Neđić : Saradnja Zvezde i Grafičara ključna za razvoj igrača

12.6.2024
No items found.

Šef stručnog štaba razvojnog tima Crvene zvezde - Marko Neđić je sumirao prethodnu takmičarsku godinu 2023/24, koja je bila i te kako uspešna na brojnim poljima za Grafičar i mlade igrače.

- Sezona je prošla očekivano, uz dosta mladih igrača, koji su prošli prvi deo takmičenja kroz naš roster i potom stigli u prvi tim Crvene zvezde. Isto tako u drugom delu prvenstva je priključeno dosta mladih fudbalera. Ispunili smo dva cilja. Prvi je bio u pogledu razvoja igrača, a drugi da sa mladom ekipom zauzmemo poziciju i mesto u plej-ofu. Svaka čast stručnom štabu i igračima, jer uopšte nije bilo lako doći do toga, s obzirom na broj godina fudbalera i pritisak pod kakvim su morali da igraju. Ako posmatramo samo rezultat možemo reći da je sezona bila turbulentna, ali kada je u pitanju konkretno igra na terenu, to nije bio slučaj. Ovo je naša treća sezona u Grafičaru, a kada pogledamo razvoj fudbalera imamo pravo da kažemo da radimo dobar posao. Momci se prvi put susreću sa seniorskim fudbalom i za njih su to veoma teške utakmice. Pokazali su potreban karatker, naročito kada su igrali pod imperativom pobede. Smatram da smo atipična ekipa u prvenstvu, jer na svakoj utakmici idemo na trijumf. Ne gledamo protivnika, već nas i razvoj momaka. Pod tim mislim kako da ih najbolje prilagodimo svim izazovima i omogućimo im napredak - istakao je Neđić.

Grafičar je u sezoni iza nas napravio iskorak u nacionalnom kupu stigavši do osmine finala.

- Sigurno da su utakmice u Kupu Srbije pokazatelj dobrog rada i proizvod našeg međusobnog odnosa. Na tim mečevima se zapravo videlo koliko Prva liga Srbije nije laka za mlade igrače, a sa druge strane koliko je dobra za njihov “put” i razvoj. Momci su na duelima sa Spartakom i Partizanom zaslužili da odigraju odlične utakmice. To ističem na osnovu njihovog rada i pristupa tokom svakodnevnih obaveza, jer su upravo dobre partije stigle kao plod dobrog i napornog rada. Predstavili su se u pravom svetlu, pogotovo na meču sa večitim rivalom. Nismo odustajali od naše igre, već smo želeli da se nadmećemo. Naša vizija je bila da igramo isto protiv ekipa iz Superlige, kao što to radimo u našem šampionatu. Dueli u nacionalnom kupu su nam podigli samopouzdanje i uverili nas da su igrači spremni za veći nivo.

Mladi strateg je naglasio odličnu saradnju Crvene zvezde i našeg razvojnog tima.

- Put preko Grafičara, kao razvojnog tima Crvene zvezde, je najbolji za mlade fudbalere. Kroz nekoliko godina u nazad, na svakih šest meseci igrači naprave korak napred u vidu transfera u Superligu Srbije ili inostranstvo. Crvena zvezda i Grafičar imaju sjajnu saradnju, te je upravo ona ključna u celokupnom procesu razvoja igrača. Naš kompletan stručni štab je prošao kroz Omladinsku školu Zvezde i samim tim znamo kako klub diše i šta se očekuje od nas. Pored igrača i treneri su pojačali prvi tim Crvene zvezde, a to je pravi pokazatelj da idemo u dobru smeru i naravno podstrek za dalji rad - zaključio je Neđić.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon