Mudrinski odgovorio na pitanja

28.11.2012
12:00
No items found.

Fudbaler koji je obeležio prethodni vikend, nakon dva gola i dobre utakmice u Užicu, Ognjen Mudrinski, sa zadovoljstvom je odgovorio na pitanja čitalaca našeg sajta. Ognjen se kao i njegovi prethodnici zahvalio svima koji su mu uputili lepe reči, i izrazio nadu da Crvenu zvezdu u budućim vremenima očekuju mnogi lepi trenuci. Najzanimnjivije pitanje po našem napadaču bilo je ono koje se ticalo Aleksandra Pantića, pa će tako Sale iz Zemuna, koji je postavio navedeno pitanje, biti nagrađen nekim Zvezdinim artiklom. U nastavku teksta možete pročitati pitanja i odgovore.

Знао сам да си борац чим сам те видео на презентацији и потписивању уговора, имаш све особине Д. Савића, Д. Бајевића, Панчева си лагано "скинуо", само ти требају употребљиве лопте које су претходно наведени имали. Уколико није пословна тајна клуба одговори опширније како је дошло да заиграш за црвено-белу религију? Поштовање и поздрав из Мелбурна, настави у свом стилу (give us more of the same) - Јордан

- Мене је тражио Александар Јанковић, и он је највише заслужен за мој долазак у Црвену звезду. Знали смо се још из младе репрезентације, и већ тамо смо остварили добру сарадњу, и од њега је највише зависио мој долазак који се на моју велику радост и остварио.

Ћао Огњене. Пре него што ти поставим питања бих желела да ти кажем да иако си релативно скоро дошао у Звезду, постао си један од мојих омиљених играча. Твој прелазак из Јагодине у Звезду дефинитивно је најпаметији трансфер ове године, јер смо добили ефикасног нападача и некога ко на прави начин показује како се бори за дрес и грб који носи. Али доста са хваљењем :) Много је питања која бих ти поставила али ово су она која мене највише интересују. Ко те је одвео на прву Звездину утакмицу и када? Ко те је научио да навијаш за Звезду? Да ли си изненађен колико брзо су те навијачи прихватили и заволели? Велики поздрав за тебе! Звездина обожаватељка.

- Прва утакмица на којој сам био је била она против ПСВ-а када смо добили 3:2, и тада ме је тата одвео. Он ме је и научио да навијам за Звезду, све је од њега кренуло јер је он луд за Звездом, и пренео ми је ту љубав. Што се тиче навијача, наравно, три месеца сам овде и већ сам доживео много лепих тренутака. Много ми је драго ако су ме за тако кратко време заволели.

Какав си био ђак у основној школи и од које године си почео да тренираш фудбал? - Алекса

- Фудбал сам почео да тренирам већ са пет година, а био сам врло добар ученик.

Поздрав Огњене, један си од ретких играча који су у последње време играли у Звезди и за које се види да играју срцем! То се најбоље види када постигнеш гол... Начин на који га прослављаш... За кратко време си постао љубимац навијача, па си тако, тренутно, и мој омиљени играч, у кога полажем велике наде :) Било би лепо када би дуже остао у Звезди... Видим да се већ многи клубови интересују за тебе. Због начина на који си прославио Милијашев гол у дербију, био сам убеђен да си га ти постигао, али сам тек на успореном снимку видео је Милијаш стрелац. Какав је осећај победити Партизан, и то после преокрета? Каква је била атмосфера у свлачионици пре утакмице, на полувремену, а каква након утакмице? Поздрав од Банета из Ниша!

-То је нешто најлепште што може да се деси фудбалеру Црвене звезде. Сви знамо шта и за нас и за њих значи дерби, и наравно за наше навијаче, тако да мислим да је то најслађа победа која може да се оствари у црвено-белом дресу.

- Пре утакмице смо ишли у Ковилово, јер смо желели да се склонимо од свих прича које су кружиле у јавности и по новинама. Желели смо да остваримо неки свој мир, да бисмо мирно ушли и у утакмицу, и тако је и било пре почетка. На полувремену, иако смо губили 2:1, веровали смо у себе, веровали смо да можемо да преокренемо утакмицу, да имамо снаге за то, и мислим да смо то и показали. На крају, наравно, била је тотална лудница. Први пут у историји дербија, једна екипа је успела да преокрене утакмицу, и били смо због тога сви много срећни и задовољни.

Здраво Огњене, пре свега један велики поздрав од Теодоре :) Моје прво питање је која ти је омиљена Звездина песма , а друго, ко ти је омиљени играч :) Желим ти све најбоље и пуно успеха у наставку каријере!

- Омиљена песма ми је "Још давно к'о дете". Од фудбалера бих издвојио Каванија и Фалкаа. Ето, њих двојицу волим да гледам.

Поздрав Огњену од Бојана. Имам два питања. Прво, на ком стадиону у домаћој лиги увек волиш да играш, и да л' се познајеш са неким фудбалером Партизана?

- Тешко питање. На пример, у Ужицу је била лепа атмосфера. Био сам два пута тамо, и много је лепа атмосфера. Мислим да премало таквих гостовања има у нашем фудбалу. Осим Ужица, издвојио бих и Крагујевац.

- Познајем неке фудбалере Партизана из младе репрезентације, међу њима су пре свега Јојић, Саша Мрковић...

Огњене, омиљени играч ми је био Касалица, али од када си ти дошао постао си за мене најбољи. Да ли имате јаче емоције након победа или након пораза? Поред кога седиш када идете на гостовања? - Дуња

- Много ми је тешко када изгубимо, а исто тако када победимо, много ми је драго и много сам срећан. Не бих могао да се одлучим када су "јаче" емоције.

- У аутобусу углавном свако има по два седишта, тако да не седимо један поред другог.

Ти си "класична деветка", свака ти част за све голове и за труд који дајеш. Такав један шпиц нам је требао. Само тако настави. Моје питање је у ком делу Новог Сада си живео ? Поздрав, Милан, Нови сад.

- Живео сам у Булевару Ослобођења, код футошке пијаце.

Када радиш анализу сопствених утакмица, да ли радиш сам или са неким, и чиме си незадовољан у утакмици против Слободе? - Александар

- Зависи, када сам код куће, волим да погледам на интернету голове, акције, шансе... Када сам са неким у друштву, такође, мислим да је то нормално за сваког фудбалера, као што је нормално да радимо анализе и са тренером. Задовољан сам својом игром у Ужицу, уосталом, дао сам два гола.

Ћао Мудри, прво бих хтео да ти честитам на головима у Ужицу који су нам вратили наду да можда ипак можемо до титуле. Што се питања тиче, оно је следеће: Занима ме, онако искрено, како си се осећао кад си дао онај други гол? Али онако, звездашки искрено. Хвала ти још једном, и све најбоље ти желим - Владан

- Хтео сам буквално да прескочим трибину. Осећао сам се као да ми је пао велики камен са срца, толико је било олакшање.

Da li si onaj drugi gol u Užicu posvetio svom treneru koji je uvek uz vas ? Na treningu, ko te najviše"bije" ? Bravoooo imenjače, samo tako nastavi... - Ognjen.

- Naravno, dotrčao sam do njega i njemu sam posvetio gol.

- Na treninzima nisam do sada imao neke oštre duele sa svojim saigračima, ali tu možda prednjače Spajić i Pantić, oni vole da budu malo oštriji, ali to je i dobro, mislim da treba da bude i malo "krvi" na treningu, jer se onda to sa treninga prenese i na utakmicu.

Da li ispod dresa nosiš neku majicu, ili u štucni ili kopački, neki predmet, koja/koji ti predstavlja neku vrstu amajlije, koja ti pomaže da se na terenu uvek nađeš na pravom mestu u pravo vreme, ili je to ipak samo talenat? - Stevan

- Ne, ne nosim nikakve amajlije niti predmete, premda jesam malo sujeveran.

Оги, свака част за све оно што си до сад пружио у дресу Звезде, у потпуности си оправдао наша очекивања јер смо у теби добили велико појачање. Желим ти од свег срца да наставиш у истом ритму. Питања за тебе, да ли би више волео да се са Звездом пласираш у Лигу шампиона или да са репрезентацијом одеш на Светско првенство? И друго питање. Пошто су већина твојих саиграча укључујући и тебе велики звездаши, ко се међу вама онако највише издваја и ко је то највећи Делија? Велики поздрав - Момчило

- Пошто сам сада суспендован за репрезентацију и нећу моћи да играм квалификације, онда ни немам дилему. Више бих волео са Звездом да се пласирам јер је и реалније, с обзиром да могу да играм.

- Тешко је говорити о таквим стварима, али мислим да је Милуновић исто мало луд што се Звезде тиче, и дефинитивно ми је један од главних кандидата. И сам је у пар наврата то исто изјавио, па мислим да је он један од главних.

Поздрав Огњене! Прво да ти кажем да ме највише подсећаш на Хулка и по изгледу и по стилу игре :) А питање је, када сматраш да је најбоље да се оде у иностранство и да ли ћеш обрадовати све Делије и остати у Звезди макар још 2-3 сезоне док се потпуно не афирмишеш и развијеш као играч? Поздрав од Луке из Подгорице.

- Мислим да играчи не треба тако млади да напуштају наш фудбал, јер имамо јако јако пуно младих и талентованих играча који јако брзо напусте нашу земљу. Мислим да то није добро, јер да они играју у нашој лиги, и првенство би било много квалитетније. Ја не размишљам о томе, јер сам фактички пре годину дана почео да играм нашу Супер лигу. На моју срећу, имам велику минутажу у Звезди а и претходно у Јагодини. Имам још четири године уговора са Црвеном звездом, али наравно да се ту питају и људи из клуба.

Оги ти си краљ, прави разбијач од нападача, нећу да те питам уобичајена питања, само ми реци ко те је научио да се градиш тако добро? :) Мислим да је то твој највећи квалитет, поздрав, Душан.

- Не знам, то је можда и урођено. Отац ми је такође био јак на лопти, можда је нешто и до гена.

Прво да ти честитам на победи над Слободом. Свака част мајсторе, да тебе није Звезда би била у пуно више невоља... Моје питање за тебе: који ти је најлепши тренутак од кад си дошао у Звезду? И како си се осећао на дан дербија када си обукао дрес Звезде и знао да ћеш играти пред скоро пуном Мараканом? Пуно среће у следећем мечу против Војводине... Александра из Чикага :)

- Сигурно ми је најлепши тренутак тај мој деби са три гола. Лепши деби нисам могао да пожелим.

- То је био стварно невероватан осећај. Нисам имао трему да бих рекао да су ми се одсекле ноге, али било је позитивна атмосфера и на трибинама и око нас. Сваки играч живи за то да изађе и одигра највећу утакмицу на овим просторима, и јако сам био задовољан због тога јер сам за 21 годину то остварио, а многи играчи нису доживели у својој каријери да играју дерби, играчи попут Банета Ивановића, Коларова...

Честитке Мудром на досадашњим утакмицама и головима за нашу Звезду!!! Који тренуци су ти до сада у каријери били најтежи а који најлепши?Да ли можеш да издвојиш неки гол који ти је посебно драг и који је то? Пуно среће у даљој каријери и још пуно голова у дресу наше Звезде! Поздрав!

- Најтежи тренутак ми је био онај када сам раскинао уговор са Војводином. Тада сам имао 19 година и нисам знао где ћу. Имао сам код себе папире у колима, до краја прелазног рока је остало још 10 дана, а ја буквално нисам знао где ћу играти. Тражио сам клуб, играо бих макар и у трећој лиги, само да имам контиунитет играња иза себе. Тих недељу дана док нисам нашао други клуб, било ми је много тешко. Најлепши тренутак, наравно, потпис за Црвену звезду, то је нешто најлепште што може да се деси играчу који игра у нашој лиги.

- Дао сам срећом доста голова,тако да не могу да издвајам, сваки ми је драг. Ипак, можда је најбоље рећи да још увек чекам свој најдражи гол.

Да ли можеш да ми објасниш шта се дешава у клубу, зашто смо испали из Купа? Теби као звездином голгетеру желим све најбоље и да постигнеш што више голова! - Тута

- Дошли смо до ситуације да смо након сваке битне утакице коју смо добили, наредну изгубили или играли нерешено. Не знам, и нама је необјашњиво да смо испали. Имали смо отворен пут, све нам се поклопило да опет освојимо Куп, али десио нам се ОФК Београд, и надам се да се неће поновити.

Ћао Огњене, великииии поздрав од Наташе. Ти си ми најомиљенији играч као прво због твојих постигнућа у Звезди али и зато што смо рођени истог датума :) Занима ме када играш, да ли играш главом или срцем? Наташа

- Играм и главом и срцем. Главом дајем голове, а играм срцем :)

Поштовани Огњене, мишљења сам да је Звезда с твојим доласком добила голгетера каквог дуго није имала. И да си узео дрес са бројем 91, број који те како си рекао асоцира на легендарну генерацију која је освојила Куп Шампиона... Да ли би сада када би знао да ће Звезда освојити ЛШ са тобом за 5-10 год. потписао доживотни уговор са Звездом без могућности да играш у неком другом клубу и постанеш легенда клуба попут Драгана Џајића..?

- Што се мене тиче, ја бих одмах потписао да останем цео живот у Црвеној звезди, када бих знао да ће све бити у реду. Ја сам као мали сањао да обучем Звездин дрес. Опет кажем, да је боља ситуација у нашој држави, када бих ја знао да ћу моћи себе да обезбедим овде, никад не бих напуштао Црвену звезду. Не кажем да сам алав за парама или да играм да бих зарадио милионе, већ једноставно желим да обезбедим себе и своју породицу. Када бих знао да ће све бити како треба овде, не бих размишљао о напуштању Звезде.

Ког би фудбалера волео да видиш у Звезди? - Немања

- Писало се негде да ће можда Косановић из Пољске доћи у Црвену звезду, на пример њега бих волео да видим овде. Били смо цимери у репрезентацији, и знам да се ради о много добром играчу, и ако морам да кажем неко име, нека то буде Косановић.

Никада нисам био на терену док је север био пун, а ја сам једна од “делија-северњача”. Питам ја тебе: Какав је био осећај, доле на терену, док је горела северна трибина за 143. вечити дерби ? Да ли се некад окренеш ка северу, видиш 15,000 људи, чујеш како грми север? Занима ме кад видиш и осетиш све то... Шта кажеш у себи? Поздрав од Леше, све најбоље у каријери.

- Нормално да се окренем, јер просто је немогуће да се не окренеш и не видиш и не чујеш ту атмосферу. Некад у тим тренуцима када губимо, када нам не иде, када нам треба гол... Тада нам највише значи њихова подршка, и себи кажем да морам да дам све од себе да бих обрадовао не само њих на стадиону, него и све Звездаше широм света.

Оги, да ли те мотивише повратак Џаје на Маракану па самим тим желиш да покажеш све своје квалитете и своју борбеност на терену као он некада? Да ли можеш да заузмеш прво место на листи стрелаца у јелен супер лиги, и постизањем тих голова помогнеш Звезди да врати титулу на Маракану? Пуно поздрава од Воје.. :)

- Пуно нам значи када таква легенда стоји на челу клуба, и то је још једна обавеза више за нас да покажемо да вредимо и да имамо квалитет за Црвену звезду.

- Ја се стварно не оптерећујем тиме да ли ћу бити први стрелац или не. Ја у сваку утакмицу уђем потпуно посвећен... Мени је најбитније да Црвена звезда победи. Да ли ћу ја дати гол или не, мислим да је мање битно. Ја јесам најистуренији и од мене се и очекују голови, то је мој посао, али резултат Звезде ми је на првом месту.

Ћао Огњене. :) Занима ме шта ти се чини као најпозитивнија ствар на Маракани и какве тренинге највише волиш? Сашка :)

- Па баш та атмосфера. Мислим на целокупну слику, јер Црвена звезда је највећи клуб на Балкану. Волим када на тренинзима вежбамо завршницу.

Велики поздрав за Огњена Мудринског! Општи је утисак да си један од најбољих “класичних” нападача у последњих неколико година наше Црвене Звезде! Лично мислим да је твој највећи квалитет срчаност и извандредна борбеност. С тим у вези, моје питање гласи: да ли је истина да те зову Тајсон? Чуо сам да тај надимак носиш још из Србобрана (из детињства). Ако је тачно - дефинитивно се тај надимак поклапа са твојом борбеношћу! Слободан Чавка

- Не, то није тачно, никада ме тако нико није звао.

Када би имао моћ да бираш који би играч из 91 генерације био? Ког би изабрао? - Јован

- Рецимо, нека то буде Дарко Панчев.

Pozdrav Mudri... E ovako ne znam da li me se sećaš, isto smo godište ja sam pre igrao za Banat i Proleter iz Zrenjanina, često smo igrali protiv vas na turniru u Kaću, a ja sam uvek dobio tebe da čuvam i moram priznati nikad nije bilo lako. Da pređem na pitanje, da li si uvek verovao da si podjednako dobar kao Aleksić, Mitošević i Katai iz tvoje generacije, mada nikad nisi dobio šansu u Vojvodini kao svi drugi? Srđan Zrenjanin

- Sećam se utakmica protiv Banata, i verovatno bih te prepoznao kada bih te video... Što se tiče pitanja, Katai ne igra isturenog napadača, nije moj tip igrača, kao ni Mitošević koji je zadnji vezni. Ne igramo iste pozicije i ne može da se gleda na taj način ko je bolji. Nismo se nikada upoređivali, bili smo klinci. Bili smo dobar kolektiv, i svako je davao svoj maksimum na svojoj poziciji.

Pozdrav , Ognjene! Mene zanima kako je reagovao Pantić kad si izjavio za program utakmice s Partizanom da bi voleo da upoznaš njegovu devojku i u čemu je štos s tim vašim peckanjem? Mene je baš nasmejalo. Živ bio i nastavi u istom ritmu. Sale iz Zemuna

- Mi smo dobri drugari, i možemo da se zezamo na taj način. Nema ništa loše u tome što je on mene malo peckao, a potom i ja njega. Pozitivno je reagovao, nasmejao se i nema tu nikakve ljutnje.

Pozdrav Ognjene! Uobičajeno je da pojedini igrači povećuju svoje postignute golove nekome. Da li i ti imaš tu naviku i ako imaš kome si posvetio prethodne? - Aleksandra

- Posvetim ponekad gol, ali ne razmišljam o tome. Nikada nisam skidao dres da bi pokazao majicu na kojoj nešto piše... Nisam to radio, ali posvetim golove najdražima.

Ogi , je l' voliš jafu? :-) ps. Odličan si, samo tako nastavi! :D Omiljeni u Zvezdi! Maja Simić

- Volim jafu :)

Real ili Barsa, Arsenal ili Čelzi? - Mihajlo

Real i Arsenal.

Da li znaš sa koliko energije tvoj otac prati svaku tvoju utakmicu na tribinama? - Veljko.

- Znam, kako da ne znam, on je takav otkad znam za njega. Mislim da on ima tremu pred neku moju utakmicu kao da on treba da izađe na teren, a ne ja. Znam , uverio sam se mnogo puta koliko učestvuje u svakoj mojoj utakmici.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon