Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Председниче, срећан рођендан!

Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић данас прославља 72. рођендан.
540-toza-080101.jpg

Мијаиловић је био председник Скупштине нашег клуба од 1987. до 1993. године, водећи Црвену звезду, заједно са Драганом Џајићем и Владимиром Цветковићем, у периоду највећих успеха. Своје знање и умеће уткао је у освајање европске и светске титуле.

Сада, више од две деценије касније, враћа Црвену звезду на путеве старе славе и наш клуб је под његовим вођством опет препознатљив на европској и светској фудбалској мапи.
И не само препознатљив, већ опет бележи историјске успехе и резултате за понос, и стаје уз раме гигантима, јер Звезда то сходно традицији и јесте.

Једанаестог дана децембра 2014. године, на трећим по реду изборима у Црвеној звезди, постао је председник клуба и на тој функцији је и дан данас.

Недавно, на редовним изборима одржаним у децембру 2018, добио је нови, трећи мандат на месту првог човека шампиона Србије. Мијаиловић је добио подршку чак 97,8 одсто гласача, што више него довољно говори о поштовању и поверењу какво има у црвено-белој породици.

- Хвала свима који су подржали моју кандидатуру и изабрали ме за председника клуба. Указано поверење представља част и обавезу коју ћу са задовољством обављати уз људе са којима сам радио и до сад. Актуелна година остаће записана златним словима по резултатима које смо постигли. Резултатски, финансијски и инфраструктурни учинак говоре сами за себе. Поносан сам на резултате као и сви звездаши широм света, а посебно бих истакао јединство свих којима су црвено-беле боје у срцу. То је та додатна снага која је нашем тиму помогла да постигне успехе. Наставићемо да остварујемо зацртане циљеве, а паралелно ћемо радити на даљем окупљању звездаша. Сваки навијач може дати свој допринос било где да се налази. Жеља нам је да армију звездаша учинимо активним члановима клуба. Циљ је да у 2019. години стигнемо до 50.000 чланова, а тренутно смо на 7.500 сениора и 5.000 омладинаца са плаћеном чланарином, имајући у виду колико нас има то је скромно и желимо да се та бројка у наредном периоду увећа и да на тај начин покажемо да смо најбољи и на том пољу - рекао је Мијаиловић на редовној Скупштини ФК Црвена звезда одржаној крајем 2018, односно приликом озваничења именовања на место председника клуба.

Светозар Мијаиловић рођен је у месту Лопашу код Ужичке Пожеге, 8. јануара 1947. године. Дипломирао је на Факултету организационих наука и стекао звање инжењер организације рада.

Био је запослен у Институту за трансфер технологије, инжењеринг и маркетинг у Београду. Један је од оснивача Удружења државних репрезентативаца Србије.

Мијаиловић је истакнути, дугогодишњи друштвено-спортски радник. Био је председник омладине Србије (1973-1977), председник СОФК Србије (1978-1982), председник СОФК Београда (1982-1986), председник ФК Црвена звезда (1987-1993, 2014 - до данашњег дана), потпредседник Фудбалског савеза Београда (1996-2000), министар за спорт у Влади Републике Србије (2000).

Добитник је Мајске награде СОФК Србије, Ордена рада, Признања Фудбалског савеза Србије, Признања Спортског друштва Црвена звезда поводом 50 година, Повеље Удружења државних репрезентативаца Србије и многих других друштвених и спортских признања.

Када је реч о актуелном вођењу Црвене звезде, Светозара Мијаиловића краси чврсто и стабилно вођство, искрена и добронамерна подршку за све проблеме и несебично залагање. Са тимом сарадника је 365 дана у години уз клуб и запослене.
Благе нарави, а чврст у ставовима, доносио је тешке, али исправне одлуке. Резултати показују да су он и његово најближе руководство на правом путу.

ФК Црвена звезда свом председнику жели срећан 72. рођендан, да га здравље прати и још много успешних година у његовом клубу.

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail