Odgovori Nikole Mikića

1.9.2011
12:00
No items found.

U jeku prvenstvene pauze, defanzivac Crvene zvezde i zamenik kapitena, Nikola Mikić, sa zadovoljstvom je odgovorio na pitanja koja ste bili u prilici da mu postavite. Po izboru našeg beka, najbolje pitanje postavio je Dale iz Kraljeva, a kao nagradu dobiće Zvezdin kačket. U nastavku možete pročitati pitanja i odgovore:

х Мики, пре свега хтео бих да те питам шта очекујеш од ове сезоне? Да ли можемо коначно освојити титулу и да ли сматраш да би могао да још мало порадиш у офанзивном сегменту игре и на центаршуту јер си у дефанзиви неприкосновен? Поздрав од Ивана из Младеновца.

- Очекујем једну добру сезону, што значи освајање титуле и купа. Мислим да у сваком сегменту увек можеш да напредујеш, самим тим могу напредовати и у дефанзиви и у офанзиви, као и центаршуту.

х Поздрав Никола. Желео бих да те питам у ком иностраном клубу би желео да играш у наставку каријере и какви су твоји планови везани за наставак каријере? Све најбоље - Бојан

- Сви моји планови су сада везани за Црвену звезду. Максимално сам концетрисан на освајање титуле ове године, и уопште не размишљам о неком другом клубу.

х Зашто играте спорије, да ли тренер тражи то од вас? - Глиго Звездаш

- Мислим да не играмо споро. Сви причају да играмо спорије након утакмице са Реном, али мислим да су они толико физички доминантнији од нас и са њима не можемо да се поредимо тренутно, они су тако селектирани да сви имају брзину.

х Зашто Звезда после онако добре игре против Вентспилса, када је доказала да има знања и умећа да одигра на врхунском нивоу, у наредним утакмицама није успела да понови такву партију? - Марко Мицковић, Београд

- Против Јавора смо се чували за утакмицу са Реном. Био нам је битан само резултат, а игра је била у другом плану. Док против Рена...видели сте шта је било.

х Знамо сви да је осећај, изаћи први пут на траву Маракане, и доживети тај амбијент са трибина, незабораван, фасцинантан и неупоредив са било којим другим стадионом на свету, али мене занима какав је тек осећај понети капитенску траку такве институције и бренда какав је Црвена Звезда? Да ли је Николи неко рекао да неодољиво подсећа на легенду Милана - Паола Малдинија - непотписан читалац

- Кад понесеш капитенску траку, то је велика одговорност и велика част. То мораш оправдавати у сваком тренутку на терену. Такође, стално мораш радити и доказивати да заслужујеш ту траку. То је за мене светиња.

Не, нико ми досад није рекао да личим на Малдинија.

х Поштовани капитену, прво бих се похвално изразио о Вашим играма током ове сезоне, а моје питање за Вас би било везано за начин на који сте се изборили са тим да једно време нисте били у првом плану. Ја сам бивши фудбалер и знам да то није лако, па ме занима како сте се Ви са тим изборили. Срдачан поздрав, Бранислав.

- Није лако када си у другом плану, али тада мораш бити најјачи. Мораш бити свестан да ако паднеш, нећеш моћи да се подигнеш опет. Треба још више радити на тренинзима, и на утакмицама када добијеш шансу, доказати да ти није место у другом плану.

х Коју врсту музике слушаш и који ти је омиљени филм? - Саша

- Слушам све, а највише стару народну музику. Омиљени филм ми је "Зелена миља".

х Да ли ти је било тешко да играш после одласка Нинкова јер сви знамо колико је он значио за игру Звезде? Да ли ви играчи осећате притисак због тога што се од вас очекује да сваку утакмицу победите. Све најбоље у даљој каријери, поздрав из Краљева - Дале

- Било је много тешко. Сви очекују од мене да играм као што је он играо. Ми нисмо исти тип играча, Нине је много офанизивно јак, може више пута да се понавља и то је сјајно радио. Ја сам више дефанзиван играч који се убаци 5-6 пута на утакмици и то је то. Много је тешко носити се са тим, јер знате шта очекује публика од вас. Радим максимално, и трудим се да поправим то. Сигурно треба и доста времена да се уђе у тај ритам и да се стекне неопходно самопоуздање.
Што се притиска тиче, он увек постоји када играш у Звезди. Ко не уме да се носи са њим, није играч за Црвену звезду.

х Микићу највише си ме одушевио када си изабрао Љутице Богдана уместо Хумске иако смо тада били дупло слабији. То показује колики си Делија... Која ти је омиљена песма Делија? Ко ти је фудбалски идол? Поздрав из Куршумлије - Бранко

- Омиљена песма ми је "Све што желим у овом тренутку", а фудбалски идол Џон Тери.

х Која позиција ти више лежи, леви бек или десни бек? - Аца

- Позиција десног бека ми највише одговара. Мислио сам да нећу моћи да играм левог бека, али шеф ми каже да сам се одлично снашао на тој позицији.

х Да ли си научио нешто од Дарка Лазовића до сада? - Ђорђе

- Дарко Лазовић је одличан играч, али не играмо на истим позицијама, немамо исте фудбалске карактеристике, тако да нисам имао шта да научим.

х Никола, све честитке на досадашњој каријери и феноменалним партијама у Звездином дресу. Желео бих да те питам шта мислиш о Борхи и његовим слабијим партијама у гостима? Пуно среће у наставку каријере, поздрав - Петар

- Мислим да је Борха добар играч који много ради за екипу. Можда се то у гостима не види, али он је у стању да задржи сваку лопту, што је много битно за екипу, да бисмо пренели игру на противнички половину. То многи не виде, док на Маракани има више простора, већи је терен, и он ту долази до изражаја. Али мислим да нам много значи Борха и на страни.

х Мико, пре свега желим ти све најбоље у каријери, да још дуго будеш у Звезди и да подигнеш титулу тамо у мају. Питање гласи како си се осећао кад си сазнао да си баш ти 300. Звездин стрелац у првенственим утакмицама? Поздрав из Земуна, Цоа

- То ми је саопштио Марко Николовски, нашалио се „не могу да верујем, даш један гол у Звезди и уђеш у историју". Сигурно да ми много значи, то је један леп податак, надам се да ћемо направити још неки успех вредан памћења. Мислим да нам је против Вентспилса мало фалило да оборимо рекорд.

х Колико си у овом тренутку физички спреман? - Младен

- Довољно сам спреман, али било је доста тешких утакмица у којима смо се доста истрошили. Ова пауза нам је добро дошла да се одморимо, и сигуран сам да ћемо у наставку првенства веома добро трчати. Најтежи део сезоне је почетак сезоне. Екипа се припрема тако да што дуже задржи ниво трчања. Ми смо и прошле године, када је дошао Срђан Зиројевић, теже улазили у утакмице, против Борца из Бања Луке, Смедерева, Инђије... А након тога смо ушли у ритам и надтрчавали смо све.

х Никола, да ли се сећаш времена проведеног у Краљеву (преко лета), док си био играч Напретка, када си долазио и играо на теренима мали фудбал? Да ли си долазио и овог лета (нисам те виђао)... Поздрав - Лука

- Играо сам турнире некада. Али сада сам у Црвеној звезди, и себи то не смем дозволити, мали фудбал нам је забрањен.

х Пре свега поздрав. Хтео бих да те питам да ли обраћаш пажњу на Звездине кореографије и која ти се највише свидела? - Стефан

- Дефинитивно највише она против Рена.

х Са којим играчем се најбоље разумеш на терену? Да ли мислиш да си у топ форми, или да се твоја форма и игра може поправити? Поздрав из Републике Српске - Дарко, Бијељина.

- Највише се разумем са Бајком. Не мислим да сам у топ форми, и надам се да се моја игра може поправити, и на томе радим.

х Поздрав Мики... Занима ме да ли ти и твоји саиграчи мислите да смо ове сезоне најближи титули, јер наш највећи ривал тренутно игра најлошији фудбал у последњих пар година... - Филип

- Морамо играти сваку утакмицу на високом нивоу, и спремати се утакмицу по утакмицу. Најбитнији смо ми, како играмо. Ако играмо како знамо и можемо, сигурно ћемо освојити титулу.

х У једном интервјуу који је Бајко дао прочитао сам да никада не би дао кола теби тј. да не би волео да га возиш! Е сада, да ли си положио и ако јеси мислиш ли да стварно лоше возиш? - Никола Бабовић из Горњег Милановца

- Бајко је сигурно мало у шали то рекао, али стварно ме никада није видео ауту, и не верује ми да имам возачку. Заиста неће да се вози са мном. Мислим да може да се каже да добро возим, немам никаквих проблема са вожњом.

х Како вас Просинечки мотивише? - Драгослав

- Мислим да ти не треба већа мотивација када имаш таквог тренера у свлачионици, а неке ствари ће ипак остати између нас.

х Како си се осећао после пораза од Спартака када сте морали да стојите испред северне трибине и слушате критике навијача 15-20 мин? Да ли неко сме да да предлог Робију на полувремену ако нешто у игри не ваља или сви ћутите за то време? - Миљан

- Када заслужиш то, сигурно да није тешко стајати. Не могу да кажем да се нисмо борили, нико не жели победу више од нас, али лакше је било стајати када знаш да си лоше одиграо, и да смо заслужили. Када дође онолики број Делија у Суботицу, било је тешко стајати и слушати, али ипак лакше када знамо да смо заслужили.

Зна се шта ради шеф а шта раде играчи. Наше је да покушамо да спроведемо оно што шеф тражи од нас.

х После 4:0 нисам био разочаран, али ме интересује само, да ли мислиш да је нова формација утицала на такав исход, или лоше започет меч - Стефан из Берана

- Не мислим да је формација утицала. Мислим да је екипа Рена стварно показала колико вреди, показали су право лице и зашто вреде 80 милиона. Много су добри, то ће се видети и у Лиги Уефа. Никада у животу нисам играо против јаче екипе.

х Интересу је ме, зашто је Звездина одбрана у претходне три утакмице много далеко од противничких шпицева, наравно кад они нападају? Они могу лагано да приме лопту, да погледају, да се окрену итд. - Драгослав

- Нисам сигуран да ли нам је неки нападач дао гол, осим Монтање. Наши штопери добро одрађују посао, у првенству смо само из прекида примили голове.

х Када си први пут стао на терен пред 10 000 навијача како си се осећао? Какав је Просинечки као тренер да ли је много строг? Велики поздрав од Игора!

- Дебитовао сам на Бањици, а на Маракани против Војводине када је било 3:0 за нас. Било је и више од 10.000 навијача. Када изађеш на терен, не размишљаш о томе. Остварило ми се нешто о чему сам маштао целог живота, да заиграм на Маракани, али ниједног тренутка нисам стигао да рамишљам о томе. Био сам концетрисан на утакмицу, да бих одиграо што боље.
Не може се рећи да је Роби строг. Он има коректан однос са свим играчима, и направљен је пре свега другарски однос. Наравно, сви осећамо велико поштовање према њему, што је најбитније.

х Да ли мислиш да смо се обрукали против Рена? Унапред хвала! Поздрав из Барајева од Ђолета!

- Резултатски је то брука, наравно.Са друге стране, мислим да смо технички могли да парирамо, док у свим осталим сегментима нисмо. Навијачи који су били тамо видели су како стоје ствари, нисмо од њих добили ниједан звиждук, напротив, добили смо песму и бодрење које нас тера да тамо где је наша реалност, у Јелен Суперлиги, "изгинемо" за титулу.

х Шта се то деси екипи да психички потпуно падне после примљеног гола или постигнутог, а поништеног гола? Све најбоље и пуно среће на путу ка титули! - Стефана из Београда

- У нашој лиги када примиш гол од неке екипе која је много слабија од тебе, и која се 90 минута брани, делује некако немогуће. Сигурно дође до пада, али мораш се што пре подићи и вратити се у утакмицу. Као што сам рекао, мораш бити психички јак ако играш у Звезди.

х Зашто број 14? - Драган

- Када сам дошао у Звезду, само је 14 био слободан број. Било је и бројева преко 20, али нисам желео да узимам велике бројеве. Највише волим број 13, али тада је био заузет.

х Шта вам је рекао Просинечки (целом тиму) у свлачионици после прве утакмице са Реном, а шта после друге утакмице? - Драган

- Рекао нам је после прве утакмице да смо морали дати још један гол у првих 30 минута. Ја се са тим слажем, јер мислим да је то наше најбоље полувреме откад је Роби тренер. Рекао нам је да ништа није готово и да верујемо у себе, и да не смемо пасти, јер ипак нисмо заслужили да изгубимо ту утакмицу. Након реванша, рекао нам је да су заслужено победили, и да морамо да се окренемо првенству, јер то нам је примарни циљ.

х Да ли мислиш да ћеш заиграти за репрезентацију? - Александар

- Нисам много размишљао о томе, али сигурно да је неки циљ у животу играње у Црвеној звезди и у репрезентацији. Један сам остварио. Мораш прво играти добро за свој клуб да би добио позив за репрезентацију.

х Због чега су фудбалери тако популарни код девојака? - Радиша

- То је право питање за девојке.

х Шта мислиш о Чави Димитријевићу? - Никола

- Мене је Чава одушевио још када смо играли са Радом на Бањици. Шеф нам је тада био Аца Кристић, добили смо 1:0 а Чава је играо за Рад. Тада је показао да је добар играч са добром техником и одличним прегледом игре, што је веома битно за играча на тој позицији. Показао је да може доста да трчи, тако да сам га тада заволео као играча, и мислио сам да би се добро уклопио у Звезди. Дошао је, мислим да је добар играч, и да се добро уклопио и да ће тек показати шта може и колико може. Још увек је у периоду адаптације, и сигуран сам да ће бити један од кључних играча у екипи.

х Поздрав Делијо, питао бих те да ли ти као заменик капитена можеш да обећаш (наравно уз консултацију са остатком екипе) да ће се цео тим ошишати на ћелаво уколико освојите титулу ове сезоне? - Лазар

- Не могу да обећам да ћемо се ошишати. Најпре због себе, не бих могао да се ошишам на ћелаво, али сигуран сам да ћемо титулу освојити, и то могу да обећам - титулу. Шишање не могу.

х Да ли се сећаш ко ти је купио прве копачке? - Милош

- Отац ми је купио прве копачке.

х Колико се ради на инспирисању тима током тренинга и ван терена? Интересује ме пошто имате једну Звездину легенду као што је Роби. Значи, да ли вас тренер редовно инспирише или ви то сами радите између себе? Срдачан поздрав, Бојан Бошковић из Лондона.

- Када играте у Звезди, вама никаква мотивација није потребна. Играте у највећем клубу у Србији, имате најбоље навијаче који вас нон-стоп бодре и задужују да играте за њих. Мислим да су Делије највећа мотивација и инспирација - без њих то не би било то. Сигурно да утакмице против Рена овде и против Вентспилса не бисмо тако одиграли да није било њих. Највећа мотивација су нам Делије, али и Роби који мотивише самом својом појавом, као и радом на тренинзима - мислим да би и даље могао да игра фудбал.

х Зашто се ниједан играч нашег клуба у току утакмице не опроба ударцем са дистанце? Да ли је то договор из свлачионице? Поздрав од Владе.

- Генерално слабо шутирамо, али наша игра се базира на нападима по боковима. Слажем се да треба више шутирати, али некако се тако намешта. Мислим да ћемо то исправити.

х Да ли у слободно време пратиш неки други спорт осим фудбала? Која јачина шута ти је измерена на мерењу прошле године, ако сте мерили? - Ђура

- Пратим много спортова. Гледам тенис, пратим и кошарку и наступе наше репрезентације на првенству, одбојку, чак пратим и амерички фудбал. Нисам мерио јачину шута, сви смо знали да ће Декса победити, тако да скоро нико и није хтео да мери јачину шута.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon