Iza juga Marakane - Avdić iščekuje povratak na teren

3.10.2024
11:10
No items found.

Fudbalski klub Crvena zvezda je oduvek važio za tim koji neguje svoju akademiju, te pruža šanse talentovanim mladim fudbalerima, kako bi kasnije postali kvalitetni igrači i pre svega ljudi. U skladu sa tim, tri mlada fudbalera su u danima za nama, produžila ugovor sa našim klubom. Pored Andrije Maksimovića i Veljka Milosavljevića, to je uradio i supertalentovani Adem Avdić. Sedamnaestogodišnji levi bek koji trenira sa prvim timom, potpisao je ugovor koliko mu to pravila maksimalno dozvoljavaju - do 2027. godine. Avdić se trenutno oporavlja od povrede, te je u procesu rehabilitacije, a on očekuje da se veoma uskoro nađe na terenu.

- Oporavak teče glatko, sve ide prema planu. Bio sam zabrinut zbog povrede, ali više nisam, jer sam uz pomoć naših doktora i fizioterapeuta u sve boljem fizičkom stanju. Što se tiče utakmica, ja već treniram grupno, sa timom, dakle nisam više u individualnom programu, u skladu sa tim, očekujem da ću moći da pomognem timu već posle reprezentativne pauze - započeo je Avdić.

Pomno prati svoje vršnjake u omladinskom timu, kao i seniorske kolege.

- Pratim sve selekcije Crvene zvezde, to su sve moje kolege i drugari, a pojedini su i vršnjaci. Što se tiče fudbalera iz prvog tima, sa kojima sada i treniram, neizmerno mi je drago što su uspeli u nekom svom cilju, a to je reformisana Liga šampiona. Naravno, sad su i apetiti porasli pa se očekuje nešto veće, ali , treba ići korak po korak. Omladinska selekcija nema baš najbolji mogući start u Ligi šampiona za mlade, ali ne brinem. To je jedna složna grupa supertalentovanih momaka, te ni najmanje ne sumnjam da će svi zajedno, uključujući i mene, izaći iz ovog perioda mnogo bolji i jači. Tu je trener Milijaš, koji uvek zna šta da radi. Ima ogromno iskustvo i već je sve ovo prošao, te će on i ceo stručni štab sigurno znati kako da izvedu ekipu na pravi put.

Osvrnuo se na svoje vreme provedeno u prvom timu Crvene zvezde.

- Sa prvim timom sam već duži period, tako da sam se sada već i privikao na njihov način treniranja, ritam i brzinu. Potrebno mi je još malo osećaja posle povrede, ali će sve to kroz koju nedelju doći na svoje mesto. Samo to vreme koje provodim sa prvotimcima je nešto veoma bitno za mene. Sve je na ozbiljnijem nivou i to iskustvo koje svi fudbaleri dele sa mnom je neprocenjivo za moj razvoj. Najviše me savetuje kapiten - Uroš Spajić, kako o fudbalu, tako i o pravilnom sportskom životu, te sam mu mnogo zahvalan zbog toga. Naravno, i drugi fudbaleri su me prihvatili sjajno, ali on obavlja svoj kapitenski posao, te zaista izlazi u susret nama mlađima, za sve što treba - kroz osmeh je objasnio talentovani defanzivac.

Za kraj, Avdić je govorio i o radu sa trenerom Milojevićem.


- Saradnja sa trenerom kakav je Vladan Milojević je besprekorna. Uvek je tu na raspolaganju i voljan da pomogne. Ne pravi razliku između nas mlađih i naših starijih saigrača, što mi pomaže da brže sazrim. Zaista sam zadovoljan kakav odnos imam sa njim, i mislim da je sjajno imati takvog trenera, te su i dobri rezultati samo potvrda njegovog rada - zaključio je Avdić.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon