Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Формат Лиге шампиона за омладинце

Освајањем титуле првака Србије у омладинској конкуренцији, наши фудбалери обезбедили су учешће у Лиги шампиона за наредну сезону.
540-lš-oml-52.jpg

Ово најпрестижније европско клупско такмичење за играче до 18 година одржаће се по шести пут, а као и до сада састоји се из две целине. Једну чини такмичење омладинаца чији се први тимови пласирају у сениорску Лигу шампиона и где одмеравају снаге против истих оних екипа са којима се сусрећу и старије колеге. Дакле, уколико први тим Црвене звезде кроз квалификације дође до групне фазе и наше млађе играче чекаће исти противници као и њих. Тако ће резултати жреба бити само пренесени и на омладинску Лигу шампиона.

Ипак, оно што су наши момци освајањем титуле у Омладинској лиги сигурно обезбедили јесте друга целина овог такмичења, а то је такозвана „стаза шампиона“. Она се састоји из два круга, а оне екипе које их успешно прођу, на пролеће 2019. спојиће се са тимовима који прођу групну фазу из прве целине коју смо споменули. Жреб за оба кола и оно што за сада наши омладинци са сигурношћу могу да очекују је 4. септембра, а прва утакмица је на програму 3. октобра, док су реванши заказани за 24. истог месеца. Уколико се преброди овај први двомеч, наредни је у новембру и то 7. и 28.

Осим Црвене звезде, неки од тимова који ће учествовати у овој „стази шампиона“ уколико им се први тимови не пласирају у групну фазу Лиге шампиона су и Олимпијакос, Херта, Челзи, Анжи, Андерлехт, Бенфика, ПСВ, Динамо Загреб, Макаби, Астана и Марибор. Треба рећи да по пропозицијама такмичења, право да наступају имају играчи рођени након 1. јануара 2000. године, уз максимум три фудбалера који су '99. годиште.

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail