Malo je falilo - Strazbur

16.6.2024
No items found.

Crvena zvezda je bila nadomak evropskog proleća u sezoni 2005/06, kada smo nakon neverovatne utakmice sa Strazburom i remija od 2:2 završili takmičenje u grupnoj fazi Kupa UEFA.

Tada u grupi E Kupa UEFA, naša Crvena zvezda se sastala sa Bazelom, Tromsom, Romom i Strazburom. Propozicije takmičenja su bile takve da ekipe igraju samo po jedan duel sa timovima iz grupe, dok se putem žreba određuje domaćinstvo.

U prvoj utakmici grupne faze naša ekipa je poražena od Bazela na Marakani sa 1:2, da bi potom u Norveškoj pretrpeli još jedan negativan rezultat. Usledila je čuvena pobeda nad italijanskom Romom na Marakani, kada samo trijumfovali sa 3:1 na krilima Nikole Žigića. U poslednjem kolu čekalo nas je gostovanje Strazburu za prolaz.

Ekipa Valtera Zenge je igrala odličan fudbal, što smo potvrdili na meču odigranom na “Stadionu de la Meno” pred nešto više od 13 hiljada gledalaca. Naši momci su u 34. minutu stigli do prednosti preko agilnog Dušana Baste, koji je utrčao po desnoj strani i rutinski pogodio dalji ugao gola za 0:1. U nastavku utakmice smo svedočili majstoriji Ardijana Đokaja u 63. minutu, kada je krilni napadač prelepim lob udarcem duplirao rezultat na semaforu.

Međutim , u poslednjih 15 minuta duela nismo uspeli da održimo prednost. Sa dva gola Kevina Gameira, u 78. i 94. minutu, Strazbur je izjednačio na 2:2. Na taj način Crvena zvezda je ostala na četvrtoj poziciji u grupi, dok su Strazbur, Roma i Bazel obezbedili nokaut fazu.

Crvena zvezda: Vladimir Stojković, Dušan Basta, Aleksandar Luković, Milan Dudić, Milan Biševac, Ardijan Đokaj (od 77. Haminu Draman), Boško Janković, Nenad Kovačević, Dejan Milovanović, Dragan Mladenović (od 70. Vladimir Mudrinić), Nikola Žigić (od 88. Milan Purović).

Trener : Valter Zenga.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon