Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Милојевић – Наша лига има квалитет

Фудбалери Црвене звезде у суботу, 10. децембра, играју последњи меч на стадиону „Рајко Митић” у 2017. години. Наша екипа дочекује Борац из Чачка, а утакмица почиње у 16:30 часова.
_NIK1549.JPG

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи дуел.

- Играмо против екипе са којом смо се највише пута састали од почетка сезоне с обзиром на то да смо против Борца играли и меч у Купу Србије. И тада сам рекао да  је Борац екипа која се консолидовала, иако имају неке мале проблеме од почетка сезоне. Стварно морам да похвалим начин на који  мој колега Спасић води своју екипу, као и његов помоћник, искусни стручњака Ђоловић, који су направили добру такмичарску екипу. Борац је дисциплинована екипа, која зна шта хоће на терену и има добре појединце. То се показало и на  претходној утакмици коју су играли са Напретком, где су се два пута враћали из минуса и на крају освојили бод. Неће нам бити лако, као што нам ниједна утакимица до сада није била лака. Поново ћемо тек након тренинга видети на које све играче можемо да рачунамо и какав је здравствени билтен. Једино је сигурно да Радоњић има проблем са повредом и да сигурно неће моћи да одигра наредне две утакмице до краја полусезоне – рекао је Милојевић.

Звездин стратег говорио је и о статусу Суперлиге Србије.

- Наша лига јесте потцењена, али ја не могу да знам зашто је то тако. Сви ми који радимо у домаћем првенству морамо да га чувамо и пазимо, то је нешто најбоље што имамо. Доста се ставља у негативан контекст, али верујем да је реалност потпуно другачија од тога. Јако је тешко исправити ту слику, али сви ми треба да се потрудимо. И играчи, стручни штабови, људи који воде клубови и медији треба другачије да се односе према домаћем фудбалу. Много ствари је нејасно и чини ми се да нам је у крви да увек хоћемо да нађемо неки алиби. Не волим алибије, код мене је све јасно, ако је нешто лоше то је лоше, ако је добро то се задржава. Сматрам да у животу треба задржати оно што је добро, неговати га и трудити се да буде још боље, а оно што не ваља треба исправљати. Видећете да у нашој лиги има много изузетно талентованих играча, има много добрих утакмица и не знам зашто се и оно што је добро некад представља као да је лоше. Ми смо такви да нам је увек нешто са стране и туђе много боље. Мислим да се то тешко може променити, али ја сам неко ко верује у ову лигу, верујем у ове момке, имамо плејаду изузетно добрих играча. Како то да они овде не вреде, када оду у иностранство онда су фантастични, а када се врате опет су лоши. Ми треба да урадимо све што је до нас да негујемо нашу лигу јер имамо квалитет и надам се да ће бити боље. Желим да верујем у то, само треба бити стрпљив.

Након готово шест месеци такмичарског ритма још две утакмице деле нашу екипу од паузе.

- Има наравно замора, али покушавамо да га на различите начине држимо под контролом. То је све ствар навике, ако играте у јаком европском клубу, онда поред  физичке припреме имате и менталне тренинге да то прихвате то као нормално. Код нас је то нова ситуација, а ја бих волео да моји играчи никада не траже алиби у виду умора. Ако кренемо да радимо са нечим негативним у старту, мисли те вуку ка томе и твоје тело не може да испрати све напоре. Умор је присутан, тога смо сви свесни, али сматрам да су људске могућности много веће него што ми мислимо. Спортиста мора да буде спреман на све јер онда долазе добри резултати и играте на много већем нивоу и бележе се много бољи резултати. Онај ко то не може а издржи није за овакве напоре. Има много сегмената који разликују играче, али победнички менталитет,  одговорност и професионализам су оно што издваја врхунске фудбалере. Задовољавање малим стварима те приморава да останеш ту где јеси и да не напредујеш, то је објашњење како многи талентовани играчи нису успели. Ја имам играче који се не задовољавају малим стварима и јако сам срећан због тога – поручио је Милојевић. 

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_levi_1b_DA.png
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_desni_1b_DA.png