Janković - Izlaz vidim u homogenosti ekipe

3.3.2013
12:00
No items found.

Дан после (не)проспаване ноћи и ремија са екипом Рада, тренер Црвене звезде Александар Јанковић одржао је получасовни разговор са играчима. Детаљи разговора међутим, остаће тајна за све осим за младог стручњака и првотимце црвено-белих.

Сваки исход утакмице изузев победе у Црвеној звезди је неповољан резултат. Због тога је шеф стручног штаба проценио да је од трчања битније да поприча са својим изабраницима.

- Сматрао сам да је делотворније да разговарамо него да играчи трче. Дан после непријатног резултата мислим да је делотворније да попричам са играчима, ово је био тренинг опоравка, само на други начин. Све што смо причали, остаје наравно међу нама - рекао је Јанковић.

Нерешен исход свима је тешко пао у Љутице Богдана. Међутим, живот иде даље, већ за пет дана на Маракану стиже Нови Пазар.

- Није добро дуго остати у негативном расположењу. Проблем екипе је менталне природе и самопоуздања и ми знамо које су смернице у њиховом опоравку и припреми за наставак шампионата. Знам да су играчи под притиском, није им лако, али морамо да се напнемо колико год можемо, да се фокусирамо на обавезе и покушамо да се вратимо на победнички колосек - истакао је тренер Црвене звезде.

Чињеница је такође да би се данас друга песма певала и поред нешто слабије игре да су момци у црвено-белим дресовима јуче успели да при вођству и потпуној контроли меча коју су имали , постигну и други гол који би извесно је отклонио све дилеме око победника.

- Имали смо много шанси које нисмо искористили. Нисмо успели да дотучемо Рад у ситуацији у којој смо имали гол и играча више. Након тога уследило је изједначење из једног јединог шута у оквир гола који је упутио противник. Екипа није успела да се поврати, иако је било више него довољно времена. Опет кажем, то је проблем менталне природе, јер очигледно је да екипа нема "убилачки инстикт" да докрајчи ривала када се он налази на коленима.

Шеф струке Александар Јанковић рекао је и да је због проблема са трбушним зидом Микића, односно температуром Гарида направио две принудне измене.

- Нисмо имали проблема са присуством играча у шеснаестерцу Рада, зато се нисам одлучио да у игру уведем и другог нападача. Проблем је био у томе што смо сами саби правили зид испред гола противника што је производ слабијег кретања, ушли смо у стихију из које нисмо успели да постигнемо победоносни погодак, иако смо створили неколико шанси - рекао је млади стручњак и и одбио да означи Марка Вешовића као кривца за неповољан резултат.

- Неправедно би било према Вешовићу да једну његову директну грешку наведемо као разлог за реми. Посебно ако се зна да смо имали више од 20 шутева на гол, контролу меча све до изједначења, и након тога сасвим довољно времена да дамо не један већ и више голова. Веша је сјајан момак и одличан играч, и неправедно би било оптуживати га и сваљивати сву кривицу на њега - стао је у одбрану свог изабраника шеф стручног штаба.

Проблем по мишљењу тренера црвено-белих лежи у нестрпљењу и срљању његових играча. Јанковић је поново апострофирао проблем менталне нестабилности и недостатка самопоуздања.

- То је системски проблем који треба решавати, односно он мора да се лечи. Једини начин да излазак из ове ситуације је хомогеност екипе, само тимски можемо да изађемо из овога.

Пред наредни меч са Новим Пазаром за очекивати је неколико кадровских проблема.

- Биће сигурно промена у тиму. Проверићемо какав нам је здравствени билтен, али биће и оних који ће на "хлађење". Црвена звезда је пет година без титуле, и стални притисак који постоји се само увећава. Морамо да научимо да се након сваког сусрета "ресетујемо" и да у сваку утакмицу улазимо као да је једна једина. На пример у 2012. години Црвена звезда је победила у сва четири вечита дербија, и ниједном у првој наредној утакмици после тих победа није забележила тријумф.

И поред кикса млади стручњак верује да његови играчи имају велики потенцијал, и велики простор за напредак.

- Нећу да говорим у име играча и будем њихов адвокат, јер сам то већ једном учинио. Чињеница је да имају огромне проблеме и да нико са стране не зна какве муке имају и са чиме се свакодневно суочавају. Они морају да заузму став и заједно пронађу решење за излазак из кризе. Никада им није било теже, јер се притисак свакодневно повећава што је и логично с обзиром да нема резултата већ пет година, али њихови проблеми су егзистенцијалне природе - нагласаио је Јанковић.

Управо разлог слабијих игара Дарка Лазовића Јанковић види у великој пресији којој је изложен.

- Када је Лаза у питању, то је једноставно друга страна медаље. Када сте популарни онда сте увек под притиском јавности. А при том нико не зна како Дарко Лазовић функционише када устане ујутру. Видим га потенцијално као великог играча и он ће сав свој квалитет и потенцијал који је огроман исказати оног тренутка када буде могао у потпуности да се посвети фудбалу, односно када се опусти и буде у ситуацији да размишља само о терену - рекао је Јанковић и додао на крају да ће Каду и Мијаиловић врло брзо добити прилику да заиграју у некој од наредних утакмица.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon