Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari
cz_default.jpg

8 Огњен Короман

Короман је прошао млађе категорије Црвене звезде, али није успео да се пробије до првог тима и професионалну каријеру је започео у крагујевачком Радничком из којег одлази у суботички Спартак где је стекао афирмацију. Из Спартака прелази у ОФК Београд где је пружао веома добре партије и после две сезоне одлази у редове руског прволигаша Динама из Москве. У овом тиму Короман постаје кључни играч и један од најбољих играча лиге. Свој квалитет је потврдио и у редовима екипе Крила Совјетов из Самаре. После епизоде у екипи Терека, Короман прелази у енглески Портсмут где није много играо и у зиму 2007. године долази на позајмицу у Црвену звезду која је на лето откупила његов уговор.

Короман игра на позицији офанзивног везног играча, а у већем делу каријере је играо на месту десног крила. Најјачи адути су му брзина, добра техника и прецизан шут. Као један од најискуснијих у тиму, добио је статус једног од заменика капитена Црвене звезде.

За националну селекцију је дебитовао 2002. године, а био је члан репрезентације која је учествовала на Светском првенству 2006. године у Немачкој.

ПозицијаВезни ред
Датум рођења19.09.1978, Пале
Висина/
У Црвеној звезди/
Играчка каријера/
Pošalji e-mail