Lukić - Verujemo u Robijev fudbal

14.2.2011
12:00
No items found.

"Ne želim da dajem ocenu priprema u Antaliji, jer to me je naučilo iskustvo. Kada krenu utakmice za bodove biće jasno šta smo uradili u Turskoj" - poručio je uoči povratka ekipe u Beograd, predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Оцене ће се, дакле, давати када крену "тестови" за бодове, а сада се може причати само о утисцима. Свакако, један од најупечатљивијх је прикључивање Звездине деце првом тиму, као и долазак Сопота, "Б" тима Црвене звезде, на припреме у Анталију.

- Данас имамо први, други и трећи тим. Мислим да је Звезда због тога у предности у односу на своје конкуренте и заиста све то изгледа јако добро. Морамо да негујемо те тимове, а гледајући са ове стране сматрам да Црвене звезда у том смислу може да буде задовољна - каже Лукић.

Задовољан је први човек клуба послом обављеним у зимском прелазном року.

- Као што смо рекли на почетку прелазног рока - довешћемо играче за које сматрамо да су нам потребни. Мислим да смо то урадили. Радује ме ниво професионализма који су на припремама показале новајлије. Верујем да ће се они сада уклопити и у начин живота у Београду и Србији. Наши навијачи ће на пролеће видети једну добру Црвену звезду, са одличним појединцима - напоменуо је Лукић.

Председник црвено-белих каже да је у Турској "торта направљена, а остало је само шлаг да се дода".

- Најбитније у овом тренутку је да смо видели да су играчи максимално ангажовани, а ти неки детаљи ће доћи и кроз тренинге који су предвиђени за завршни рад у Београду. На дан пред утакмицу са Копром смо завршили тај базични део, улазимо у завршни за који верујем да ће бити само шлаг на торту. Код играча се после Копера осетила мала нервоза јер нису реализовали толике шансе... Добро је што почињу да се понашају на тај начин - истиче Лукић.

Звезда ће пре него што се суочи са Смедеревом у првенству, имати генералну пробу у Београду са екипом бањалучког Борца (20. фебруар).

- Сигурно ћемо против Борца изаћи да направимо што бољи резултат, а биће то добра прилика и за стучни штаб да проба још неке ствари. Мада, доста тога је урађено. Одиграли смо девет контролних утакмица и то је највећи број који смо одиграли у последњих неколико година. Сви су имали прилику да покажу колико и шта знају и ниједан играч није остао аутсајдер са стане. Осећа се та конкуренција, али је првенствено здрава. Сад ћемо да видимо закључке стручног штаба - рекао је Лукић.

Председник клуба поручује да апсолутно верује у рад и харизму тренера Роберта Просинечког.

- Није случајно Роберт Просинечки онако жут. Бог га је обележио тако да буде другачији, са изузетном и заразном харизмом. Верујемо у ово што ради. Знамо сви да је у спорту потребна и доза среће и надам се ће је Роби имати и на Звездиној клупи. Идемо утакмицу по утакмицу. Идемо да играмо фудбал који жели наш шеф стручног штаба. На овим контролним утакмицама отклоњене су све дилеме по том питању. Звезда ће по систему и по амбицијама, играти нападачки. Надам се да ћемо имати и мало више среће. Звездина игра поново постаје маштовита - закључио је Лукић.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon