Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Звездаши се спремају за Васкрс

На хришћански празник Велики петак обичај је да се у кући фарбају јаја за предстојећи Васкрс. Са нашим првотимцима разговарали смо о томе како у њиховим домовима изгледају припреме за велики празник, ко највише воли да помаже у украшавању јаја и ко углавном побеђује у традиционалном куцању јајима.
231.jpg
- Увек се трудимо у кући да не фарбамо јаја на класичан начин. Не купимо боју, ставимо јаја и готово, већ у великој шерпи биљкама бојимо јаја која смо претходно украсили. Од када памтим моја бака тако фарба јаја и заиста буду најлепша. Док смо живели у иностранству моја супруга је „украла” тај рецепт од баке, видела је да јој добро иде и наставила је само на тај начин да их фарба. Деца увек једва чекају Ускрс, тада отпутују код баке и деке на село и на Велики петак заједно фарбају јаја. Иако је то тужан дан у хришћанству, свима нам значи када се окупимо и проведемо га заједно. Ове године због тренинга ја нећу бити са њима, тако да ћу данас морати сам да фарбам јаја. Морам да признам да ћу вероватно купити фарбу – рекао је Звездин капитен Александар Луковић.
 
Након неколико година проведених у иностранству породица Милијаш Ускрс ће овог пута обележити у Београду.
 
- Много ми је драго што ћемо сви моћи у недељу да будемо са својим породицама и да прославимо овај велики празник. Ове године ћу сигурно помагати у фарбању јаја, то ћемо урадити кроз игру са децом. Иако су мали сигурно ће помоћи, испрљаће и они нешто у кухињи. С обзиром на то да имају годину и по дана ово је њихов други Ускрс, али први када ће моћи донекле да разумеју шта се дешава и да са нама учествују прво у шарању, а касније и у куцању јајима – рекао је Ненад Милијаш.
 
У дому Сикимића много пажње посвећују украшавању ускршњих јаја.
 
- Ми смо велика породица, имам два рођена брата, сви имамо по двоје деце па када се сви скупимо да фарбамо јаја заиста креативности и забаве за децу не може да недостаје. Користимо разне бојице, лакове за нокте, лепимо украсе, деца то највише воле, а и ја сам прилично активан. На дан Ускрса им у двориште сакријемо јаја и сви се забављамо док их не нађу. Немам неку посебну тактику да победим у куцању јајима. Сви знамо за дрвено јаје, али ја пустим децу да ме победе, знам колико се моји синови Никша и Матија томе радују – рекао је Предраг Сикимић.
 
Звездин чувар мреже Дамир Кахриман данас ће бити морална подршка током посла у кухињи.
 
- Фарбањем и украшавањем јаја се бави моја супруга, она је мајстор у томе. Ја сам подршка јер ми ништа друго ту не иде. Ускрс сваке године проводимо заједно и томе се сви радујемо. Тада организујемо турнир у куцању јајима. Не пуштам децу да победе, трудим се да их васпитавам у том духу да их нико неће у животу пуштати, да морају да стварају карактер тако да се победник код нас не зна унапред – поручио је Кахриман.
 

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_levi_1b_DA.png
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_desni_1b_DA.png