Aleksandar Janković u Antaliji

5.2.2012
12:00
No items found.

Дуго Црвена звезда није била овако “млада”. Позитивни дух талентованих фудбалера толико се проширио да ће ових дана редовни гост на тренинзима црвено-белих бити и селектор младе репрезентације Србије Александар Јанковић. Млади стручњак је уверен да ће под стручном палицом Роберта Просинечког они постати ослонац игре “орлића” и Црвене звезде.

- Примарни циљ у Турској ми представља увид у форму свих кандидата за младу селецију јер нас наредни пријатељски дуел против Босне и Херцеговине очекује 29. фебруара на домаћем терену. Желим да се на лицу места, кроз пријатељске мечеве уверим у форму својих кандидата. Наравно, волео бих да упознам и нека нова лица која ће свакако представљати право освежење за младу селкцију у овом тренутку. Имаћу много посла јер ће Анталијом у наредних недељу дана продефиловати седам клубова Суперлиге - започео је причу Саша Јанковић.


Свакако, Црвена звезда предстaвља приоритет. Разлози су више него очигледни...

- Видим много познатих лица на тренингу црвено-белих. Клуб се окренуо младим играчима, доказаним кроз млађе селекције који свакако представљају будућност српског фудбала. Подржао бих тај тренд. Гледано из перспективе селектора младе репрезентације добро је да је на једном месту велики број кандидата за дрес "орлића", гледано из перспективе нашег најтрофејнијег клуба то представља велики залог за будућност.

Миливојевић, Младеновић, Милуновић, Максимовић...Само су нека од појачања пристиглих на Маракану у зимском прелазном року. Млади стручњак нема дилему да су на тај начин много добили талентовани фудбалери, Црвена звезда и нарочито српски фудбал.

- Они морају да прихвате чињеицу да је Звездин дрес много тежи од осталих. Истакао бих велики потенцијал новог офанзивца црвено-белих Луке Милуновића. Реч је о великом фудбалском потенцијалу, момку сјајног карактера и дивне нарави, који не штеди ни себе ни друге. Управо је тим особинама успео да избори статус стандардног младог репрезентативца Србије. Сетимо се игара у претходним квалификационим мечевима биће вам јасно да је Црвена звезда много добила његовим доласком. Остаје нам да видимо како ће се уклопити у систем који форсира Роберт Просинечки. Од користи ће му бити познанство са осталим репрезентативцима који носе дрес Црвене звезде. Каракер и чврстина ће на крају сигурно победити - уверен је Јанковић

Поред новајлија Црвена звезда се поноси и осталим члановима младе селекције. Лидер је свакако Дарко Лазовић.

- Дарко је ушао у "плус" фазу своје каријере. Молио бих све душебрижнике да тог дечка оставе на миру како би се он на прави начин фудбалски развијао. Узлазна путања је евидентна и тај квалитет је непроцењив. Оно што мора бити Дарков приоритет јесу добре партије у континуитету и тек онда са сигурношћу можемо да кажмо да смо добили великог фудбалског аса који ће оставити дубљи траг у српском фудбалу.

Посао селектора младе репрезентације није само брига о члановма те селекције, већ целокупан систем почевши од чланова кадетске и омладинске генерације наших фудбалера. Наравно, довољно је погледати на терен како бисмо се уверили да у Црвеној зведи расту и такви "клинци".

- Мијаиловић, Ожеговић, Јанковић и остали таленти су велики потенцијал који поседује фудбалска Србија. Морају бити свесни пртиска око њих који није увек добродошао. Морају се изборити са тим па тек онда можемо говорити о њиховом развоју. Једно је кулоарска прича и медији, а друго фудбалска реалност. На њима је да сав тај притисак амортизују уз помоћ породице и правих пријатеља. Не смеју да се баве милионима и топ-клубовима, већ њихов приоритет мора бити искључиво фудбал. Волео бих да ти дечаци извуку суштину, а она је увек на травнатом терену - закључио је селектор младе фудбалске репрезентације Србије Александар Јанковић.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon