Nikolić : Rekordan broj reprezentativaca plod dobrog rada

11.6.2024
No items found.

Kadetska selekcija Crvene zvezde je na dominantan način došla do titule šampiona države u sezoni za nama. Jedna od najtalentovanijih generacija naše Omladinske škole je pokazala da ima svetlu budućnost pred sobom, a velike zasluge za uspeh idu stručnom štabu na čelu sa Slađanom Nikolićem, koji već dugi niz godina radi izvanredan posao.

- Iskoristio bih ovu priliku da čestitam duplu krunu seniorskom timu Crvene zvezde. Što se tiče naše selekcije, takođe je ostvaren uspeh, još jedan u nizu za koji je zaslužna naša Omladinska škola, koja traje skoro 80 godina. Nastavio se niz sjajnog rada i uspeha sa ovom sezonom od strane kadetske selekcije - započeo je Nikolić.

Osvrnuo se iskusni stručnjak na sam početak takmičarske 2023/24 godine.

- Svaka selekcija u Crvenoj zvezdi poseduje kvalitet, samo što sve to lepo treba da se složi i ukomponuje. Samim tim što momci nose crveno-beli dres u kadetskoj selekciji, činjenica je da predstavljaju jedne od najboljih igrača u Srbiji. Iz tog razloga je bilo lakše mom stručnom štabu i meni da sve to posložimo, sa druge strane naravno da je bilo i problema, jer je način igre drugačiji u mlađim selekcijama od kadeta. Ono što stalno ponavljam jeste da deca već ulaze u svet profesionalizma kada dođu do kadetske selekcije, jer nakon šest meseci do godinu dana i postaju prvotimci, što je veliki uspeh, dok se ostali spremaju za omladinski i seniorski fudbal. Zbog toga je važan period adaptacije na naš rad, koji nam je olakšan zbog kvaliteta koji igrači poseduju, ne samo na terenu nego i van njega. Kada se biraju dečaci koji dolaze u Crvenu zvezdu pored fudbalskih kvaliteta, gleda se i na to kakvi su kao ličnosti, misleći tu i na školu i na ponašanje, kulturu...

Posebno je Nikolić pričao o večitom derbiju, koji su kadeti Zvezde na proleće pobedili sa ubedljivih 4:0.

- Svi znamo šta predstavljaju utakmice protiv večitog rivala, nebitno koja je selekcija u pitanju. Motiva za takve mečeve ne manjka, a mojim igračima je to bio "diplomski" koji su položili sa visokom ocenom, s obzirom na to da Crvena zvezda u ovom uzrastu nema veliki broj "jačih" utakmica. Na utakmicama sa crno-belima i u jesenjem i u prolećnom delu se osećamo kao da izlazimo na ispit, gde se primećuje na koji način smo radili u prethodnom periodu. Tada možemo uočiti da li smo na pravi način radili sa decom, dok je njihova igra odraz da li su nas razumeli. Utakmicom na našem stadionu protiv večitog rivala su igrači pokazali da su mnogo napredovali. Taj njihov kvalitet, koji su imali i kad smo se skupili su pokazali na najbolji mogući način na utakmici koja za nas mnogo znači, jer je to ogledalo svega urađenog za skoro celu godinu koju smo proveli zajedno.

Dotakao se Slađan Nikolić i samog prvenstva, odnosno Kadetske lige Srbije iz kojeg je iznedren veliki broj kvalitetnih reprezentativaca, koji su postigli uspeh na Evropskom prvenstu do 17 godina na Kipru.

- Bolje prvenstvo od našeg nemamo i ono traje preko 20 godina. Iz Kadetske lige Srbije su izlazili veliki igrači, da se ne vraćam u prošllost domaćeg fudbala i Crvene zvezde. U situaciji smo da ne možemo da biramo koju ćemo ligu da igramo. Smatram da imamo dovoljno utakmica na kojima možemo da pokažemo kvalitet koji posedujemo. Samim tim, svi koji počnemo da se bavimo fudbalom imamo cilj da jednog dana dođemo do reprezentacije Srbije. Veliki uspeh koji je napravljen na Kipru je jednim delom i naš, jer se susrećemo sa problemima, ali smo došli do toga da rekordan broj igrača Crvene zvezde igra za kadetsku selekciju, ali ne smemo da stanemo na tome. Smatram da su sada momci dobili vetar u leđa i ne smeju da se zaustave dok ne dođu do prvog tima Crvene zvezde i A selekcije Srbije.

Za kraj je šef stručnog štaba kadeta Crvene zvezde govorio o ljubavi prema klubu i odličnim uslovima za rad na Marakani.

- Sledeće sezone ću sa iste pozicije, kao šef stručnog štaba kadeta biti na Marakani, a moram da istaknem da sam i pre svog dolaska, kao igrač voleo Crvenu zvezdu i imao sam i tada sastanke sa ljudima iz kluba, ali mi je ostala neostvarena želja da zaigram u crveno-belom dresu. Uspeo sam sada da budem deo Zvezde kao trener i mnogo mi se sviđa ovde, napredujem kao trener, iako sam radio već i u seniorskom i omladinskom fudbalu. Mogu slobodno da kažem da Zvezdina škola ima sjajne uslove za rad i napredak trenera i igrača. Odlična je saradnja sa ljudima koji vode klub. Dogovorili smo se da ostanem ovde i sledeće godine. Dolazi nam generacija 2008 sa kojom želimo još više da napredujemo, jer ako hoćete da ostanete na nekom nivou, morate konstantno da se usavršavate i budete posvećeni tome ako želite uspeh. Nadam se da će moj stručni štab da napreduje, a samim tim i deca, te se nadam da ćemo i sledeće sezone doći do zacrtanog cilja - zaključio je Slađan Nikolić.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon