Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Милојевић о Лиги шампиона, појачањима и Ђоковићу

Офанзивни тројац појачао је Црвену звезду у последњим сатима прелазног рока. Повратак Ричмонда Боаћија и ангажман Марка Марина и Горана Чаушића додатно је заоштрио конкуренцију, а на нове адуте Владан Милојевић се осврнуо не скривајући задовољство.
540-milojevic-01091.jpg

- Увек сам срећан када доведемо појачања. Дошла су три квалитетна играча и испунили смо циљеве. Спортски сектори и господин Митар Мркела раде даноноћно, али тајминг некада не може да се бира. Коцкице су се поклопиле и јако сам срећан што су стигли играчи који заслужују да играју у Звезди. Здрава конкуренција чини нас још бољим. Остали смо у трци за сва три трофеја, а Звезда има највише циљеве. Очекује нас прегршт утакмица до децембра и краја полусезоне. Боаћи и Чаушић си већ играли за претходне екипе, видећемо још Марин у каквом је стању. Очекујем их ускоро у конкуренцији за састав, помоћи ће нам две недеље паузе због репрезентативних активности - рекао је Милојевић.

Тренер Звезде је задовољан што су баш њих тројица стигла на Маракану.

- Боаћија одлично познајемо, много је дао Звезди, да не причамо колики је Марин звездаш. Чаушића сам тренирао, знам о каквом човеку и играчу се ради, био је капитен генерације рођене 1992. године. Добили смо три фудбалски добра играча и карактерно велика појачања.

Оштра конкуренција и последње летње аквизиције ставиле су стратега шампиона Србије на слатке муке.

- Поједини фудбалери имају слободу да промене средину у случају добре понуде. Конкуренција је јака, али играчи су професионалци и свако жели да игра. На њима је да се боре, није ни мени лако и треба да ми праве озбиљне проблеме кога да уврстим у стартну поставу. Нису увек најбољих 11 стартери, и када неко не игра а можда заслужује, то је зато што смо стручни штаб и ја то тако видели, и тиме ћу се и даље водити. Имамо доста утакмица, после септембра долазе киша и тешки терени, биће мало искакања, суспензије због картона, па нам је потребан сваки играч.

Посебну пажњу привлаче и изазови на европској позорници, па ће тако Милојевић имати прилику да у Лиги шампиона одмери снаге са великим тренерским именима.

- Јирген Клоп и Карло Анћелоти су направили толико тога, сигурно ће још више и јако их поштујем, као и Томаса Тухела. Они су они, а ја сам ја и видећемо на терену, играмо 11 против 11. Сигурно да припадају самом врху најбољих стратега на свету. Сигурно да ћу доста моћи да научим од њих.

Улазак у групну фазу Лиге шампиона обрадовао је милионе звездаша, а радовање и честитка Новака Ђоковића су изазвали огромну пажњу.

- Видео сам реакцију нашег тенисера, шта да кажем више о Новаку... Велики сам његов навијач, не толико резултатски, колико као момка који је апсолутно на месту и парадигма правог спортисте и човека у свим сегментима. Дао је прави пример како сваки спортиста треба да буде модел младима, не само на терену, већ и ван њега. Мислим да је то Новак показао у свим сегментима. Знамо и да је навијач Звезде, и пожелело бих му најпре да га служи здравље, и да нам донесе још много радости - закључио је Милојевић.

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail