Lukić – Projekat Članstva-istorijski poduhvat

13.6.2010
12:00
No items found.

Povodom akcije „Budi deo Zvezde“ predsednik našeg kluba Vladan Lukić dao je intervju za dnevni list Politika. Intervju prenosimo u celini.

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić ubeđen je da će akcija"Budi deo Zvezde", koja je juče predstavljena na Marakani kako kaže za Politiku biti jedna od najznačajnijih u „istoriji kluba". Da li će biti tako pokazaće vreme ali sasvim sigurno pričaće se o hrabrom pokušaju mladog zvezdinog predsednika da učini nešto nešto nesvakidašnje i evropsko u srpskom sportu. Ako se setimo izjava koje je Lukić davao tokom čitave sezone poput „vratili smo Zvezdu srpskom narodu" ili „Zvezda pripada zvezdašima" bilo je potpuno prirodno da klub pokrene ovakvu akciju kojom će po ugledu na španske fudbalske velikane Barselonu i Real Madrid svoje pristalice učiniti delom kluba.

Odluku da se Zvezda organizuje po ugledu na španske gigante Lukić za Politiku objašnjava na sledeći način:

„Od rođenja svog živimo za Zvezdu, radujemo se pobedama, tugujemo zbog poraza i bodrimo naš tim. Sada je došao trenutak da svi koji tako žive abroj nam se meri milionima postanu i formalno deo kluba, da biraju i da budu birani i da odlučuju. Zato je ova odluka istorijska. Ona će omogućiti da svi pravi zvezdaši imaju svoje mesto u klubu, da glasaju za Upravni odbor i predsednika. Zvezda je od juče počela jednu novu fazu svog života koja će joj omogućiti dalji razvoj".

Odluka u uvođenju članstva je utemeljena na Statutu kluba, prema kome je „član kluba je onaj koji je platio članaranu za godinu dana". Formalno gledajući u Zvezdi kao i drugim srpskim klubovima decenijama se ne plaća članarina tako da Zvezda do juče - nije ni imala članove!?

Odlukom kluba uvedene su dve članske karte i to „juniorska"za zvezdaše do 18 godina i njena cena je 500 dinara i „standard" za sve punoletne građane koji plaćaju hiljadu dinara godišnje.

Najvažnije je da će samo oni članovi koji plaćaju članarinu ubuduće da biraju organe Kluba i tako će odlučivati ko će da vodi Klub. Kako će izgledati izbori za predsednika Zvezde kada Vladanu Lukiću istekne mandat za tri godine objasni nam je on sam:

„Verujem da ćemo za tri godine imati desetine hiljada članova i svako ko se bude kandidovao za predsednika moći će da predstavi svim članovima svoj program a klub će garantovati da će njegov program biti dostavljen svakom sa pravom glasa. Biće omogućena kampanja među članovima a glasaće se svi članovi na izborima koji će trajati nekoliko dana i to lično na stadionu, preko e-mail-a pa i sms-a: Naravno uz veoma strogu proceduru. Ako se na taj način bira predsednik Barselone zašto ne bi i predsednik Zvezde. Izbori će biti praznik za naš klub gde će se birati između više dobrih kandidata. Takvim izborima pokazaćemo snagu kluba".

Sledeća novina je da će od ovog leta samo član kluba moći da kupi pretplatnu kartu za stadion Crvene zvezde. Na pitanje Politike da li je to neuobičajeno i da li će zbog toga Crvena zvezda koja je prošle godine prodala oko 11 hiljada pretplatnih karata izgubiti deo pretplatnika Lukić kaže:

„Ne , biće upravo suprotno. Biće nas još više na stadionu. Zvezda u svojoj kući kao pretplatnike želi samo svoje članove. Tako radi i drugi veliki klubovi. Ko nije član moći će samo da kupi dnevnu kartu a nadam se da ih za nekoliko godina neće ni biti već da ćemo imati rasprodat stadion u sezoni".

Rukovodstvo Zvezde je pripremilo i druge pogodnosti za članove kluba kao što su - popust od 20 odsto u svim zvezdinim radnjama i kafićima, jedna besplatna poseta muzeju, prednost u kupovini dnevnih karata za domaće i međunarodne mečeve, mogućnost rezervacije aranžmana za inostrana gostovanja, prisustvovanje prvom treningu u sezoni, mogućnost informisanja o svim dešavanjima u klubu putem mobilnog telefona ili e- maila. Najveća novina je da je Zvezda potpisala ugovore sa preko 150 radnji i kompanija širom Srbije koje će davati popuste na zvezdinu karticu a svakodnevno se radi na proširivanju liste. To znači da će sutra član Zvezde imati popust kod nekog frizera koji je takođe zvezdaš ili u nekoj radnji. Članovi Zvezde će dobijati sms poruke o svim novinama u klubu kao i rezultatima kluba. U klubu je formiran Sevis za članstvo iz koga se dnevno komunicira sa članovima.

„Znaćemo kada je rođendan svakog našeg člana, kada mu je slava, kada mu se rodi dete. Svakog člana će zvati Zvezda a on će imati posebnu liniju samo za članove. Hoćemo da živimo zajedno sa članovima, da budemo jedna velika porodica. Mnogot puta sam ove sezone rekao da samo zajedno možemo sve i da je ako smo jaki i jedinstveni samo nebo granica za našu Zvezdu" , kaže za Politiku Vladan Lukić.

Kako Politika saznaje, bivši igrači Crvene zvezde i reprezentativci Srbije Dejan Stanković, Vladimir Stojković, Nikola Žigić, Marko Pantelić, Nenad Milijaš i Aleksandar Luković podržali su akciju „Budi deo Zvezde", učlanili se pred odlazak na Mondijal i time pozvali armiju zvezdinih navijača da uradi isto.

Da li će mladi predsednik Zvezde koji je već iznenadio mnoge u fudbalskoj Srbiji uspeti u svojoj želji da Zvezdu uredi kao Barselonu pokazaće vreme. Redovi za učlanjivanje juče na Marakani pokazuju da mu pristalice Zvezde veruju.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon