Crvena zvezda - Javor 0:2

30.8.2008
12:00
No items found.

Црвена звезда ни у трећем колу није успела да забележи прву победу. Сва три бода са Маракане однела је екипа Јавора, савладавши нашу екипу резултатом 2:0.

Стадион: ФК Црвена звезда
Гледалаца: 5000.
Судија: Мајо Вујовић, помоћници: Саша Живковић и Мирослав Пајчин.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радивојевић, Томовић, Јаковић, Гај, Марковић, Вукобратовић, Богдановић, Милијаш, Короман, Блажић и Едгар.

ЈАВОР: Супић, Вулићевић, Ђокић, Миловић, Игњатијевић, Мутавџић, Ајуру, Цветковић, Никитовић, Симић и Рачић.

Ток меча:

За сада присутно неких 3000 највернијих навијача, далеко у највећем броју смештених на Северу који пева од старта.

Томовић још једном на позицији десног бека коју је играо и у Олимпијској репрезентацији а Марковић принудно на левој страни. Дебитант Вукобратовић је данас задњи, Богдановић десни а Милијаш леви везни. Короман је на десном а опорављени Блажић на левом крилу и наравно Едгар поново најистуренији. На клупи нема новајлија већ Стаменковића, Николића, Перовића, Трајковића, Бурзановића, Сомеа и Субашића.

Жути картон за Ђокића у 14. минуту после старта над Блажићем.

Прва добра прилика за наш тим. Марковић је извео слободан ударац са 20 метара одлажући лопту до за Богдановића који шутира јако али и недовољно прецизно.

У 18. минуту једна неочекивана прилика за Звезду која стално напада. Три одбрамбена играча Јавора су се нашла у срцу шеснаестерцу око Едгара и погрешила али се одбијена лопта ипак лоше одбила у правцу Коромана који са нека три метра ипак није могао боље да реагује.

Јавор се полако ослобађа притиска, и највише преко одличног Ајуруа и крила Цветковића и Симића покушава да угрози Радивојевића.

У 29. минуту најозбиљнија шанса за црвено-беле. Едгар се изборио за лопту на неких 10 метара од гола Супића али шутира преко пречке.

У 36. минуту поново изгледна шанса за наш тим. Гај је изашао вискоко на позицију левог крила и одлично проиграо Мраковића који је опасно приближавао голману Јавора када је судија Вујовић ипак свирао офсајд позицију код примопредаје лопте.

На Северу је развијен велики транспарент: "СВИ ИГРАЧИ ПРОЛАЗЕ, И ТРЕНЕРИ И ЧЛАНОВИ УПРАВЕ, САМО СЕВЕР ОСТАЈЕ-ЗВЕЗДУ ЧУВА, НЕМА НИКАД ИЗДАЈЕ!"

Јавор се за сада одлично брани, не рискира пуно и држи позиције у свим линијама тима. Углавном чека своју шансу из контри али је генерални утисак да би и бодом био презадовољан.

Звезда покушава разноврсно, са свих страна али ипак недовољно конкретно. Јаковић и Гај стално стоје високо на линији центра терена, наш тим врши притисак а Север тражи гол који за сада још увек нису добили.

0:0 на Маракани, резултат првог полувремена.

Прва измена у Црвеној звезди са почетком другог полувремена, Бурзановић мења Вукобратовића.


47. минут и Короман измамљује аплауз присутних навијача. Одличном финтом наша "осмица" се ослободила двојице пратиоца и са 17 метара јако шуирала близу десне Супићеве стативе.

Јавор је такође одлучније ушао у наставак утакмице. Два пута за 5 минута играчи гостију бивају ухваћени у офсајд замци али настављају да прете.

0:1, 51 минут. Рачић је на левој страни нашао Симића који одлично "као на тацни" асистира до Мутавџића који поред Гаја скоро неометано главом, са неких 8 метара шаље лопту у доњи леви угао гола Радивојевића.

Јавор и даље напада и озбиљно прети да поведе и већом гол разликом. Симић је поново неометано прошао по десној страни и послао повратну лопту усамљеном Ајуруу који је финтом избацио Јаковића и скоро и дошао у изгледну гол позицију да би Богдановић на ивици фаула рискантно у последњем тренутку интервенисао и са обе ноге избио лопту из срца шеснаестерца.

0:2, 63. минут. Одличан дупли пас Ранчића и Цветковића који се ипак није нашао у, од стране наших играча, очекиваном офсајду и одлично проналази Симића који је сада био и на десној страни и и закуцао лопту иза Радивојевићевих леђа.

Али играче Јавора не задовољава оволико вођство. Већ у следећем минуту Цветковић је у последњем тренутку блокиран на само 11 метара од небрањеног Радивојевића.

У 71. минуту прва измена и у Јавору. Трифуновић мења повређеног Симића.


Пет минута пре краја утакмице и утисак свих присутних на нашем највећем стадиону је да ће Звезда остати на само једном боду из три кола. Нема довољно агресивности и воље за преокретом а Делије су пришле огради да би нај тај начин показале шта мисле о игри вољеног клуба.

Звезда игра слабо и Земан покушава да изменом промени ритам, у 73. минуту Перовић мења Блажића.

77. минут, Перовић шутира са ивице шеснаестерца али право у руке голмана гостију.

У 78. минуту прва грешка Супића коју Бурзановић није успео да претвори у гол. Голман Јавора је лоше проценио лет лопте која се одбила до наше "десетке" чији је шут ипак бокиран од стране штопера гостујуће екипе.

У 81. минуту, друга измена у Јавору. Никитовића мења Драговић.

Јавор у међувремену долази до нових одличних прилика за још убедљивијим вођством а у 90. минуту Ћурчић Радован врши и последњу измену-Арсенијевић мења најагилнијег играча гостију Ранчића.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon