Gazprom generalni sponzor Zvezde!

11.7.2010
12:00
No items found.

Црвено-бела породица је на окупу увек када се на Маракани дешавају битне ствари за будућност клуба. Овај 9. јул био је управо један од таквих дана. Легенде, између осталих Драган Џајић и Владица Поповић, ветерани, пријатељи клуба, првотимци и чланови стучног штаба и руководства... присуствовали су данас потписивању Споразума о узајамном разумевању између компаније "Газпром њефт" и Црвене звезде. Споразум одражава намеру "Газпорм њефта" да у својству генералног спонзора подржи Звезду у наредних пет година. Споразум су потписали Кирил Кравченко, заменик генералног директора "Газпром њефта"и генерални директор НИС-а и председник Црвене звезде Владан Лукић.

- Имам велику част и задовољство да објавим да ће од данас у наредних пет година компанија Газпром њефт бити генерални спонзор фудбалског клуба Црвена звезда! Ово је више од спонзорства. То је стратешко партнерство између највећег руског привредног бренда и највећег српског спортског бренда које ће донети много успеха и Газпром њефту, и Црвеној звезди. Компанија Газпром је постала стратешки партнер нашег клуба и учествоваће активно у руковођењу Звездом кроз Веће клупског савета. Ми се веома радујемо због тога јер смо уверени да ће се Црвена звезда успешније развијати и брже вратити на место које јој у Европи припада са Газпромом као партнером Желим да се захвалим руководству компаније Газпром њефт које је у Црвеној звезди препознало истинску спортску вредност наше земље. Газпром њефт је озбиљан инвеститор у Србији који веома брине о српском друштву и показује висок степен друштвене одговорности помажући спорт, науку и младе и учествују у многим хуманитарним и добротворним акцијама. Тако, Газпром њефт постаје цењени члан српског друштва и његов важан део - рекао је председник црвено-белих Владан Лукић.

Он је напомено да је садашње руководство од тренутка када се појавила могућност о генералном спонзорству искључиво желела уз себе "Газпром њефт".

- Црвена звезда је генералног спонзора чекала дуго. Један од разлога је и чињеница да од када се, пре скоро годину дана, први пут појавила могућност да наш генерални спонзор буде Газпром њефт - ми смо једноставно желели само њих одбијајући чак неке друге понуде. Црвена звезда је европски и светски првак у фудбалу чиме се може похвалити мало клубова у свету. Моја обавеза као председника је да у свакој прилици водим рачуна о реномеу клуба и зато је веома важно која ће компанија бити на дресу Црвене звезде. Зато је реномирано и угледно име Газпром на дресу Црвене звезде - прави избор за нас. Као светски и европски првак у фудбалу чекали смо и дочекали да на наш дрес дође име компаније која је европски и светски првак у нафтној индустрији. Има ли шта природније? - упитао је Лукић.

Он није желео да открива финансијске детаље споразума, али напоменуо је да је у питању најбољи спортски уговор икада направљен у Југоисточној Европи.

- Новчана вредност уговора између Газпром њефта и Црвене звезде је пословна тајна. Са задовољством могу да кажем да је у питању најбољи спортски уговор икада направљен у Југоисточној Европи. За Црвену звезду је веома важна чињеница да је је уговор потписан на пет година. То ће нам омогућити да планирамо свој развој и нашу будућност. Наш нови генерални спонзор, Газпром њефт ће додатно премирати сваки наш успех тако да ће коначна висина уговора сваке године зависити од спортских резултата Црвене звезде - рекао је Лукић.

Звездин председник је нарочито поносан на део уговора који се односи на нашу омладинску школу.

- Са поносом желим да истакнем да ће скоро 23 одсто вредности уговора наменски бити потрошено за развој омладинске школе ФК Црвена звезда. То је била жеља Газпром њефта која се поклопила са нашом политиком афирмације омладинске школе и сопствене производње младих играча. Захваљујући нашем генералном спонзору, Звездина омладинска школа ће наредних пет година имати буџет на европском нивоу раван ономе који имају највећи европски клубови. То ће бити велика инвестиција у будућност Црвене звезде и српског фудбала. Погледајмо само које су се репрезентације пласирале у финале Светског првенства у фудбалу које се игра за два дана. Шпанија и Холандија - две земље које веома много улажу у младе селекције и младе играче. Дакле, рад са младима је будућност европског фудбала а Звездина будућност ће бити обезбеђена захваљујући Газпром њефту. Учинићемо све да се нашим пријатељима из Русије одужимо стварањем нових европских фудбалских звезда - истакао је Лукић и додао:

- На крају, још једном желим да се захвалим компанији Газпром њефт на одлуци да постане генерални спонзор Црвене звезде. Време је за заједнички марш Газпрома њефт-а и Црвене звезде кроз Србију и Европу на радост милиона наших присталица широм света. Ово партнерство ће донети много радости како Звезди, тако и нашем народу и зато нам је посебно драго и поносни смо на њега.

Споразум између "Газпром њефт-а" и Црвене звезде предвиђа спонзорски пакет који укључује рекламу бренда Газпром на спортској опреми, фудбалском стадиону као и кроз друге различите видове маркетиншке сарадње. Посебна пажња биће посвећена заједничкој акцији на промоцији спортских вредности, фудбала, борбе против расизма и национализма, програму безбедност навијача, као и акцијама посвећеним деци. Спонзорска подршка обухвата и формирање Фонда који ће бити намењен финансирању млађих селекција клуба. Предвиђена су и додатна средства за развој клуба као и систем награђивања Црвене звезде за спортске успехе.

- За нас је задовољство да смо део врхунске спортске приче која обједињује подршку спорту, промоцију здравог начина живота, такмичарског духа и тимског рада. Велика нам је част што смо постали партнери једног оваквог клуба, једног од највећих у Европи. Наши циљеви и циљеви Звезде се поклапају. Надамо се да ће клуб у наредних пет година константно побољшавати резултате и да ће то бити запрво првих пет година у нашем стратешком развоју. Клубу желим врхунске резултате у наредној сезони - истакао је Кирил Кравченко, заменик генералног директора "Газпром њефта" и генерални директор Нафтне индустрије Србије.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon