Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari
730-kostić.jpg

Миленко Костић

Потпредседник

Власник и председник компаније АутоЧачак

Миленко Костић је рођен 15. децембра 1953. године у месту Котража код Чачка. По завршеној основној школи у Котражи, завршио је средњу Поморску школу на острву Корчула, са завидним успехом, и одмах се запослио у локалном бродоградилишту где је радио осам година. Носталгија за породицом га је вратила у родну Котражу. Запослио се у предузећу Сима Сарага, а затим прешао у фирму Пансировина, где су његове предузетничке способности убрзо дошле до изражаја. Завршио је Вишу пословну школу у Новом Саду.

Дванаестог дана јуна 1991. основано је приватно предузеће АутоЧачак, регистровано као предузеће за производњу, промет, туризам, саобраћај и услуге еxпорт-импорт. После много година тешког рада и залагања Миленко Костић је 7. маја 1996. године постао генерални заступник чешке фирме Шкода АУТО. Као хуманисту ће га памтити многи домови здравља, којима је поклонио модерна санитетска возила, разне институције, друштва, писци и песници којима је помогао, а његово име уписано је и у књигу најпознатијих Чачана (Ко је ко у Чачку), као и књигу ктитора СПЦ, што је заслужио несебичним прилозима за обнову цркве Светог Пантелејмона. У знак захвалности, на предлог Жичке епархије, Миленко Костић је одликован орденом СПЦ са сребрном звездом.

За остварене успехе у пословању, Миленко Костић је 2005. године добио признање „Пословни човек године“ од стране клуба Привредних новинара Београда.
 

Pošalji e-mail