Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Нове технологије у Омладинској школи

Омладинска школа ФК Црвена звезда је договорила пословно-техничку сарадњу са спортском агенцијом P&R Total Sport.
540-y-vestfs.jpg

P&R Total Sport је агенција која се бави видео скаутингом и анализом утакмица и у сарадњи са стручним штабом пружићe подлогу за бољу припрему утакмица омладинске селекције. Такође ће помоћи у скаутингу и ефикаснијем праћењу развоја младих играча. Поред анализа и скаутинга, за сваку утакмицу ће бити урађена и комплетна статистика која ће показивати одређене трендове, позитивне и негативне, којима ће се посветити додатна пажња на тренинзима.

У анализи утакмица учествују Никола Рудић, син легендарног фудбалера Напретка из Крушевца, сада цењеног  тренера Небојше Рудића, као и Перица Јовановић, бивши фудбалер са вишегодишњим искуством  у анализи и скаутингу. Своја знања и искуства су спојили у оквиру агенције која  је до сада највише сарађивала са клубовима из иностранства, углавном из Канаде и Аустралије, а у Србији су се одлучили за сарадњу са најпознатијим клубом - Црвеном звездом.

Управа Омладинске школе је показала отвореност у примени спортске технологије, па се очекује наставак и развијање ове сарадње у будућности, као и започињање нових пројеката у оквиру даљег развоја Омладинске школе и млађих селекција.

Директор Омладинске школе Драган Младеновић врло је задовољан направљеним договором.

- Савремена технологија је постала саставни део модерног фудбала, посебно аналитика и скаутинг. Нама су ови аспекти изузетно битни, а кључна ствар је да показује тактичко-техничку обученост наших играча кроз статистику. Вршећи овакву додатну анализу утакмица у могућности смо да видимо да ли и где грешимо у тренажном процесу и како унапредити аспекте који су слабији. Увођење нових технологија је пут којим иде читав клуб, па тако и Омладинска школа као њен саставни део - речи су Драгана Младеновића.
 

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail