Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Одржана ванредна седница Скупштине клуба

У недељу, 12. фебруара, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је вандредна седница Скупштине ФК Црвена звезда.
540-sdskupš-fdsag.jpg

Седници је присуствовало 82 од 143 члана, те је констатовано да постоји неопходан кворум за пуноправно одлучивање. Минутом ћутања, најпре је одата почаст свим преминулим члановима клуба.

На дневном реду нашао се предлог измена и допуна Статута ФК Црвена звезда. Ове измене је пред Скупштину изнео Драган Милошевић, члан Статутарне комисије која је била задужена од стране Управног одбора да изради нацрт предлога новог Статута.

— Наша држава је донела нови закон о спорту, и према том закону, сва спортска удружења у која спадамо и ми, има одређени рок у којем мора свој Статут да усагласи са законом о спорту. Тај рок истиче овог месеца, те су измене нужне. Може доћи и до гашења спортског удружења уколико Статут удружења није у складу са законом. Статутарна комисија коју чине и неки чланови правне комисије, ветерана и удружења грађана Делије север, је радила на нацрту Статута, и дошло се до одређених измена. Први сет измена тиче се усклађивања са законом о спорту, и о њима нема потребе ни полемисати јер су неопходне, и у оквиру саме комисије су сви били сагласни — објаснио је Милошевић, и наставио:

— Други сет измена Статута је такође битан за функционисање ФК Црвена звезда. Већ извесни период постоји идеја у оквиру свих структура овог клуба да се учини модернијим рад ФК Црвена звезда. Постоји потпуна сагласност и када су у питању ове измене, а ја ћу их сада образложити. Дуго се већ поставља питање да ли је Скупштини ФК Црвена звезда неопходно 150 чланова. Били смо сведоци одређених проблема приликом функционисања, и предлог комисије је да се тај број смањи на 70 чланова. Од тога, 36 чланова ће бити непосредно бирано, а 34 делегирано. Однос између групација и снага када су у питању чланови потпуно се задржава.

— Следећа измена се тиче избора председника. Избор председника остаје исти, али се уводи референдумски избор, што значи да људи који изађу на изборе имају право да гласају и против. Сликовито, ако на изборе изађе 401 члан, а 201 гласа против, председник није изабран и избори се понављају. На захтев звездашке јавности, омогућили смо и да неко ко има негативно мишљење изрази то кроз глас, а не само тако што неће изаћи на изборе.

— Последња измена тиче се управног одбора, који би требало да од сада има најмање 7 чланова. Досадашњи број је био 15 или више, и био је оптерећујући — објаснио је Милошевић.

Скупштина клуба је једногласно усвојила све предлоге Статутарне комисије.

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_levi_1b_DA.png
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_desni_1b_DA.png