Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari
siniša-gogic.jpg

Синиша Гогић

Синиша Гогић је рођен 20. октобра 1963. године у Нишу (Југославија).

Тренер Црвене звезде с веома кратким стажом, у самом финишу сезоне 2008/09, када је као помоћник на клупи наследио смењеног Чедомира Јаневског. За првог тренера црвено-белих је именован 9. маја 2009. Претходно је радио као тренер у Олимпијакосовој фудбалској академији и кипарском Аполону из Лимасола, а после одласка са Маракане у грчком Панетоликосу, кинеском Шенжену и однедавно младом тиму атинског Олимпијакоса.


Пре него што се крајем осамдесетих година прошлог века као фудбалер отиснуо на Кипар, чији ће доцније постати и репрезентативац, Гогић је скренуо пажњу као одлични центарфор нишког Радничког и београдског Рада. Али, његов пуни играчки сјај уследиће тек на медитеранском острву, где га још памте као голгетера Апоела из Никозије и Анортозиса из Фамагусте, што му је била најбоља препорука за прелазак у најтрофејнији грчки клуб Олимпијакос, у коме је провео три године. Играчку каријеру је завршио 2002. године у кипарском Олимпијакосу из Никозије. За репрезентацију Кипра је одиграо 37 утакмица и дао осам голова.

Синиша Гогић је каријеру наставио у Грчкој, где је годинама био фудбалер. Тренирао је Панетоликос а онда је уследио одлазак у Шенжен ФЦ. Када се вратио у Европу, радио је у млађим категоријама Олимпијакоса и као тренер Ерготелиса и Ираклиса. Кратко је био тренер Напретка из Крушевца да би се поново упутио у Шенжен, где тренира тречелигаша Ренрен.

ПозицијаТренер
Датум рођења20.10.1963, Ниш, Југославија
У клубу2009 - 2009
Играчка каријера/
Тренерска каријера

Играчка каријера:
Раднички (Ниш), Рад, Апоел, Анартозис, Олимпијакос, Олимпијакос (Никозија).

Тренерска каријера:
Аполон, Црвена звезда, Панетоликос, Шенжен.

Pošalji e-mail