Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Милојевић - Љубав се показује на терену

На конференцији за летонске и српске медије која је одржана у Риги уочи тренинга, тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је екипа спремна да одговори на изазове.
540-miloje-436.jpg

Милојевић је свестан да је Спартакс у такмичарском ритму, али сматра да црвено-бели имају разлога за оптимизам.

— Ово је ново такмичење за нас, играмо против тима који је шампион своје земље, екипе која јако добро трчи и види се да имају свој начин игре. То је екипа за респект,  а ми сваки клуб респектујемо. Мислим да нам следе две добре утакмице. Долазимо из припремног периода, утакмице које смо играли нису имале такмичарски значај и предност Спартакса је што су у јеку сезоне. Доста познајем фудбал у Летонији, зато што сам неко ко воли фудбал и могу да кажем да не постоји земља коју не пратим. Звезда је у историји већ играла са Вентспилсом, Рига је прелеп град. Није овде фудбал спорт број један, ту су неки други спортови који су овде популарнији, али поред Спартакса и друге екипе имају доста странаца који су репрезентативци своје земље, као и доста страних тренера који дају свој печат. Ми ћемо дати све од себе још једном, као што смо то чинили прошле године, бићемо концентрисани и мотивисани — рекао је Владан Милојевић.

Састав који ће отворити нову сезону још увек није познат.

— Славољуб Срнић има повреду, дисторзију зглоба. Донекле смо успели да је санирамо, али осетио је благи бол и нисмо желели да ризикујемо. Против Бохемиамса смо имали одређене проблеме због повреда, али већину смо успели да санирамо. Видећемо који ће састав играти сутра, знате да имам поверења у све моје играче. Оно што је чињеница је да је новијим играчима потребно још времена за уклапање, а радује ме спремност фудбалера који су играли прошле године у Звезди. Дошли смо без Пешића, увек сам говорио да је прелазни рок жива ствар. Имамо нападаче, плански смо радили и Пешић има дозволу за одлазак у иностранство. Увек морате да имате и план А, и план Б, и план Ц — јасан је Милојевић који додаје да су Радоњић и Родић потпуно спремни:

—  То су играчи који су представљали нашу земљу у Русији, а ту је и Дегенек који је играо за Аустралију. По свим параметрима су показали да су у завидној физичкој припреми. Остали играчи су имали више времена за одмор, али то су млади момци, велика је част играти за репрезентацију. Они су сами тражили да се што пре укључе, а вредно су и тренирали, видећемо да ли ћемо их користити сутра — остао је загонетан Милојевић.

Претходне сезоне после резултата 3:3 на Малти, Звездин тренер је истакао да није љубитељ менталитета на овим просторима. Годину дана касније, каже да се није много тога променило.

— Волео бих да смо се мало померили, мислим да јесмо мало, али никада нећемо потпуно да се померимо. Волео бих да можемо да се променимо јер нам не треба такво размишљање, једног дана дизање у небеса, следећег спуштање блато. Нема никакве средине. Покушавам то да научим и играче, љубав се показује на терену а не јаким речима — рекао је Милојевић.

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail