Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari
cz_default.jpg

14 Ненад Томовић

Ненад Томовић је каријеру почео у родном Крагујевцу, у екипи Радничког, где је се задржао до кадетске селекције. Након тога, прешаo je у Београд, где је за Рад играо у кадетској и омладинској лиги. Као омладинац, дебитовао је за први тим Рада у сезони када су обезбедили повратак у прву лигу.
Потом је био на проби у Андерлехту, где није успео да се договори са представницима белгијског клуба. Уследио је позив Црвене звезде, који је одмах прихватио. Одиграо је полусезону у омладинској лиги, након чега је потписао професионални уговор.

Томовић је дебитовао за наш први тим, код тренера Зенге на мечу са Зетом у Подгорици. На крају те сезоне, отишао је на позајмицу у Рад, где је био стандардни првотимац. После једне године, вратио се у Звезду, на инсистирање тадашњег тренера Александра Јанковића. Од тада је стандарни члан првог тима Црвене звезде.

Ненад је прошао све репрезентативне селекције, тј. кадетску, омладинску и сада је члан Младе репрезентације, где представља незамењиви "стуб" одбране. Иза себе има и једно Европско првенство, са селекцијом до 19 година, када је освојено 3. место.
Учествовао је и на Олимпијади у Пекингу, а 2009. године имаће прилику да игра на Европском првенству за играче до 21 године.

ПозицијаОдбрана
Датум рођења30.08.1987, Крагујевац
Висина/
У Црвеној звезди/
Играчка каријера/
Pošalji e-mail