Iza juga Marakane - Upoznajte Zvezdine kadete, nove prvotimce

20.6.2024
02:25
No items found.

Vladan Milojević je na prvi deo priprema na Zlatibor, poveo čak četvoricu igrača, koji će po prvi put osetiti čari seniorskog fudbala, makar na treninzima i prijateljskim mečevima. U pitanju su Aleksa Vasilić, Đorđe Ranković, Vasilije Kostov i Savo Radanović. Pored njih, od izdanaka naše Omladinske škole su tu još i Andrija Maksimović, Veljko Milosavljević i Veljko Vukojević - momci koji su debitovali za prvi tim u sezoni za nama.

Aleksa Vasilić, Đorđe Ranković i Vasilije Kostov su bili među najboljima u redovima Slađana Nikolića u takmičarskoj 2023/24. godini. Sva tri fudbalera su ostvarila dabl-dabl učinak u Kadetskoj ligi Srbije, dok su se sjajno pokazali i na Evropskom prvenstvu do 17 godina, koje je održano na Kipru, gde su sa reprezentacijom Srbije došli do polufinala, kada su nesrećno ispali od Portugala rezultatom 3:2. Sa druge strane, Savo Radanović je prethodne sezone nastupao za pionire Crvene zvezde koje predvodi Milan Savković, dok se već godinama ističe sjajnim odbranama, pogotovo na međunarodnin turnirima.

Aleksa Vasilić je rođen 7. novembra 2007. godine i može da pokrije više pozicija na sredini terena, a najbolje se snalazi kada je odmah iza špica.

- Drago mi je jer sam već sa 16 godina uspeo da dobijem poziv i budem deo prvog tima, gde delim svlačionicu sa igračima od kojih mogu dosta toga da naučim. Trudim se da predstavim sebe u što boljem svetlu i nadam se da ću ubrzo doći i do debija. Dajem sve od sebe u svakom trenutku, jer samo tako mogu da napredujem i dobijem priliku da zaigram pred punim tribinama Marakane. Imao sam dobru sezonu iza sebe i smatram da je ovo samo dodatni vetar u leđa da radim još više i jače - rekao je Vasilić.

Đorđe Ranković je rođen 16. novembra 2007. godine i igra na poziciji levog bočnog napadača.

- Osećaj je neverovatan, zadovoljstvo mi je što sam ovako brzo stigao do seniorskog tima i to najboljeg na Balkanu. Od kad sam stigao u Crvenu zvezdu, u januaru prošle godine, bio mi je cilj da zaigram u prvom timu. Došao sam do toga i daću sve od sebe da postanem deo ove ekipe na duži vremenski period. Naravno, kao i većina mladih igrača, uvek sam voleo da gledam Aleksandra Kataija i neverovatan osećaj je deliti svlačionicu sa njim - poručio je Ranković.

Vasilije Kostov je rođen 11. maja 2008. godine, a reč je o igraču koji nastupa u veznom redu i najbolje se snalazi na poziciji osmice.

- Veoma mi je drago što sam pozvan na pripreme prvpg tima. Veliki broj dečaka mašta da bude na mom mestu. Dugo sam se borio za ovo i na kraju se isplatilo. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo mojih saigrača i trenera. Još kao mali sam gledao Kataija kako fenomenalno igra, a sada imam čast da delim svlačionicu sa njim u prvom timu, što mi je najveći utisak. Mnogo odricanja je bilo potrebno da bih došao ovde gde trenutno jesam. Nadam se da će proći sve kako treba, bez povreda i da ću uskoro debitovati za Crvenu zvezdu - istakao je Kostov.

Savo Radanović je talentovani čuvar mreže rođen 28. februara 2009. godine.

- Počastvovan sam što sam sa 15 godina dobio priliku da delim svlačionicu sa prvotimcima. Osećaj je fenomenalan, velika je čast da treniram sa ovakvim fantastičnim igračima, koje sam do pre neki dan gledao samo na televiziji. Veoma se radujem saradnji sa Omrijem Glazerom, mislim da je on izvanredan golman i mogu mnogo da naučim od njega. Želim prvenstveno da se zahvalim trenerima golmana na ukazanoj prilici - Nemanji Supiću i Dušanu Gašiću, ali i čitavom stručnom štabu na čelu sa Vladanom Milojevićem - reči su Radanovića.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon