Odgovori Milana Vilotića

25.5.2011
12:00
No items found.

Последњи интервју ове сезоне, у оквиру рубрике "Ви питате, ми одговарамо", урађен је са Миланом Вилотићем, дефанзивцем Црвене звезде. Вилота је одговорио скоро на сва питања, а одговоре можете прочитати у наставку.

х Вилота брате прво да ти честитам на одличним играма! Интересује ме до кад ти важи уговор за Звездом и какви су твоји планови за убудуће везано за каријеру? Желим ти пуно успјеха у животу и даљем наставку каријере! - Стево, Босански Самац

- Уговор имам до 2013 године. Тренутно своје планове видим само кроз Црвену звезду, и велику жељу за освајањем трофеја.

х Тотално си другачији од свих фудбалера, и у емисијама на ТВ-у и у интервјуима! Наравно, у позитивном смислу! Ти си понос Црвене Звезде и на терену и ван њега! Да ли ћеш следеће сезоне као капитен да предводиш екипу у ЛЕ, и да ли волиш да читаш књиге, и коју си задњу прочитао? Свака част за храброст и одлучност коју си показао у борби са болешћу! ВОЛЕ ТЕ ДЕЛИЈЕ! - Предраг

- Не знам да ли ћу предводити као капитен, али првенствени циљ сада нам је пласман у Лигу Европе, што би био успех с обзиром на претходне сушне године. Читам, волим једног новог, по мени врхунског писца, Норвежанина, Ерленда Луа и његове књиге: "Наиван-Супер" и "Мирни дани у Миксинг Парту". Хвала на лепим жељама.

х Милане, ако неко игра за Црвену звезду као највећи клуб на највећем стадиону, има иза себе највише навијача, који су најбољи и најстрпљивији у земљи а и шире, ако иде на припреме у Анталију, тренира га велика легенда и сјајан човјек, има плате веће пуно од већине ЈС лигаша, шта је још неопходно код неких играча да дају све од себе на утакмици у Чачку?
-Константин-

- Лепо питање. Паре и услови нису ти који доносе резултате. И Манчестер Сити је уложио онолико колико цела лига није уложила у свој фудбал, и немају резултате сразмерне улагањима. Једноставно, само рад и континуитет у раду може да донесе резултате. Ми смо имали много трзавица у последњих неколико година као клуб, и морамо да дођемо до тог нивоа да успоставимо неки систем који ће да функционише. Мењали смо тренере, мењали смо стил игре, и надам се да полако долазимо до неког система који ће нам тек, уз наравно већи рад, донети и резултате.

х Здраво Милане :) Пре свега, лепо је видети те поново у одбрани Црвене Звезде, и наравно још лепше је то што си победио своју најважнију утакмицу, а најлепше је то што си оздравио! Шта мислиш о Урошу Ћосићу? :) Поздрав, Маја С. Звездашица

- Сјајан је играч, велики потенцијал. Мислим да ће бити топ играч. Прави момак, правилно размишља, ужива у фудбалу, максимално професионално се понаша, и све ове ситуације које сада проживљава, успоне и падове, све је то неки нормалан пут, и његов квалитет ће за једно пар година бити на високом нивоу и верујем ћемо уживати у његовим партијама.

х Поштовани Вилота, пошто је мој мали сестрић Јоца (10) успешно оперисан пре три године од исте дијагнозе као и ти, (с тим што је њему била надлактица у питању и чак је оперисан исто у Болоњи), и твој је велики обожаватељ и навијач Црвене звезде, желим само да те поздравим у његово и моје име. Само тако настави! Твој повратак фудбалу после тешке операције је и Јоци и нашој породици пуно позитивног донео. Поздрав великом шмекеру Вилоти :) - Никола, Земун

- Хвала пуно, и држи се мајсторе.

х Вилота желим ти много среће и здравља како у каријери тако и у приватном животу. Занима ме са колико година си почео да тренираш фудбал и где? И ако мозеш укратко да напишеш ток своје каријере. Много ми је драго што си оздравио и што поново играш као некад... Све најбоље имењаче! - Милан

- Од седме године сам у Чукаричком, и до пре две године сам био у Чукаричком, а након тога сам дошао у Црвену звезду. Хвала на лепим речима, и такође све најбоље.

х Пре свега један велики поздрав, за Вилоту. Интересује ме, пошто се шпекулише да ће Нинков да иде овог лета, да ли мислиш да си у стању да обављаш функцију капитена, јер те ја видим на тој позицији? Велики поздрав, Стефан Беране

- Ако ми саопште да треба да будем носилац траке, што је велика част и врхунац у фудбалу, поред подизања трофеја, одмах ћу прећи на извршавање те "обавезе".

х Где видиш Звезду за годину, две? С'постовањем твој обожавалац Милан.

- Сигурно да Звезди предстоји, пре свега због финансија, још неколико тешких година, али велики сам оптимиста. Наравно, сама позиција у Црвеној звезди вам доноси и тај оптимизам. Верујем да ћемо узимати трофеје, и мислим да ће нас наредне две године довести до стабилизације клуба, играчког кадра, система рада, и да ћемо кренути да бележимо резултате који се и очекују од нас.

х Милане која утакмица у досадашњој каријери ће ти остати у најлепшем сећању? - Марко

- Утакмица против Партизана коју смо добили 1:0. Била је то утакмица која је била другачија од осталих, због атмосфере коју смо створили.

х Поздрав МАЈСТОРЕ, хтео бих да те питам, да ли можемо од наше Звезде да очекујемо неки успех у Европи ове године? И да ли играш ПЕС 2011? Желим ти све најбоље, и надам се да ћете нас обрадовати неким успехом. Марко Београд.

- Даћемо све од себе. Не играм ПEС.

х Да ли познајеш лично Мирка Поледицу и шта мислиш о њему? - Немања

- Познајем га, играли смо заједно у Чукаричком. Мислим да је ово што ради врхунска ствар, реалан сам када кажем да треба доста времена да би се тај систем, организација, прихватила на нашем подручју. Он је "пионир", уноси ту новину која је много битна, и надам се да ће успети то да подигне на висок ниво.

х Ћао Милане,прво да ти кажем да ти желим све најбоље у животу и даљој каријери. Ево ја као твој женски фан нећу да те питам ништа у вези фудбала, моја питања за тебе су какву музику слушаш и који ти је омиљени филм? Пуно поздрава од твоје најверније обожаватељке. - Милица

- Имам више омиљених филмова, али рецимо "Бекство из Шошенка". Од музике, слушам домаћи старији рок, и страни поп-рок.

х Да ли ћеш капитенску траку, у следећој сезони, носити на левој или на десној руци (као Лаза) и које су најбоље копачке? - Горан

- Носио бих је на левој руци. Највише волим адидас копачке.

х Поздрав Вилота, видели смо се у петак у Краљеву и много си добар лик. Нећу ништа да те питам везано за утакмицу у Чачку, шта је било било је, идемо даље. Колико ти значи подршка Делија на утакмицама? - Бобан

- Значи ми много, и када се осети публика на прави начин, може да да велики подстицај у битним тренуцима.

х На чему Звезда треба да поради како би следећи куп и првенство било наше? - Наташа

- Не осећам се компетентним да одговорим, то је више питање за тренера Просинечког.

х Поздрав мајсторе! Знаш ли колико нама навијачима из Новог Сада значи победа коју ћете нам надам се даривати у недељу, на 20-огодишњицу Барија? Надам се да очекујеш победу? :) - Владимир Буквић

- Свесни смо. Мислим да ће нам тај датум представити још један додатни мотив, поред два лошија резултата у последње две утакмице. Појачава се жеља и агресија за том победом и мислим да смо већ сад максимално концетрисани.

х Поздрав Вилота. Да ли обраћаш пажњу на кореографије са севера и која те је највише одушевила? - Стефан

- Обраћам пажњу, наравно. Када сам први пут играо на Маракани у црвено-белом дресу, играли смо против Рада. У првом полувремену смо били окренути леђима северу, одиграли смо добро, водили смо мислим 1:0. Друго полувреме креће, био сам окренут да гледам ка северу. Кренула је кореографија, бакљада, и ја сам стао и помислио "Аух, биће тешко одиграти ових 45. минута". Јер, увек смо у друштву причали када смо били клинци, "ја када видим кореографију, ја нећу моћи да играм, стаћу и гледаћу трибине". У том тренутку ми је све то пролазило кроз главу. Не бих могао да издвојим неку посебно јер их има стварно много, али нека буде ипак она против Лација.

х Који је Ваш играчки узор из млађих дана, а који је данас? Јован, Ваљево

- Никада нисам имао узора. Имам играче које волим да гледам на тој позицији, али не и идоле. То су обично играчи који су смирени и сталожени.

х Како се осећаш после ових лоших резултата Звезде? - Небојша Дамјановић, Ниш

- Осећам се неиспуњено, осећам неку празнину јер нисам урадио нешто што је требало да урадим, али тај осећај може да се промени победом у Новом Саду.

х Које сегменте у игри по "твом" мишљењу треба да поправиш и шта ти Просинечки саветује да поправиш? - Драган

- Роби је дошао са другачијим захтевима, тражи да будемо мирнији на лопти, да изађемо високо, буквално на противничку половину, и да од нас креће организација напада. То захтева да је лопта доста код нас, тако да бих желео да поправим технику и агресивност.

х Вилота, занима ме само како си проводио дане без тренинга, лопте, саиграча? - Цоа

- Некако као да ми је пријало, јер сам био мало и психички уздрман због свега што се десило тог лета на професионалном и играчком плану, и то ми је дало време за размишљање за сагледавање тих битних ствари, небитних, оно што могу да дам, што не могу, да једноставно рашчистим са собом и да будем још бољи.

х Да ли би продузио уговор са Звездом, јер нови капитен је одличан играч, а заиста је (ће) премало пружио Звезди у односу на то колико може - Борис

- Да, продужио бих уговор.

х Милане, како си се осећао док ти је цео Север скандирао: "Вилотић Милан"? - Милош

- Прелеп тренутак, осећати се максимално испуњеним. Неко задовољство што сте успели да се вратите ту, и што неки људи то виде на другачији начин, осетити да се и они проналазе, и мислим да су великим делом заслужни за мој повратак. Нисам још задовољан како играм, али тежим повратку на једном озбиљном нивоу где могу доста да пружим Црвеној звезди.

х Вилота царе, прво да казем да ми је било пуно срце када си из највеће битке коју ти је живот приредио изашао као победник. Иако те никад у животу нисам видео ван Маракане, сваког дана сам куповао сву спортску штампу у нади да ћу видети позитивне вести о твом опоравку, стрепео сам као да си ми брат рођени јер смо ипак ми сви чланови једне велике црвено-беле породице. Да ли мислиш да би ви играчи требало да будете блискији, бар ви који сте целог живота маштали да обучете црвено-бели дрес, ипак требате имати присније односе, као браћа, да гинете један за другога на терену?! Друго, много ме интересује како гледаш на то што те тренира један од највећих Звездиних и светских фудбалских мајстора свих времена, члан оне Звездине генерације која је можда била и најкомпатибилнија фудбалска екипа свих времена? Желим ти пуно успеха, Немања.

- За такав однос између играча, потребно је време, потребне су ситуације да пролазе, да би се играчи зближили и упознали. Ако су професионалци, без обзира да ли су сањали црвено-бели дрес или не, морају да пружају то, и то је нешто што ова игра и тражи. Што се тиче Просинечког, свака његова реч има већу тежину, самим тим што сам га гледао и навијао за њега и уживао у његовим играма.

х Милане, да ли си некада био на некој Звездиној утакмици пре него што си дошао у Звезду? Андреј

- Почевши од Екерена, у том неком периоду па надаље, било је много утакмица на којима сам био.

х Желио бих да знам сада твој животни мото и жељу након свега? - Делије Бања Лука

- Немам мото... Чуо сам много добрих у последње време, са којима се слажем у великој мери, али немам свој.

х Да ли би у једном клубу у овом случају Звезди могао да проведеш целу играчку каријеру? Да будеш симбол свог клуба, симбол свог града? Као што је Тоти незванични принц Рима? поздрав, Снежана.

- Могао бих да потпишем уговор и на 10 година, сада бих потписао када би ми било понуђено.

х Поздрав Милане. Свака ти част на сјајној игри и честитке за победу пре пар месеци. Два питања: Зашто број 15? За кога ћеш да навијаш у суботу? (Барселона - Манчестер). Све најбоље и дођи на Север кад прославиш погодак обавезно :) - Марко Радосављевић

- Случајно сасвим, остао ми је избор 5 или 15, а пошто петицу нешто не волим, узео сам 15. Навијаћу за Манчестер.

х Често ме подсећаш на Видића, миран, сталожен, доброг скока и у дефанзиви и у офанзиви. Чини ми се да израсташ у савршеног штопера. Без лажне скромности сматраш ли да је Немањина висина достижна? - Слободан

- Стварно мислим да сам тотално другачији играч од Видића, красе нас другачији фудбалски атрибути. Немања Видић је један, и веома је тешко достићи га.

х Ћао Вилота! Ја бих те питао како успеваш тако хладнокрвно и чврсто да одреагујеш кад у одбрани имаш ситуацију један на један са супарничким играчем? Која ти је омиљена песма са севера? - Младен цзв

- Нема ту конкретног разлога. Од малена те уче, вежбаш, и дођеш до неке боље перцепције у тим ситуацијама. Омиљена песма ми је "Свуда грми около".

х Ћао Милане! Да ли су истините гласине да на крају ове сезоне одлазиш у братски нам Олимпијакос? Поздрав, Андрија Бабовић

- Што се тиче мене, ја немам никакве контакте, а ако се нешто пише, нека остане на писању.

х Пре свега, поздрав будућем капитену. Прича се о доласцима, којих ће сигурно бити. Моје мишљење (као и већине навијача) је да нам треба 4-5 квалитетних појацања, због Европе. Имам за тебе два питања. Мислиш ли да нам требају искусији играчи за појачања, јер немамо баш пуно играча са искуством у Евро такмичењима? И које би тимове волео да избегнемо у 4. (пакленом) колу квалификација? Хвала и позз за ЉУДИНУ Вилоту! -Дејан

- Искрено не размишљам на ту тему, то је посао управе и људи у стручном штабу. Не знам конкретно ко нам може доћи, али знам кога сигурно не желим. То су руски клубови, украјински, пољски... клубови који нису атрактивни, а гаје стил фудбала који нама никако не лежи. Волео бих Хајдук из Сплита, не знам да ли је могуће да се састанемо, али њих бих волео.

х Поздрав Милане, пре свега да ти честитам на одлично одиграном пролећном делу првенства, и надам се да ћеш играти на том нивоу и у наредним годинама. Интересује ме са ким из клуба проводиш највише времена ван терена, и ко је од играча најдуховитији и ко подиже атмосферу у екипи? И још да те питам да ли си стигао да прошеташ кроз Краљево, сада када сте били пред утакмицу са Борцем, како ти се свидело? - Ђорђекв

- Са Перовићем, Јевтићем, Нинетом, а најдуховитији је Бајко. Да, стигли смо мало да прошетамо, видео сам да је доста живахан град, има својих занимљивости.

х Хтео бих да те питам како оцењујеш своје тренутно физичко стање и свеукупну форму, и колико процењујеш да ће ти бити потребно времена да будеш 100% стари Вилота? - Иван

- Мислим да има још доста ствари на којима треба да радим, да употпуним, да бих био комплетан што се тиче физике, да бих искористио максимално своје потенцијале. Тренутно доста радим на томе. Не бих прогнозирао неки период, али сваки тренутак који се укаже користим да радим на неким недостацима и стварима које су ми потребне. Доста коцкица мора да се поклопи да би све то ишло у правом смеру. Мислим да ћу за две-три године бити на врхунцу своје каријере.

х За који клуб у иностранству би најрадије играо? - Жарко

- Никада нисам о томе размишљао, немам ниједан посебан клуб.

х Ћао Вилота, желим ти много успеха у даљој каријери. Ја имам 10 година, тренирам фудбал. Желео бих да постигнем успех као ти. Интересује ме када си почео да тренираш фудбал и да ли си имао неких тренутака када си изгубио веру да ћеш некада бити добар фудбалер. Твој велики обожаватељ Вељко 2000 год.

- Никада нисам себе видео као неког великог фудбалера. Искрено, волео сам обавезу тренинга, волео сам припадност екипи, волео сам то такмичење, саму игру и такмичење где показујеш да ли си бољи или не. До пре пет-шест година сам био у том животу, без размишљања где ћу бити, фудбал сам играо просто јер га волим. Једноставно, треба гајити ту љубав према фудбалу и волети фудбал, не треба све гледати кроз успех. Неће свако достићи срећу, а често и ти врхунски играчи нису свесни колико су срећни што уопште и играју ту где играју. Све је то постала професија. Децу поготово саветујем, играјте фудбал, волите фудбал, и ако радите добро и ако се коцкице поклопе, успех је загарантован, какав год да је.

х Да ли мислиш да си се довољно залагао на утакмици против Борца? Да ли верујеш да репрезентација Србије са тобом може да се пласира на европско првенство? Поздрав - Мирко

- Мислим да сам се залагао против Борца, и мислим да можемо на европско првенство, са или без мене. Нисам очекивао у овом тренутку позив за репрезентацију, изненадио ме је. Планирао сам да озбиљније "нападнем" списак репрезентације тек у наредној сезони, али ето ми сад прилике да се покажем.

х Живим у Нишу, и тамо тренирам фудбал, 1995. сам годиште, и играм на истој позицији као ти, штопера и када затреба левогбека. Висок сам, могу да се носим у дуелима и са старијима од себе, увек сам имао место у тиму, имам вољу и стварно волим фудбал, Али баш пре почетка првенства наше лиге, пре 3-4 месеци на тренингу сам повредио ногу, тачније "Ахилову тетиву" и веома споро пролази. Ишао сам код разних људи и доктора и сви су рекли да морам да сачекам да прође само од себе, али да ће то мало потрајати. Мени није проблем да сачекам још месец-два, али МНОГО би ми значио неки савет од тебе, јер си ти прошао кроз много гору ствар. То могу само велики људи попут тебе и добро би ми дошао савет, како си се вратио психички, физички, да тако покушам и ја. Било шта што мислиш да би и мени помогло, јер ти то најбоље знаш. Хвала, надам се да ћеш ми одговорити.

- Прво, никад немој да се питаш "зашто ја?", и "да ли се мени то дешава са неким разлогом?". Заборави на тај тренутак, десила се повреда, океј. Помисли "идем да решим то", и као да и даље тренираш, размишљај о свим својим недостацима. И када ментално ојачаш, у свим тим сегментима игре у којима би желео да напредујеш, ти ћеш се тада већ и вратити тренингу, тако да ће тај период паузе проћи као период у коме си чак и напредовао.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon