? Где обично излазиш? Пуно успеха у наредном периоду! :) - Мирјана

- Волим преко дана да одем на кафу, немам времена да излазим ноћу. Посвећен сам фудбалу.

х Када си био мали шта си желео да будеш кад порастеш? Свако добро, поздрав. - Додер

- Желео сам да будем фудбалер, и то сам и постао.

х Колико вам значи то што носите Звездин дрес и колики вам то (ношење тог црвено-белог дреса) терет представља? - Небојша из Р.С.

- Мислим да свима значи да носи Звездин дрес, јер би свако ко воли Звезду волео да носи њен дрес. Има наравно и терета, увек има притиска када играш у великом клубу и увек играш на победу. Не дај Боже, ако нешто крене како не треба, а деси се јер је то фудбал, осећаш последице тог терета.

х Колико је тешко играти против Металца, Хајдука из Куле и Смедерева? Најбољи савјет неког тренера којег се увијек придржаваш? - Непотписан читалац

- Свака утакмица нам је иста, увек идемо на победу. Исто је као и против Партизана, и свих осталих. Имао сам стварно доста тренера у каријери, свако од њих ми је дао понеки савет, и не бих сада могао да издвојим неки посебно, али се придржавам свих које сам добио.

х Шта би за тебе био "врхунац каријере"? Поздрав од Барбаре :)

- Тек сам на почетку каријере, али претпостављам да би ми врхунац био да освојим Лигу Шампиона са Звездом.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon