Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Иза југа Маракане - Резиме припрема

Најстарији бисери Омладинске школе Црвене звезде завршили су припреме у Термама Чатеж и у победничкој атмосфери се вратили у Београд.
540-jelic-2802.jpg

Врло добре игре наговестиле су квалитет црвено-белих нада да одбране две државне круне, а Никола Јелић, главни тренер у Омладинској школи Црвене звезде, сумирао је утиске нескривајући ни позитивне ни негативне сегменте.

- Задовољни смо како су протекле припреме. Имали смо идеалне услове у Термама Чатеж за тренинге, утакмице и опоравак. Захвалио бих се члановима управе на челу са Светозаром Мијаиловићем, Звезданом Терзићем и Митром Мркелом што су нам обезбедили да се у идеалном амбијенту припремамо за наставак сезоне - каже Јелић.

Осврнуо се и на учинак црвено-белих нада током десетодневног рада у Словенији.

- После утакмице са Домжалама имали смо озбиљан разговор са играчима омладинског тима и стручним штабом. Нисмо били задовољни приступом на тој утакмици. Звезда ни пријатељски дуел не сме да изгуби 4:0, у ком год саставу да изађе на терен. Због приступа смо направили одређене санкције, а након тога све је текло без проблема. Момци су на најбољи начин обављали своје задатке, тренирали два пута дневно, имали су адекватан опоравак и исхрану. Мислим да су после ових припрема које практично трају два месеца доста напредовали како у техничко-тактичком, тако и на моторичком плану. За корак су ближи сениорском фудбалу и мислим да ће велики број њих што пре заиграти у Графичару, а потом и у Звезди - рекао је први тренер Омладинске школе Црвене звезде и додао:

- Припреме су биле увод у оно што их очекује у сениорском фудбалу. Неопходно је да прођу све степенице да би им било лакше кад дођу у први тим. Наш циљ је да подигнемо њихов ниво игре што ближе првом тиму, а значајно је и искуство које су стекли током такмичења у УЕФА Лиги младих.

Европски успеси првог тима донели су додатну обавезу људима задуженим за стварање талената иза југа Маракане.

- Критеријуми су подигнути успесима првог тима. Није исто креирати играча који ће из школе прећи у први тим данас и пре две године. Данас фудбалери из школе морају да буду на знатно вишем нивоу да би конкурисали за први тим.

Посебну пажњу изазвала су црвено-бела појачања како у кадетској, тако и у омладинској селекцији.

- Одрадили смо добар прелазни рок и већ предузимамо кораке како за селекцију 2002. тако и за млађе. Мартин Новаковић је већ годинама међу најбољим играчима у свом годишту, стандардни репрезентативац... Баић је репрезентативац који је у последњих пет-шест утакмица дао исто толико голова, а ту су и Катић, голман из Бродарца, и Благојевић, бек из Земуна. Заоштрили смо конкуренцију поред изузетне селекције и верујем да ћемо са новајлијама подићи ниво игре.

Упркос евидентном напретку у раду црвено-беле радионице, један од водећих људи школе истакао је да је још дуг пут до коначног циља.  

- Радује и знатно олакшава чињеница да Драган Младеновић и ја имамо заједничке погледе на принцип рада и апсолутну подршку клуба у томе. Нисмо још близу модела који желимо у Звезди, али стремимо ка томе. Битно је направити препознатљив систем. Селекцију 2002. смо окупили пре годину дана и трпели огромне критике после слабих резултата. Сви требају да знају да је играње у Црвеној звезди захевно и изискује адаптацију па тако зимска појачања очекујемо да видимо у правом светлу тек од лета. Направили смо веома добру селекцију у бази и тамо смо окупили много талентованих дечака. У наредних месец дана ћемо отворити три регионална центра који су наредни корак ка циљу и кроз њих ћемо окупљати таленте у региону трудећи се да их што касније одвајамо од породице. Трудимо се да смањимо број играча по селекцијама, па тако у 2003. годишту имамо 21 играча, а у млађим селекцијама стремимо ка томе да сведемо конкуренцију на 25 фудбалера - рекао је Јелић.
 

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail