Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari
cedomir-janevski.jpg

Чедомир Јаневски

Чедомир Јаневски је рођен 3. јула 1961. године у Скопљу (Југославија).

Јаневски је био селектор младе репрезентације Македоније, младог и првог тима Брижа, помоћни тренер у грчком Олимпијакосу и белгијском Генту. Док је био на клупи Црвене звезде, у нашем најтрофејнијем клубу је била хаотична ситуација и криза каква се на памти, па је у тако суморној атмосфери дошло до растанка са Јаневским пре краја сезоне 2008/09, једне од најгорих у богатој историји Црвене звезде. Црвено-бели су у Купу Србије поражени у Севојну од истоименог друголигаша са 2:1. Јаневски је потом отишао на Кипар, где је водио Паралимни, а однедавно је тренер Етникоса из Ахне.

После осам година проведених у скопском Вардару, у коме се афирмисао и доказао као поуздани одбрамбени фудбалер, играчку каријеру је крајем осамдесетих година прошлог века наставио у белгијском Брижу, а у Белгији је играо и за Шарлроа и Локерен, а кратко је био члан и турског Истанбула. За репрезентацију Југославије је одиграо две утакмице, а за најбољу селекцију Македоније пет и дао је један гол.

Чедомир Јаневски је након Звезде радио на Кипру, у Еносису и Етникосу а након тога је био и селектор Македоније. Као веома цењен тренер у Белгији, тамо је лако пронашао ангажман после напуштања кормила репрезентације. Прво је био тренер Монса а затим и Мускрона.

ПозицијаТренер
Датум рођења03.07.1961, Скопље, Југославија
У клубу2008 - 2009
Играчка каријера/
Тренерска каријераИграчка каријера:
Вардар, Бриж, Шарлроа, Локерен, Истанбул.

Тренерска каријера:
Бриж, Црвена звезда, Паралимни, Етникос.

Pošalji e-mail