Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Нова појачања - будућност клуба!

Иако тмуран и кишовит, 10. март 2016. године је на стадиону „Рајко Митић“ дочекан као један од најведријих. Управо у таквој, ведрој и насмејаној атмосфери, одржана је промоција нових професионалаца и стипендиста који представљају будућност Црвене звезде.
608-potpisi-3.jpg

ФК Црвена звезда је са седам фудбалера из Омладинске школе потписао професионалне уговоре, односно са девет фудбалера стипендијске уговоре. Представницима медија обратили су се спортски директор Црвене звезде, Блажа Раосављевић, односно тренери дечака који су од данас професионалци, а који их најбоље познају.

- Као што смо и најављивали, желимо да се наш клуб ослања на сопствене снаге, на децу која су поникла у Омладинској школи Црвене звезде. То управо спроводимо, и надамо се да ће ови момци који су данас овде са нама временом постати велике фудбалске звезде. Да не верујемо у њих, не бисмо ово данас ни радили. Директор Драган Младеновић је због болести оправдано одсутан, а мислим да би пре свих он требало овде да седи данас, јер су то његова деца. Данас потписујемо професионалне и стипендијске уговоре, а осим момака који су данас овде, озбиљно рачунамо и на наше фудбалере који тренутно играју на позајмици у Бежанији - рекао је спортски директор, Блажа Раосављевић.

Небојша Стаменковић је тренер који је провео доста времена уз омладинце Црвене звезде, и који је најпозванији да прокоментарише овај њихов веома значајан корак у каријери.

- Желим да честитам овим момцима потписивање уговора. Много нам је драго што клуб и даље наставља праксу потписивања уговора са нашим талентованим дечацима. Показало се и на примеру Јовановића, Грујића, Јовића, да клуб и те како може да се ослони на наше дечаке. Момци који су потписали уговоре имају обавезу да се наметну, да покажу више од других, и да својим односом и приступом подигну целу селекцију на још виши ниво - рекао је Небојша Стаменковић.

Његов колега, Огњен Короман, предводник је кадетске селекције која је такође клубу дала нове професионалце, односно стипендисте.

- Хтео бих да честитам момцима на потписивању уговора. Прошао сам све што ви сада пролазите, и знам да је ово за вас још једна обавеза да још више радите и дајете клубу. Пред вама је велика будућност, а ми смо ту да вам помогнемо да постанете првотимци. Већина играча рођених 1999. који су потписали уговоре су већ пребачени у омладинце. Тренирају са њима и већ су постали битни играчи у тој селекцији. Надам се да ће тако наставити и да ће бити убрзо и у првом тиму - рекао је Огњен Короман.

Селекција која је током јесени била најубедљивија је селекција млађих кадета, а њихов тренер, Никола Пуача, такође је био веома задовољан.

- Мени је лично велико задовољство и част, и желео бих да им и званично честитам на овом догађају који ће вечно памтити. Мислим да је ово само један од показатеља да су на правом путу и да треба да наставе да тренирају и да се понашају као до сада. Ја се иксрено надам да ће у скоријој будућности још неки момци из ове генерације бити овде, јер верујем да то заслужују - рекао је Никола Пуача.

Након свечане церемоније и фотографисања, медијима су се обратили и голман Александар Станковић, односно везиста Стефан Ковач.

- Велика ми је част што сам потписао професионални уговор са Црвеном звездом, и стварно сам срећан због тога. То ми је мотив да још боље тренирам, и такође бих се захвалио свим људима у клубу, као и тренерима који су ме тренирали. Екипа ме је на припремама сјајно прихватила, и даље тренирам са првим тимом. Потребно је мало времена приликом преласка у први тим да се навикнемо, пре свега физички, али како време пролази, све је лакше - рекао је Станковић.

Стефан Ковач је још као капитен пионира присуствовао конференцији за медије, а данас, неколико година касније, постао је професионалац.

- Желео бих да се захвалим породици која ме подржава свих ових година, као и свим тренерима који су ме тренирали. Такође и директору Драгану Младеновићу и Управи која ми је указала поверење, а ја ћу то поверење покушати да оправдам на терену. Надам се да ћу у блиској будућности заиграти за најтрофејнији српски клуб - рекао је Ковач.

 Порука је јасна - Црвена звезда ће наставити да живи уз фудбалере који су поникли у њеним редовима.

Професионалци:

Лука Аџић, (1998) - офанзивни везни;
Петар Милић (1998) - бочни нападач;
Александар Станковић (1998) - голман;
Лука Илић (1999) - офанзивни везни;
Дејан Јовељић (1999)- централни нападач;
Стефан Ковач (1999) - дефанзивни везни;
Стефан Михајловић (1999) - офанзивни везни;

Стипендисти:

Андрија Црнадак (1998) - дефанзивни везни;
Саша Перић (1999) - везни;
Немања Томашевић (1999) - крилни нападач;
Радивој Босић (2000) - офанзивни везни;
Жељко Гаврић (2000) - офанзивни везни;
Марко Јанковић (2000) - централни бек;
Милош Гордић (2000) - голман;
Милан Шикањић (2000) - централни нападач;
Никола Веселиновић (2000) - централни нападач;

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail