Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari
cz_default.jpg

18 Гжегорж Броновицки

Пољски интернационалац Гжегорж Броновицки рођен је 4. августа 1980. године, у селу Јашцову. Фудбалску каријеру отпочео је у оближњој Лецни, где је био члан локалног Горника. Занимљивост из његових раних фудбалских дана је да су његови први уговори били полу-професионални, и да је поред фудбала радио у руднику угља (Лецна је један од главних рударских центара Пољске).

Ипак, Гжегорж је годинама показао довољно фудбалског талента да пијук и шлем остави иза себе, и временом се афирмисао у једног од најквалитетнијих спољних играча пољске лиге. После девет сезона у Горнику уследио је трансфер у Легију из Варшаве, једног од великана тамошњег фудбала. У дресу Легије, Броновицки је провео сезону и по, наметнувши се успут и пољском селектору Леу Бенхакеру, који му је по први пут указао поверење 7. октобра против Казахстана. Широј публици постао је познат после победе Пољске над Португалом, када га је Бенхакер прозвао „велики Броно“ због својих заслуга у историјском тријумфу.

Након сезоне 2006-2007, у којој је Легија завршила на трећем месту, Гжегорж се одлуцио на одлазак у иностранство. И поред интереса разних европских клубова, он је потписао за Црвену Звезду, поставши тако још један у низу странаца који су у протеклим годинама појачали редове српског шампиона.

ПозицијаОдбрана
Датум рођења04.08.1980, Лечна
Висина/
У Црвеној звезди/
Играчка каријера/
Pošalji e-mail